Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kerro, miten kehittäisit Vaasaa 5000 eurolla!

Jaa

Vaasan kaupunki on varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2022. Tavoitteena on, että kaupunkilaiset osallistuvat oman ympäristönsä kehittämiseen sekä nostaa esiin tapoja, mihin julkisia varoja voidaan käyttää.

Kukkaniitty Vaskiluodossa. Kuva: Ronja Juola
Kukkaniitty Vaskiluodossa. Kuva: Ronja Juola

- Osallistuva budjetointi on hauska tapa ottaa asukkaat mukaan kaupungin viihtyisyyden kehittämiseen. Samalla näemme, mitä asioita vaasalaiset toivovat. Mitkään ideat eivät mene hukkaan, sillä keräämme niistä tietopankin, josta ammennamme myös myöhemmin, kun kehitämme esimerkiksi palveluita, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.

Vuonna 2020 toteutettavaksi valittiin kirsikkapuisto Onkilahden rantaan. Viime vuonna voittava idea oli kukkaniitty Vaskiluotoon.

- Idean ei kuitenkaan tarvitse liittyä puistoihin. Mikä tahansa idea, joka edistää osallistumista, viihtyisyyttä tai onnellisuuttamme on hyvä. Tänä vuonna kaupunkilaiset pääsevät äänestämään voittajan ehdokkaiden joukosta, Aho sanoo.

Jätä ideasi 28.8. mennessä!

Ideansa voi jättää viimeistään sunnuntaina 28.8. verkossa olevan lomakkeen kautta www.vaasa.fi/osallistuva-budjetointi

Saapuneet ehdotuksen käsitellään toimikunnassa, joka valitsee ehdotuksista parhaimmat seuraavaan vaiheeseen.

Jatkoon valitut ehdotukset julkaistaan verkkosivulla www.vaasa.fi/osallistuva-budjetointi 7.9. ja kuka tahansa voi äänestää voittajaa 7.-21.9. välisellä ajalla!

Voittaja julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2. lokakuuta ja idean toteutusta seurataan Vaasan sosiaalisen median kanavissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepalvelupäällikkö Suvi Aho
p. 050 326 8877, suvi.aho@vaasa.fi

Kuvat

Kukkaniitty Vaskiluodossa. Kuva: Ronja Juola
Kukkaniitty Vaskiluodossa. Kuva: Ronja Juola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme