Duunitori Oy

Kesätöitä on merkittävästi enemmän kuin vuosi sitten – vielä ehtii: tarjolla 2 800 työpaikkailmoitusta

Jaa

Duunitorilla on ollut läpi kevään auki huomattavasti enemmän kesätyöpaikkoja kuin viime vuonna ja sitä edellisenä vuonna. Vielä nyt alkukesälläkin paikkoja on tarjolla yllättävän paljon. Katso myös, millä aloilla on eniten viime hetken kesätöitä.

Pinja Siukola sai 4H-järjestön avulla neljän viikon kesätyön ruokakaupasta. Kuva: 4H / Jouni Ranta
Pinja Siukola sai 4H-järjestön avulla neljän viikon kesätyön ruokakaupasta. Kuva: 4H / Jouni Ranta

Vielä ehtii napata viime hetken kesätyöpaikan, ja tänä vuonna niitä on tarjolla poikkeuksellisen runsaasti. Suomen suurimmalla työnhakupalvelulla Duunitorilla on tälläkin hetkellä yli 2 800 kesätyöpaikkailmoitusta. Todellisuudessa kesätyöpaikkoja on huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja kesätyöntekijöitä.

Avoimien kesätyöpaikkojen määrä kääntyy perinteisesti laskuun huhtikuussa, mutta tänä vuonna paikkoja on riittänyt runsaasti myös loppukeväästä – ja jopa nyt alkukesästä.

42 prosentin kasvu kesätyöpaikoissa

Läpi vuoden 2021 kesätyöpaikkoja on ollut tarjolla huomattavasti enemmän kuin vuonna 2020 ja jopa paremmin kuin ennen koronakriisiä vuonna 2019.

 • Toukokuussa 2021 Duunitorilla julkaistiin 4 899 kesätyöpaikkailmoitusta, kun vuonna 2020 niitä oli 2 014 ja vuonna 2019 ilmoituksia julkaistiin 2 915.
 • Huhtikuussa 2021 julkaistiin 5 163 kesätyöilmoitusta, kun vuonna 2020 niitä oli 1897 ja vuonna 2019 julkaistiin 3 805.
 • Tammi–toukokuussa 2021 kesätyöpaikkailmoituksia julkaistiin yhteensä 25 706, kun vuonna 2020 vastaava määrä oli 18 166 ja vuonna 2019 se oli 20 013. Näin ollen kesätyöilmoitusten määrä kasvoi 42 prosenttia vuodesta 2020.
 • Vuoden 2020 osalta on hyvä huomioida, että osa nuorista ei päässyt sovittuihin kesätöihin, joten toteutuneita kesätöitä oli ilmoituksia vähemmän. Duunitorin kesätyökyselyssä 17 prosenttia nuorista vastasi, että oma kesätyö peruuntui koronakriisin vuoksi.

Vaikka koronapandemia on kurittanut tänäkin vuonna monia aloja, kesätyöpaikkoja on siis ollut runsaasti tarjolla vuoden alusta asti. Talouden valoisammat näkymät rohkaisevat työnantajia työllistämään nuoria.

Toisaalta myös kysyntää riittää, eli moni nuori jää ilman kesätyötä hakijoiden valtavan määrän vuoksi. Kesätyönhakukaudella 2021 (marras–toukokuu) Duunitorin kesätyöpaikkailmoitukset ja kesätyösivustot ovat keränneet lähes 8,5 miljoonaa lukukertaa.

Alaikäisille suunnattuja kesätyöpaikkoja on myös tarjolla huomattavasti vähemmän kuin niitä etsiviä nuoria.

Millä aloilla on eniten viime hetken kesätyöpaikkoja?

Tarkastelimme tällä hetkellä auki olevia kesätyöpaikkoja, ja eniten paikkoja on tällä hetkellä tarjolla seuraavilla aloilla:

 1. Asiakaspalvelu
 2. Ravintola- ja matkailuala
 3. Terveydenhuolto
 4. Julkinen sektori ja järjestöt, josta valtaosa  kunta-alan paikkoja
 5. Myynnin ja kaupan ala
 6. Asennus, huolto ja puhtaanapito
 7. Sosiaali- ja hoiva-ala
 8. Rakennusala
 9. Kuljetus, logistiikka ja liikenne
 10. Teollisuus ja teknologia

25 prosenttia kaikista tällä hetkellä avoimista kesätyöpaikkailmoituksista on asiakaspalvelutehtäviä. 29 prosenttia ilmoituksista on terveydenhuollon tai sosiaali- ja hoiva-alan kesätöitä.

Alat määräytyvät ilmoituksen jättäjän valitsemien kategorioiden mukaan. Osa ilmoituksista kuuluu useampaan kategoriaan. Esimerkiksi osa terveydenhuollon kesätöistä on kuntien työpaikkoja, ja kaupan alalla on asiakaspalvelutöitä.

Työpaikkailmoitusten määrä elää jatkuvasti. Linkistä klikkaamalla näet juuri nyt auki olevat paikat.

Miten eri alojen tarjonta vertautuu viime vuoteen?

Tarkastelimme eri alojen tilannetta koko tähänastisella kesätyönhakukaudella 2021 (marraskuu–toukokuu) suhteessa vastaavaan jaksoon kesätyökaudella 2020:

 • Tarjolla on ollut 55 prosenttia enemmän julkisen sektorin ja järjestöjen kesätyöpaikkoja kuin kesälle 2020. Näistä suurin osa on kunta-alan kesätöitä.
 • Sosiaali- ja terveysalan kesätöiden määrä on kasvanut huomattavasti: Terveydenhuollon ilmoituksia on ollut 83 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesätyökaudella. Sosiaali- ja hoiva-alan ilmoitusten määrä taas on kasvanut 92 prosenttia.
 • Asennuksen, huollon ja puhtaanapidon kesätyöpaikkailmoitusten määrä on kasvanut 43 prosenttia viime vuodesta.
 • Ravintola- ja matkailualan kesätöitä on ollut tarjolla 42 prosenttia enemmän kuin kesätyökaudella 2020.

Selaa kesätyöpaikkoja

Katso Duunitorin avoimet kesätyöpaikat nuorille suunnatuilta sivuilta:

4H auttaa ilman kesätöitä jääneitä nuoria

Duunitori on mukana valtakunnallisen nuorisojärjestön 4H:n kampanjassa, joka auttaa nuoria löytämään viime hetken kesätyön. Järjestön Kadonneen kesätyöpaikan metsästys -kampanja tukee 15–17-vuotiaita nuoria kesätyönhaussa. 4H lupaa työllistää 200 nuorta 4H-yrittäjinä ja 50 nuorta työsuhteeseen 4H-työpalvelun kautta.

Kaipaatko lisätietoa?

Duunitori selvittää vuosittain nuorten ajatuksia ja kokemuksia kesätöistä. Vuoden 2021 kesätyökyselytoteutettiin Duunitorinkesätyösivustolla tammikuussa 2021, ja siihen vastasi yhteensä yli 2 700 kesätyönhakijaa.

Tutustu tarkemmin kesätyökyselyn tuloksiin.

Haluatko tietää lisää kesätöistä tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä! Tutustu myös Duunitorin kaikille avoimeen työmarkkinapalveluun, joka kertoo esimerkiksi, mitkä alat kiinnostavat hakijoita ja millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pinja Siukola sai 4H-järjestön avulla neljän viikon kesätyön ruokakaupasta. Kuva: 4H / Jouni Ranta
Pinja Siukola sai 4H-järjestön avulla neljän viikon kesätyön ruokakaupasta. Kuva: 4H / Jouni Ranta
Lataa
Lähde: Duunitorin työmarkkinaseuranta
Lähde: Duunitorin työmarkkinaseuranta
Lataa
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori / Fredrik Bäckman
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori / Fredrik Bäckman
Lataa
Marfa Jylhä sai 4H:n avulla kesätyön Punkalaitumen kunnalta. Kuva: 4H / Jouni Ranta
Marfa Jylhä sai 4H:n avulla kesätyön Punkalaitumen kunnalta. Kuva: 4H / Jouni Ranta
Lataa
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori
Lataa
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori / Fredrik Bäckman
Kuvituskuva nuorista ja kesätyönhausta. Kuva: Duunitori / Fredrik Bäckman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitestipalkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme