Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa avaa ravintoloitaan – yhdeksän ruokaravintolaa ja kaikki seitsemän ABC-liikennemyymäläravintolaa auki 19.4. lähtien

Jaa

Kuuden viikon ravintolasulku päättyy Suomessa 18.4.2021. Viranomaisten linjauksen mukaan ravintolat avataan asteittain ravintolatyypistä ja epidemiatilanteesta riippuen. Keskimaa avaa maanantaina 19.4. osan ruokaravintoloistaan ja kaikki ABC-liikennemyymäläravintolat asiakkailleen. Tiukkojen aukiolorajoitusten myötä avattavien ravintoloiden määrä jää suunniteltua pienemmäksi.

Viranomaisten linjauksen mukaan ravintolat avataan asteittain ravintolatyypistä ja epidemiatilanteesta riippuen. Keskimaalla liikennemyymäläravintolat avautuvat normaaliin käyttöön, ruokaravintoloita avataan supistetuilla aukioloilla ja yökerhot pysyvät kiinni.

Keskimaan ravintoloista ravintola Revolution, Green Egg, Jalo Kitchen & Lounge, Trattoria Aukio, Mestarin Keittiö, Buffa Seppälä, Presso sekä Hesburger Sokos ja Hesburger Seppälä avaavat ravintolasalinsa asiakkaille. Ravintolat Amarillo, VENN, Rosso Kirkkopuisto, Frans & Sandra sekä yökerhot Bra ja Freetime pysyvät edelleen suljettuina. Solo Sokos Hotel Paviljonki ja Original Sokos Hotel Alexandra ovat normaalisti auki. Hotellien aamiaiset ja kokoustoiminta toteutetaan rajoitusten mukaisesti.

− Olemme varautuneet avaamaan asiakkaille ne ravintolat, jotka ovat tehneet ruoan take away -myyntiä viimeisten viikkojen ajan. Ravintoloiden tiukat aukioloaikarajoitukset eivät kuitenkaan mahdollista liiketoiminnallisesti kannattavaa toimintaa, joten pidämme osan ruokaravintoloistamme vielä toistaiseksi suljettuina, toteaa Keskimaan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius.

Avattavissa ruokaravintoissa anniskeluaika päättyy viranomaisten säädösten mukaan kello 17 ja ravintolan asiakassalit sulkeutuvat eli paikan päällä ruokailu päättyy kello 19. Avattavista ravintoloista Revolution, Green Egg, Hesburger Sokos, Hesburger Seppälä, Trattoria Aukio ja Jalo Kitchen & Lounge sekä Mestarin Keittiö jatkavat ruoan take away -myyntiä klo 19 jälkeen. Ravintoloissa on rajoitusten mukaisesti käytössä puolet asiakaspaikoista.

ABC-liikenneasemat avaavat ravintolasalinsa

Keskimaan ABC-liikennemyymälöiden ABC-ravintolat Keljossa, Palokassa, Vaajakoskella, Keuruulla, Joutsassa, Viitasaarella ja Hirvaskankaalla avaavat ravintolasalinsa asiakkaille 19.4.2021 ja alkavat toimia normaalein aukioloajoin.

− On mahtavaa palata arkeen poikkeusviikkojen jälkeen. Pystymme jälleen tarjoamaan sekä tiellä liikkujille että paikallisille asukkaille market- ja ruokapalveluita laajoilla aukioloilla. Suuret ravintolasalitilamme mahdollistavat rauhallisen asioinnin ja ruokailun, ja jatkamme huomion kiinnittämistä asioinnin turvallisuuteen. Polttoneste- ja autonpesukauppa jatkuu normaalisti, kertoo Keskimaan liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen.

Osuuskauppa Keskimaa ei ole lomauttanut sulkutilan aikana ravintola-alan ammattilaisia, vaan heille on tarjottu töitä Keskimaan kaupan alan toimipaikoista. Osa ravintola-alan ammattilaisista jatkaa edelleen marketkaupan toiminnoissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Keskimaa, toimitusjohtaja Antti Määttä, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Pasi Kunelius, 010 767 3060, pasi.kunelius@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Heikki Tervanen, 010 767 3064, heikki.tervanen@sok.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 624 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 134 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa maksaa kesäkuussa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa yli 5,5 M€12.5.2021 12:50:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaan edustajisto päätti kevätkokouksessaan maksaa Keskimaan asiakasomistajille ylijäämänpalautusta vuoden 2020 tuloksesta. Ylijäämänpalautusta ja osuusmaksun korkoa maksetaan asiakasomistajille tänä vuonna yhteensä yli 5,5 miljoonaa euroa. Lisäksi kevätkokouksessa todettiin, että Osuuskauppa Keskimaa valmistautuu vaalisyksyyn. Keskimaalle valitaan vaaleissa uusi edustajisto seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Jyväskylän Sokoksen yt-neuvottelut päättyneet – vaikutukset ennakoitua pienemmät11.5.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaan Sokos Jyväskylään kohdistuneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Sokoksen vakituisia työntekijöitä, yhteensä 44 henkilöä. Yt-neuvottelujen lopputulos vaikuttaa yhteensä 25 henkilöön. Lomautuksien ja irtisanomisien sijaan neuvotteluissa on keskusteltu ensisijaisesti osa-aikaistamisista, sopimustuntien muutoksista sekä toimenkuvamuutoksista.

Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Jyväskylän sataman kärkeen uuden saunaravintolan10.5.2021 13:30:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa uuden saunaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen. Rakentaminen alkaa kesäkuussa 2021 ja saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Saunaravintolarakennuksen tiloihin suunnitellaan uniikkia ravintolaa, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Hanke on merkittävä kehitysaskel Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailulle.

Uusi Rosso Jyväskylä avataan torstaina 13.5.20217.5.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaa avaa Jyväskylän keskustaan uuden Rosso Jyväskylän helatorstaina 13.5.2021. Uusi Rosso on päivitetty 2020-luvulle niin miljöön, palvelun kuin makujenkin osalta. Asemakadulla katutasossa sijaitseva yli 400 neliöinen ravintola tarjoaa asiakaspaikat parhaimmillaan yli 170 asiakkaalle. Toukokuussa Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut yt-neuvottelut koskien Rosso Kirkkopuiston mahdollista lakkauttamista.

Kutsu medialle: Osuuskauppa Keskimaa kertoo uutisia Jyväskylän Satamankärjen hankkeesta7.5.2021 09:01:28 EEST | Tiedote

Aika: Maanantaina 10.5.2021 klo 12.30 Paikka: Teams Tervetuloa Osuuskauppa Keskimaan tiedotustilaisuuteen maanantaina 10.5.2021 klo 12.30. Tilaisuudessa kerrotaan uutisia Osuuskauppa Keskimaan Satamankärjen saunaravintolan hankkeesta. Ilmoittaudu tilaisuuteen ma 10.5. klo 9:00 mennessä: suvi.elonheimo-tikkanen@sok.fi. Lähetämme Teams-kutsun kaikille ilmoittautuneille. Lämpimästi tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme