Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kesän päällystystyöt alkamassa huhti-toukokuun vaihteessa

Jaa

Kesän 2022 päällystystyöt Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa. Rahaa teiden päällystämiseen on käytettävissä tänä vuonna hieman viimevuotista enemmän, yhteensä n. 21 M€. Päällystysohjelman pituus on tässä vaiheessa kuitenkin vain noin 250 km, eli kuudesosan lyhyempi viimevuotiseen verrattuna. Tuottavuutta laskeva tekijä on öljytuotteiden, kuten asfaltin sideaineena käytettävän bitumin, merkittävä maailmanmarkkinahinnan nousu. Valinnassa painotetaan edelleen vilkkaasti liikennöityjä teitä. Päätiet ovat tällä hetkellä kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja sen takia on mahdollista toteuttaa jonkin verran päällystyskohteita myös alemmalla tieverkolla. Kävely- ja pyöräilyväyliä päällystetään yhteensä n. 27 km.

Päällystystöissä käytettävien raaka- ja polttoaineiden hinnat ovat olleet merkittävässä nousussa. Lopullista kustannustasoa on vaikea ennustaa, mutta nykytiedoin voi arvioida erityisesti asfaltin sideaineena käytettävän bitumin hinnan kallistumisen viimevuotisesta nostavan päällystämisen hintaa noin 30 prosenttia.

Varautumistarve kustannusten muutoksiin on vuonna 2022 poikkeuksellisen suuri. Öljytuotteiden hintatason heittelyt päällystyskauden aikana vaikuttavat merkittävästi toteutettavien kohteiden määrään. Tienpidossa jatketaan kustannustason muutosten tarkkailua ja varaudutaan kohteiden karsimiseen ohjelmasta jopa kesäkauden aikana, jos maailmanmarkkinatilanne niin vaatii. Toisaalta, jos hintataso laskee, on myös valmius lisätä kesän päällystyskohteita.

Päällystyskohteiden valinnassa painotetaan edelleen vilkasliikenteisiä pääteitä, joiden päällysteet ovat urautuneet. Alemman tieverkon kunto joustaa rahoituksen mukaan. Päätiet ovat tällä hetkellä kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja sen takia on mahdollista vielä toteuttaa jonkin verran päällystyskohteita myös alemmalla tieverkolla. Lounais-Suomen alkuvuoden 2022 vaihtelevat lämpötilat vaurioittivatpäällysteitä paljon edellistä pakkastalvea enemmän. Päällysteet olivat kuitenkin edellisten kesien jäljiltä aiempaa paremmassa kunnossa mm. pidempien päällystysohjelmien sekä erillisen paikkausohjelman johdosta. Paikkausohjelman avulla onkin pystytty sekä tekemään kestävämpiä ja laadukkaampia paikkauksia vilkkaille ja keskivilkkaille teille, että pystytty korjaamaan nopeasti päällysteiden rapautumista talvikauden päätyttyä. Vähäliikenteisellä tieverkolla päällystevaurioita on sen sijaan paikoitellen niin paljon, että pääosin niitä joudutaan pitämään liikennöitävässä kunnossa täsmäpaikkauksilla.

Päällystysohjelman kohteet on valittu kuntomittausten ja asiakastarpeiden perusteella. Vilkkaimpia pääteitä päällystetään tänä vuonna yhteensä noin 70 km, keskivilkkaita teitä noin 50 km ja vähäliikenteisempiä teitä runsas 100 km. Kävely- ja pyöräilyväyliä päällystetään tänä vuonna noin 27 km. Kävely- ja pyöräilyväylien päällystyskohteet on valittu havaittujen päällystevaurioiden ja saatujen asiakaspalautteiden perusteella.

Liikenteellisesti merkittävimmät päällystyskohteet vuonna 2022

 • Vt 1 Uskelanjoki – Isokylä ja Hepojokilaakso – Pukkila
 • Vt 2 Kanteenmaan kohta, Huittinen – Raijala ja Nakkilan kohta
 • Vt 8 Rauman kohta, Peränkylä – Luvia E ja Luvia – Niittumaa
 • Vt 11 Kullaa - Kaasmarkku
 • Vt 23 Kankaanpää - Niinisalo
 • Kt 40 Turun kehätie, kolme jaksoa
 • Kt 44 Kankaanpään kohta
 • Kt 52 Kuusjoen kohta
 • Mt 180 ja Mt 2200 Kausela – Veitenmäki
 • Mt 185 Krookila - Kaanaa
 • Mt 186 Uskela ja Toijan kohta
 • Mt 189 Poikko – Rymättylä
 • Mt 192 Pyhe ja Taivassalo - Kaitainen
 • Mt 204 Tortinmäki – Yläne, kaksi jaksoa
 • Mt 2600 Pomarkku – Lavia, kolme jaksoa

Lisää tietoa kesän päällystystöistä netissä:

Tiedotamme päällystystöistä myös ELY-keskuksen twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, kunnossapitoasiantuntija Veli-Pekka Pelttari, p. 040 705 0902 ja päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade snabbt i jämn fart i april24.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av april 19 400 arbetslösa arbetssökande. I april brukar antalet arbetslösa vanligen minska jämfört med mars och så gick det också denna gång då antalet minskade med t.o.m. 1 000 personer. Jämfört med året innan har antalet arbetslösa minskat med 6 000 personer (24 %), dvs. något långsammare än i hela landet generellt (25 %). I Egentliga Finland minskade antalet permitterade med 3 300 (70 %) personer jämfört med året innan. I slutet av april var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 8,5 %, vilket är 2,6 procentenheter mindre än året innan. Därmed var andelen arbetslösa av arbetskraften mindre än i hela landet (9,1 %). I april var antalet arbetslösa betydligt mindre än året innan i alla ekonomiska regioner i Egentliga Finland. Jämfört med året innan fanns den största skillnaden i Salo ekonomiska region (29 %) och den minsta skillnaden i Loimaa ekonomiska region (21 %).Den högsta arbetslöshetsgr

Varsinais-Suomen työttömyys tippui tasaisen vauhdikkaasti huhtikuussa24.5.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 19 400 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä supistuu yleensä maaliskuuhun verrattuna kuten tälläkin kertaa tapahtui jopa 1 000 hengellä. Vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt 6 000 henkilöllä (24 %) eli hieman hitaammin kuin koko maassa yleisesti (25%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 3 300 (70%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,5 % eli 2,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli pienempi kuin koko maassa (9,1 %). Huhtikuussa työttömiä oli rajusti vähemmän kuin vuotta aiemmin kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa. Suurin ero vuotta aiempaan oli Salon seutukunnassa (29%) ja pienin Loimaan seutukunnassa (21%). Työttömyysaste oli korkein Turun seudulla (8,9 %) sekä Turun kaupungissa (11,7 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (5

Joenperän silta korjataan Mynämäellä maantiellä 202118.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mynämäellä maantiellä 2021 (Karjalantie) sijaitseva Joenperän sillan korjaustyöt kesäkuun alussa. Korjaustyöt kestävät syyskuun loppuun saakka. Korjaustöiden aikana yleinen liikenne kulkee pääosin nykyisen sillan kautta, mutta sillan kansirakenteen uusimistöiden aikana ajoneuvoliikenne ohjataan kiertotielle n. 3 viikon ajaksi. Ajoneuvoliikenteen katkoaika pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Jalankulkijoiden käytössä on koko rakennustöiden ajan kulku työmaan läheisyydessä. Siltapaikalla töistä aiheutuu haittaa liikenteelle. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haitta tielläliikkujille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme