Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen vesienhoito- ja vesistökunnostustilaisuudet käynnistyvät

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus järjestää toukokuussa 2022 koko Keski-Suomen maakunnan kattavan tilaisuussarjan, jonka tarkoituksena on tiedottaa ja esitellä kaikille maakunnan asukkaille ja asiasta kiinnostuneille vesienhoitoa ja vesistökunnostusasioita paikallisella tasolla.

Keski-Suomen ELY-keskuksen vetämällä vesiensuojelun tehostamisohjelman hankkeella perustettiin vuonna 2021 maakunnallinen vesistökunnostusverkosto. Yhteistyöverkoston koordinoijana toimii Keski-Suomen vesi ja ympäristö ry. Verkosto on kiinteä osa vesiensuojeluyhdistyksen toimintaa.

Monesti vesistöjen kunnostamisesta herää paikallisesti ideoita tai nousee tarpeita, jotka eivät etene lukuisista eri syistä johtuen. Ehkä tärkeimpänä syynä on tietämättömyys siitä, miten kunnostushankkeen saisi käyntiin tai miten saattaa ideaa käytäntöön.

– Jos tuollainen aktiivisuus onnistutaankin ohjaamaan tehokkaasti kanavoituna eteenpäin, on huomattavasti todennäköisempää, että suuremmasta osasta ideoita rakentuukin todellinen konkreettinen hanke, vesienhoidon asiantuntija Jouni Kivinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta ajattelee.

Tilaisuudet avoimia kaikille kiinnostuneille

Nyt järjestettävät tilaisuudet ovat avoimia ja suunnattu kaikille. Myös ei-ammattilaiset asiasta kiinnostuneet pystyvät osallistumaan niihin ja saamaan hyödyllistä tietoa. Vuorovaikutteisia käsittelyaiheita ovat muun muassa vesien tila ja niitä heikentävät tekijät, kunnostustarpeet ja vesistökunnostusverkon hyödyntäminen.

Jokaiseen tilaisuuteen osallistuu useita eri asiantuntijoita pohjavesistä pintavesiin ja vesistöjen kunnostamiseen. Heidän kanssaan on mahdollista keskustella juuri paikallisista vesistöihin liittyvistä asioista.

Aloitamme tilaisuussarjan Kivijärveltä 2.5.2012 ja päätämme sen Hankasalmelle 1.6.2022. Tarkempi aikataulutus, paikkakunnat ja kellonajat selviävät tämän tiedotteen lopusta löytyvästä liitteestä. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu, joka on aina hankittu paikalliselta pitopalveluyrittäjältä.

Keski-Suomen ELY-keskus toimii tilaisuussarjassa yhteistyössä Keski-Suomen vesi ja ympäristö ry:n ja tilaisuuspaikkojen kuntien kanssa.


Ajankohtaista lisätietoa:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesienhoidon asiantuntija
Jouni Kivinen
p. 0295 024 814

Suunittelija
Kimmo Olkio
p. 0295 024 018

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme