GRK Infra Oyj

Kesällä GRK:lla työskentelee ennätysmäärä harjoittelijoita

Jaa

Vihertävät puut ja kasvava siitepölyn määrä kertovat, että kesä tulee tänäkin vuonna. Vaikka aamut ovat vielä monin paikoin viileät eri puolilla Suomea, on suuri osa kesäkauden 2022 harjoittelijoista jo päässyt tositoimiin työmaillamme. Tänä kesänä GRK:lla on mahdollisuus tarjota työharjoittelupaikka ennätykselliselle määrälle uusia osaajia. GRK:n eri toiminnoissa työskentelee kesän aikana lähes 90 harjoittelijaa.

Kimmo Rintala (keskellä) ja Arto Rintala käyvät harjoittelijamme Santeri Kaijan (oikealla) kanssa läpi tulevia työvaiheita Ilmalan raitiotieyhteyden työmaalla Helsingissä.
Kimmo Rintala (keskellä) ja Arto Rintala käyvät harjoittelijamme Santeri Kaijan (oikealla) kanssa läpi tulevia työvaiheita Ilmalan raitiotieyhteyden työmaalla Helsingissä.

Kesäharjoittelijoiden rekrytointeja hoitaneet Jere Hänninen ja Mikko Niemenmaa ovat olleet kiireisiä kevään hakujen kanssa. Hakijoiden määrä nimittäin kasvoi entisestään, ja saimme huikeat yli 400 hakemusta.

”Hakemuksia lukiessa kävi selväksi, että GRK:lle hakee pätevää ja motivoitunutta porukkaa. Hakemukset olivat hyvin laadittuja ja niihin oli panostettu. Rekrytoijana on ilo saada tarjota mahdollisuuksia näin mahtavalle hakijakunnalle. Toisaalta on harmillista, että valintoja joutuu kuitenkin tekemään ja päästämään paljon osaamista tällä kertaa käsistään” kuvailee hakuprosessia rataliiketoiminnan harjoitteluhauista vastannut Niemenmaa.

Lähes 90 harjoittelijasta hieman alle puolet ovat haalariharjoittelijoita, eli 1. tai 2. vuoden infra-alan opiskelijoita. Eri alojen opinnoissa pidemmällä oleville työnjohtoharjoittelijoille oli tänä vuonna tarjolla paikkoja hieman enemmän. Harjoittelijoiden joukkoon mahtuu mukaan lisäksi kymmenisen raiderakentamisen asentajaharjoittelijaa sekä muutama mittaaja ja koneenkuljettaja. Työharjoittelijoista noin kolmannes on ollut GRK:lla töissä edellisinäkin kesinä.

”Oli erittäin positiivista huomata, että hakijoiden joukossa oli suuri määrä aiemmin GRK:lla harjoittelussa olleita opiskelijoita. Tämä kertoo, että olemme onnistuneet vastaamaan harjoittelijoiden mielikuviin GRK:sta, toimimme arvojemme mukaisesti ja pidämme kiinni siitä, mitä lupaamme”, Niemenmaa tiivistää.

Vaikka oppilaitosvierailut toteutettiinkin koronatilanteen vuoksi syksyllä ja keväällä pääsääntöisesti etänä, oli hakijoita liikkeellä ilahduttavan paljon. ”Viime viikolla oli erittäin virkistävää tavata nuoria myös livenä, kun olimme tuomaroimassa infrarakentajia ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitaja2022:ssa Porissa. Kilpailutapahtuma oli erittäin hyvin järjestetty ja kilpailijoiden taso kova”, kertoo infrarakentamisen ja asfalttitöiden harjoitteluista vastaava Hänninen.

Koko infra-alaa on viime vuosina vaivannut tekijäpula ja osaavaa työvoimaa tarvitaan lisää. Kesän harjoittelijoissa on paljon potentiaalia, josta haluamme pitää kiinni, ja siksi osa opintojensa loppusuoralla olevista harjoittelijoista jatkavatkin meillä myös syksyllä. ”Näin jatkuu harjoittelijoiden matka GRK:lla infra-alan ammattilaisiksi”, iloitsee Niemenmaa.

Harjoittelijoidemme kuulumisia voi seurata kesän ajan GRK:n Facebookissa ja Instagramissa.

Tervetuloa työharjoittelijat GRK:lle ja työntäyteistä kesää!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kimmo Rintala (keskellä) ja Arto Rintala käyvät harjoittelijamme Santeri Kaijan (oikealla) kanssa läpi tulevia työvaiheita Ilmalan raitiotieyhteyden työmaalla Helsingissä.
Kimmo Rintala (keskellä) ja Arto Rintala käyvät harjoittelijamme Santeri Kaijan (oikealla) kanssa läpi tulevia työvaiheita Ilmalan raitiotieyhteyden työmaalla Helsingissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

GRK Infra Oyj
GRK Infra Oyj
Jaakonkatu 2
01620 Vantaa

https://www.grk.fi

GRK

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni. Liikevaihtomme oli vuonna 2021 yli 430 miljoonaa euroa. Työllistämme noin 900 ammattilaista.

GRK-konserniin kuuluvat emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt GRK Road Oy ja GRK Rail Oy Suomessa, GRK Infra AB ja GRK Rail AB Ruotsissa sekä GRK Infra AS Virossa.

GRK:n ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteutus, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Väylä-, taito- ympäristö- ja teollisuusrakentamisessa GRK tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta GRK Infra Oyj

GRK on valittu perusparantamaan Lappeenrannan ja Luumäen välistä rataosuutta – urakan arvo noin 16 miljoonaa euroa9.5.2022 09:48:31 EEST | Tiedote

GRK on valittu pääurakoitsijaksi peruskorjaamaan Lappeenrannan ja Luumäen välistä rataosuutta. Työn tilaaja on Väylävirasto ja sopimuksen arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Urakka alkaa toukokuussa 2022 ja työ valmistuu loka–marraskuussa 2023. Urakka on osa laajempaa hanketta, jonka tavoitteena on aiempaa nopeampi ja turvallisempi rata Luumäen ja Imatran välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme