Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kesän päällystysohjelma Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Jaa

Kesän 2021 päällysteohjelma on valmistunut ja päällystystyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä tänä vuonna huomattavasti viime vuotta vähemmän, yhteensä n. 16 M€. Päällystysohjelman pituus on tässä vaiheessa noin 300 km. Se on selvästi vähemmän kuin viime vuonna, mutta päällystysmäärä on kuitenkin samaa luokkaa kuin 2010-luvulla keskimäärin. Päällystyskohteiden valinnassa painotetaan edelleen vilkkaasti liikennöityjä teitä. Päätiet ovat tällä hetkellä kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja sen takia on mahdollista toteuttaa jonkin verran päällystyskohteita myös alemmalla tieverkolla. Kevyen liikenteen väyliä päällystetään hieman keskimääräistä enemmän, yhteensä n. 30 km.

Viime vuonna päällystysmäärä oli poikkeuksellisen suuri johtuen saaduista lisärahoituksista ja bitumin alhaisesta hinnasta. Tänä vuonna bitumin hinta on korkeampi ja tämän vuoden päällystysrahoitus on samaa luokkaa kuin 2010-luvulla keskimäärin. Toivottavaa olisi, että päällystysrahoitus olisi pitkäjänteisesti riittävällä tasolla, jotta pystyttäisiin vähentämään korjausvelkaa.

Päällystyskohteiden valinnassa painotetaan edelleen vilkasliikenteisiä pääteitä, joiden päällysteet ovat urautuneet. Alemman tieverkon kunto joustaa rahoituksen mukaan. Päätiet ovat tällä hetkellä kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja sen takia on mahdollista toteuttaa jonkin verran päällystyskohteita myös alemmalla tieverkolla. Perinteinen pakkastalvi vaurioitti päällysteitä aiempia, leudompia talvia vähemmän. Päällysteet olivat myös viime kesän jäljiltä aiempaa paremmassa kunnossa mm. pitkän päällystysohjelman sekä erillisen paikkausohjelman johdosta. Sen avulla onkin pystytty sekä tekemään kestävämpiä ja laadukkaampia paikkauksia vilkkaille ja keskivilkkaille teille, että pystytty ehkäisemään päällysteiden rapautumista talviaikaan.Vähäliikenteisellä tieverkolla päällystevaurioita on paikoitellen niin paljon, että pääosin niitä joudutaan pitämään liikennöitävässä kunnossa täsmäpaikkauksilla.

Päällystysohjelman kohteet on valittu kuntomittausten ja asiakastarpeiden perusteella. Vilkkaimpia pääteitä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 100 km, keskivilkkaita teitä vajaa 70 km ja vähäliikenteisempiä teitä runsas 130 km. Kevyen liikenteen väyliä päällystetään tänä vuonna noin 30 km. Kevyen liikenteen päällystyskohteet on valittu päällystevaurioiden ja asiakastarpeiden perusteella.

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet vuonna 2021

 • Vt 1 Raadelma – Skarppakulla
 • Vt 1 Pitkäporras - Paimio
 • Vt 8 Pitkämäki - Huhko
 • Vt 8 Lemmi - Katinhäntä
 • Vt 8 Laitila – Varhokylä
 • Vt 8 Unaja - Kortela
 • Vt 8 Luvia - Pori
 • Vt 9 Auran kohta
 • Vt 9 Kyrön kohta
 • Vt 9 Karhula - Loimaa
 • Vt 9 Loimaa - Metsämaa
 • Kt 41 Oripää – Virttaa
 • Kt 52 Perniön kiertoliittymä
 • Mt 185 Härkämäen kohta
 • Mt 186 Salo - Kisko
 • Mt 189 Poikko - Rymättylä
 • Mt 204 Säkylä – Eura
 • Mt 2680 Pooskeri – Merikarvia

Lisää tietoa kesän päällystystöistä netissä

Nettisivuille on koottu lista kaikista kesän päällystyskohteista. Kohteet löytyvät myös kartalta. 

Päällystystyöt Varsinais-Suomessa (vayla.fi)

Päällystystyöt Satakunnassa (vayla.fi) 

Tiedotamme päällystystöistä myös ELYn twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, kunnossapitoasiantuntija Veli-Pekka Pelttari, p. 040 705 0902 ja päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Galtby gamla markstöd repareras i Korpo - ändringar i landsvägsfärjans tidtabeller17.5.2021 09:40:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland reparerar det gamla markstödet i Galtby i Korpo genom att förnya gångjärnsöronen och markstödets frambalk av betong. Arbetet utförs under tiden 18.5–8.6.2021. Under reparationsarbetet är Galtby ena färjplats ur bruk och tidtabellerna för landsvägsfärjetrafiken ändras. Även trafikarrangemangen i hamnområdet förändras något under arbetets gång.

Galtbyn vanhan maatuki korjataan Korppoossa - muutoksia maantielautta-aikatauluihin17.5.2021 09:40:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus korjaa Korppoossa Galtbyn vanhan maatuen uusimalla kalturin saranakorvat ja maatuen betonisen etupalkin. Työt tehdään 18.5.-8.6.2021 välisenä aikana. Korjaustöiden aikana Galtbyn toinen lauttapaikka on pois käytöstä ja maantielauttaliikenteen aikatauluihin tulee muutoksia. Myös satama-alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia töiden ajaksi.

Tuntuuko liikenne turvalliselta Turun ympäristökunnissa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta alueen liikenneolosuhteisiin17.5.2021 08:53:02 EEST | Tiedote

Turun ympäristökunnissa edistetään liikkumisen turvallisuutta päivittämällä kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmat. Suunnitelmatyöhön voi osallistua vastaamalla 13.6.2021 mennessä kaikille avoimeen liikenneturvallisuuskyselyyn. Kyselyllä kerätään alueella asuvien ja liikkuvien mielipiteitä ja kokemuksia mm. turvattomista paikoista, puutteellisista liikennejärjestelyistä, sattuneista liikennetapaturmista ja läheltä piti -tilanteista.

En vägplan utarbetas för att förbättra Skärgårdsvägen med en ny vägförbindelse mellan Kurkela och Kustö12.5.2021 16:06:02 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har i början av 2021 börjat utarbeta en vägplan för förbättring av landsväg 180 genom att bygga en ny förbindelse mellan Kurkela planskilda anslutning och Kustö. Målet är att trygga att den huvudsakliga trafikförbindelsen i Åbolands skärgård fungerar, samtidigt som man stöder utvecklingen av S:t Karins centrum genom att avsevärt minska trafikmängden och trafikstockningarna i centrum. Grundundersökningarna för vägplaneringen inleds i maj 2021. Vägplanen ska vara klar i september 2022. Inget finansieringsbeslut har ännu fattats för projektet.

Saaristotien parantamisesta uudella tieyhteydellä Kurkelan ja Kuusiston välille laaditaan tiesuunnitelma10.5.2021 08:54:45 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt alkuvuodesta 2021 tiesuunnitelman laatimisen maantien 180 parantamisesta rakentamalla uusi yhteys Kurkelan eritasoliittymän ja Kuusiston välillä. Tavoitteena on turvata Turunmaan saariston pääliikenneyhteyden toimivuus, tukien samalla Kaarinan keskustan kehittämistä vähentämällä merkittävästi keskustan liikennemääriä ja ruuhkautumista. Tiesuunnittelun pohjatutkimukset käynnistyvät toukokuussa 2021. Tiesuunnitelman on määrä valmistua syyskuussa 2022. Rahoituspäätöstä hankkeesta ei vielä ole tehty.

Byte av hängstag på Rävsundsbron förlöpte enligt planerna7.5.2021 15:23:54 EEST | Tiedote

Ett hängstag i dåligt skick på Rävsundsbron byttes ut natten mellan onsdag och torsdag. Förberedande arbeten utfördes i början av veckan och efterarbeten fortsätter till slutet av denna vecka. Därefter rivs arbetsställningarna under brodäcket. Under åtspännandet av det nya hängstaget avbröts den tunga trafiken på bron. Förhandsinformationen om trafikbegränsningarna hade nått bra fram och vid bron fanns inga tunga fordon i kö under avbrottet. Trafikavbrottet blev kortare än beräknat och pågick endast 3 timmar. Bytet av hängstaget förlöpte i sin helhet enligt planerna och inga stora överraskningar inträffade under arbetets gång.

Useilla maanteillä päällystystöitä ensi viikolla7.5.2021 09:14:47 EEST | Tiedote

Ensi viikolla tehdään päällystystöitä yötyönä Turussa valtatiellä 8 Pitkämäen eritasoliittymän ja Huhkon välillä sekä maantiellä 185 Härkämäen kohdalla. Päällystystöitä tehdään päivätyönä maantiellä 186 Salon ja Kiskon sekä maantiellä 204 Säkylän ja Euran välillä, maantiellä 2440 Ulvilassa, maantiellä 2042 Aurassa, maantiellä 12071 Sauvossa ja maantiellä 12268 Jäkärlässä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme