Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistyminen on sujunut rauhallisesti

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti toimintansa 1.1.23. Siirtyminen hyvinvointialueelle on tapahtunut odotetun rauhallisesti. Keusoten kuntayhtymäaikainen valmistautuminen suureen muutokseen näkyy nyt sujuvana siirtymänä, ilman suuria ongelmia.

Tavoiteltu sujuva siirtymä on onnistunut suunnitellusti. Pienet havaitut ongelmat on saatu ratkaistua nopeasti. Häiriöt ovat liittyneet lähinnä tietojärjestelmiin. Vuoden vaihteeseen osunut järjestelmävaihdos on hidastanut jonkin verran terveyspalvelujen sujuvuutta, mutta tämä tulee korjaantumaan lähiviikkojen aikana. Lisäksi useiden järjestelmien muutokset ovat hankaloittaneet ohjelmistorobotiikan toimintaa, mutta siirtymä on sujunut pääsääntöisesti hyvin ja suuremmilta haasteilta on vältytty.

Hyvinvointialueen palkanmaksuun liittyviä prosesseja on valmisteltu ennakoivasti eikä niiden osalta odoteta esiintyvän isoja haasteita. Ensimmäinen palkanmaksupäivä on 13.1.

- Hyvinvointialueen neljäntenä toimintapäivänä tekeminen keskittyy vielä vahvasti käytännön rutiinien varmistamiseen. Muutos on sujunut rauhallisesti, ja antaa meille hyvän pohjan jatkaa hyvinvointialueen toimintojen kehittämistä tavoitteiden mukaisesti. Muutos on meille iso mahdollisuus, toteaa hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.

Sote- ja pelastustoimen uudistus historian suurimpia uudistuksia

Siirtymä hyvinvointialueelle tarkoittaa, että jatkossa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyivät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymältä, koulujen kuraattorit ja psykologit Keusoten alueen kunnista, osa erityistä tukea tarvitsevien palveluita Eteva-kuntayhtymältä sekä päihdehuollon palvelut Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymältä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa pelastuspalvelut alueemme asukkaille. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen yhteinen pelastuslaitos.

Erikoissairaanhoidon palvelut tuottaa HUS-yhtymä. HUS säilyy omana organisaationaan ja tuottaa erikoissairaanhoidon palvelut. Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki omistavat HUS-yhtymän.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme