Osuuskauppa KeskimaaOsuuskauppa Keskimaa

Keskimaa yhteistyökumppaniksi Uuraisten elinvoimahankkeessa

Jaa

Osuuskauppa Keskimaa ja Uuraisten kunta ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Uuraisten elinvoimahankkeesta. Uuraisten kunta on hakenut yhteistyökumppania, jonka kanssa Uuraisten keskustaan käynnistetään kaavoitus uuden liikekiinteistön rakentamiseksi. Keskimaan suunnitelmissa on rakentaa alueelle uusi päivittäistavarakauppa sekä ABC-polttoaineiden kylmäasema. Alustavan suunnitelman mukaisesti kohde valmistuu syksyllä 2023.

Ilmakuva Uuraisten taajama-alueesta. Uusi liikekiinteistö on suunnitteilla urheilukentän viereiselle alueelle. Kuva: Uuraisten kunnan arkisto.
Ilmakuva Uuraisten taajama-alueesta. Uusi liikekiinteistö on suunnitteilla urheilukentän viereiselle alueelle. Kuva: Uuraisten kunnan arkisto.

Osuuskauppa Keskimaan on osallistunut Uuraisten kunnan järjestämään elinvoimahankkeeseen liittyvään yhteistyökumppanin hakuun. Kunta on hakenut yhteistyökumppanikseen toimijaa, joka sitoutuu rakentamaan osoitetulle määräalalle vähintään 800 neliön vähittäistavarakaupan yksikön.

Kumppanuushakemuksen jasitä seuranneiden neuvottelujen tuloksena Osuuskauppa Keskimaa on valittu Uuraisten kunnan kumppaniksi hankkeessa. Osuuskauppa Keskimaa on suunnitellut rakennuttavansa tontille noin 800-900 neliön päivittäistavarakaupan. Päivittäiskauppa tullaan rakentamaan energiatehokkaaksi aurinkopaneeliratkaisuilla, modernilla co²-kylmälaitejärjestelmillä sekä tehokkaalla kylmälämmöntalteenotolla Keskimaan 2025 hiilinegatiivisuustavoitteiden mukaisesti. Lisäksi suunnitelmissa on toteuttaa uuden myymälän piha-alueelle moderni ABC-polttoaineiden kylmäasema.

− Meille on tärkeää olla mukana kehittämässä palveluitamme eri puolilla Keski-Suomea ja haluamme osaltamme edesauttaa Uuraisten elinvoimaisuutta. Nykyinen Sale-liikekiinteistö alkaa käydä liian pieneksi ja toisaalta haluamme investoida vastuullisesti myös moderneihin energia- ja ympäristöteknisiin ratkaisuihin tulevan kiinteistön suhteen, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen.

Uuden myymälän suunnittelu on vielä alussa, mutta tahtotilana Keskimaalla on rakentaa alueen asiakkaita entistä paremmin palveleva kokonaisuus.
− Haluamme päästä kehittämään kauppaa paikallisten asiakkaiden tarpeisiin ja pitää huolta alueen palveluista osaltamme. Tavoitteenamme on tarjota kunnan asukkaille uudessa myymälässä sellainen valikoima, että heillä on yhä vähemmän tarvetta asioida ruokaostoksilla oman kunnan ulkopuolella, Kyllönen täsmentää.

− Julkisen hakuprosessin kautta saimme yhteistyökumppaniksi Keskimaan, jonka uusi kaupanyksikkö vahvistaa kunnan keskustaajaman elinvoimaa. Lähistöllä sijaitsevat mm. koulu, kirjasto, terveysasema, puisto sekä parhaillaan rakenteilla oleva uusi urheilu- ja tekonurmikenttä, kertoo kunnanjohtaja Juha Valkama.

Alustavan aikataulun mukaisesti kaavamuutos laitetaan vireille elokuussa 2021 ja kaavamuutoksen olisi määrä valmistua joulukuulle 2022, jolloin kohde valmistuisi syyskuulle 2023. Osuuskauppa Keskimaa on myös sitoutunut osallistumaan alueen infra- ja kaavoituskustannuksiin.


Yleisesittely Uuraisten kunnasta:

Uurainen on n. 3700 asukkaan kunta Jyväskylän kaupunkiseudulla. Varsinkin lapsiperheiden suosima Uurainen tarjoaa asukkailleen puhtaan, luonnonläheisen ja turvallisen elinympäristön. #uurainen #sennäkeesuunmuodosta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Keskimaa, Antti Määttä, toimitusjohtaja, kauppaneuvos, 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Vesa Kyllönen, market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, 040 837 5509, vesa.kyllonen@sok.fi
Uuraisten kunta, Juha Valkama, kunnanjohtaja, 040 552 5703, juha.valkama@uurainen.fi

Kuvat

Ilmakuva Uuraisten taajama-alueesta. Uusi liikekiinteistö on suunnitteilla urheilukentän viereiselle alueelle. Kuva: Uuraisten kunnan arkisto.
Ilmakuva Uuraisten taajama-alueesta. Uusi liikekiinteistö on suunnitteilla urheilukentän viereiselle alueelle. Kuva: Uuraisten kunnan arkisto.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 624 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 134 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Saunaravintolan rakentaminen on alkanut Jyväskylän satamassa – nimikilpailu uudelle rakennukselle on käynnissä6.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Keskimaa on aloittanut uuden saunaravintolan rakennustyöt Jyväskylän sataman kärjessä. Saunaravintolarakennuksen tiloihin rakennetaan uniikki ravintola, kokous- ja juhlatiloja sekä saunamaailmaa. Rakennustöiden edetessä Keskimaa on käynnistänyt sataman kärkeen rakentuvalle kohteelle nimikilpailun, jossa kerätään nimiehdotuksia uudelle saunaravintolarakennukselle. Saunaravintola avataan yleisölle alkukesällä 2022. Hanke on merkittävä kehitysaskel Jyväskylän ja Keski-Suomen matkailulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme