Kustantamo S&S

Kesän lastenkirjoissa ajankohtaisia aiheita ja mielikuvituksen riemua

Jaa
Annastiina Stormin Teräsmiespoika-kirjassa kesäloma onkin tavallista tapahtumarikkaampi – pitää opetella lentämään ja pelastaa kaupunki. Anu Kaajan ja Lee Lahikaisen Florian & Griselda on veikeä lorumuotoinen kerrostalosatu, joka muistuttaa hellittämisen ja hauskanpidon tärkeydestä. Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin kirja Lappukaulatyttö kertoo näyttelijä Heidi Krohnin tarinan: hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin. Harri Veistisen Revontuliefekti ja oranssit tiput on jännä seikkailutarina ahmimisikäisille. Reetta Niemelän ja Anne Vaskon Mummojen kirja! on mummouden ylistyslaulu ja kiva tuliainen mummolaan.
Lee Lahikaisen kuvitus kirjasta Florian & Griselda.
Lee Lahikaisen kuvitus kirjasta Florian & Griselda.

Annastiina Storm: Teräsmiespoika ja muita lentäviä asioita, lastenromaani, kuvitus Sari Airola
Taidokkaan kaunokirjailijan lastenkirjadebyytti kertoo kymmenvuotaasta Eevertistä, jolla on kesälomallaan on kolmen kohdan tehtävälista:
1) Opettele lentämään
2) Pelasta kaupunki
3) Etsi pää, johon lentäjänlakki istuu täydellisesti.
Eevertille on nimittäin selvinnyt, että hänellä on isä - eikä kuka tahansa isä vaan itse Teräsmies! Se tarkoittaa, että hän on Teräsmiehen poika, jolla on erityisiä voimia.
Ikäsuositus 7–12

Anu Kaaja & Lee Lahikainen: Florian & Griselda, kuvakirja
Postiluukusta on pujahtanut sisään pieni peikko nimeltä Kiira! Pian kaaos valtaa koko kodin ja nukenraajat tursuavat ikkunoista. Florian ja Griselda käyvät etsimään kummaa kujeilijaa. Sitten pitää vielä selvittää, kuinka Kiira-peikko kesytetään - ja miksi pieni taikaotus riehuu!
Aikuisten romaaneistaan tunnetun Anu Kaajan ensimmäisessä lastenkirjassa koetaan liiallisen kiireen seuraukset. Kirjan hauskat lorut ovat täynnä kielellistä ilottelua. Nukketeatteritaiteilija Lee Lahikainen on luonut teoksen ainutlaatuiset kuvitukset paperiteatterin keinoin.
Ikäsuositus 4–8

Eppu Nuotio & Sanna Pelliccioni: Lappukaulatyttö, kuvakirja
Rakastetun näyttelijä Heidi Krohnin muistoihin perustuva kertomus palauttaa mieliin Suomen historian liian vähän käsitellyn vaiheen: Suomesta lähetettiin noin 80 000 sotalasta pääasiassa Ruotsiin. Heistä osa on vielä elossa, ja nyt on aika kuulla heidän tarinansa. Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin yhteinen kädenjälki rakentaa liikuttavan kertomuksen vähän puhutusta tositarinasta - pienen Heidin matkasta meren yli.
Ikäsuositus 6–10

Harri Veistinen: Revontuliefekti ja oranssit tiput, lastenromaani, kuvitus Teemu Juhani
Revontuliefekti ja oranssit tiput kertoo Valentinista, jonka vanhemmat ovat ylihuolehtivia, ja lähilammen sorsista, jotka muuttuvat oransseiksi! Eikö kukaan muu huomaa mitään? Revotuliefekti-sarja on tarkoitettu alakoululaisille, jotka arvostavat huumoria ja huimia juonenkäänteitä! Sarjan aloitus.
Ikäsuositus 7–12

Reetta Niemelä & Anne Vasko: Mummojen kirja!, kuvakirja
Mummo Metsä ja mummo Myyrä viettävät tapahtumarikkaan päivän kaupungissa. Palkitun tekijäparin kirjassa mummot saavat olla kaikenlaisia: viisaita tai lennokkaita tai osoittaa mieltään. He rakastavat rauhaa, ajavat saabbia tai tanssivat torilla. Ennen kaikkea he ovat itsellisiä ja elävät omannäköistä elämäänsä. Elävät, rakastavat ja pitävät huolta kukin omalla tavallaan.
Ikäsuositus 3–99

Hae kannet ja kirjailijakuvat

Arvostelukappaleet: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lee Lahikaisen kuvitus kirjasta Florian & Griselda.
Lee Lahikaisen kuvitus kirjasta Florian & Griselda.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Miten baletti istuu nykyajan taidekäsitykseen? Onko sen ilmaisukieli vanhentunutta ja vaatimukset liian kovia?24.3.2023 08:49:00 EET | Tiedote

Henna Raatikainen aloitti baletin nelivuotiaana, ja kahdeksanvuotiaana hänet hyväksyttiin Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokseen. Baletin ihanteet istutettiin niin syvälle hänen selkärankaansa, että hän ei tullut esittäneeksi kysymystä: Miksi? Kunnes hän lopetti. Omakohtaisessa ja nautinnollisen sivistyneessä kirjassaan Kuinka baletti nousi jaloista päähäni Raatikainen pohtii baletin syvintä olemusta ja sen asemaa nyky-yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme