Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaan henkilöstöä kiitetään yli miljoonan euron ylimääräisellä tulospalkkiolla

Jaa
Osuuskauppa Keskimaa palkitsee koko henkilökuntansa yhteensä yli miljoonan euron ylimääräisellä tulospalkkiolla kiitoksena vuoden 2022 tuloksesta. Ylimääräisen tulospalkkion piirissä ovat Keskimaan koko- ja osa-aikaiset työntekijät, yhteensä lähes 2 000 henkilöä, johtoryhmää lukuun ottamatta. Palkkio maksetaan tehtyjen työtuntien suhteessa: kokoaikaiselle työntekijälle ylimääräinen tulospalkkio on noin 600 euroa.
Ylimääräisen tulospalkkion piirissä ovat Keskimaan koko- ja osa-aikaiset työntekijät, yhteensä lähes 2 000 henkilöä. Kuva: Tero Takalo-Eskola
Ylimääräisen tulospalkkion piirissä ovat Keskimaan koko- ja osa-aikaiset työntekijät, yhteensä lähes 2 000 henkilöä. Kuva: Tero Takalo-Eskola

Osuuskauppa Keskimaan vuoden 2022 tuloksesta on muodostumassa ennakoitua parempi. Kahden koronavuoden jälkeen etenkin matkailu- ja ravitsemiskauppa sekä liikennemyymälä- ja liikenne-energiakauppa ovat elpyneet ennakoitua paremmin, minkä vuoksi tulos tulee olemaan parempi kuin vuonna 2021. Keskimaan hallitus on tehnyt kokouksessa 20.12.2022 päätöksen palkita kaikkia keskimaalaisia ylimääräisellä tulospalkkiolla.

− Haluamme ylimääräisellä tulospalkkiolla kiittää henkilökuntaamme onnistuneesta vuodesta näinä hyvin poikkeuksellisina aikoina. Vuosi on ollut merkittävästi edellistä vuotta ja ennusteitamme parempi. Vuoteen on sisältynyt paljon ikäviä ja meidän kaikkien arkeen epävarmuutta tuovia asioita. Kaikesta huolimatta matkailu- ja ravitsemisliiketoiminta sekä liikennemyymälä- ja liikenne-energiakauppa ovat toipuneet koronavuosista selvästi ennakoitua paremmin. Samalla edullisimpaan päivittäistavaroiden hintakoriin perustuva strategiamme näyttää toimivan, sillä markkinaosuutemme päivittäistavarakaupassa on tänä vuonna vahvistunut selvästi, taustoittaa Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä.

Keskimaan koko- ja osa-aikaiselle henkilökunnalle maksetaan ylimääräisenä tulospalkkiona 0,35 € jokaisesta vuoden 2022 aikana tehdystä työtunnista. Keskimaan johtoryhmälle tätä ylimääräistä tulospalkkiota ei makseta.

− Nykyinen hintakehitys, voimakas inflaatio ja asumisen kustannusten nousu vaikuttavat meidän jokaisen arkeen. Uskomme, että ylimääräinen tulospalkkio on henkilöstöllemme tässä tilanteessa erityisen hyvä ja tervetullut uutinen, onhan palkkion suuruus kokoaikaiselle työntekijälle hieman yli 600 euroa, ja esimerkiksi 20 tuntia viikossa työskennelleelle osa-aikaiselle työntekijälle noin 300 euroa, kertoo Osuuskauppa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg.

Osuuskauppa Keskimaa maksaa ylimääräistä tulospalkkiota henkilökunnalle yhteensä noin 2,5 miljoonasta työtunnista, mikä yhteenlaskettuna summana on sivukuluineen noin 1 100 000 euroa.

Kaikki Keskimaan työntekijät ovat tulospalkkauksen piirissä. Työntekijät ovat jo vuoden 2022 aikana ansainneet työryhmien yhteisiin tavoitteisiin perustuvaa tulospalkkiota, joka voi maksimissaan olla 1 € / tehty työtunti ja jota maksetaan 4 kk välein. Nyt toteutettava ylimääräinen tulospalkkio maksetaan tämän lisäksi.

Ylimääräinen tulospalkkio vuoden 2022 aikana tehdyistä työtunneista maksetaan helmikuun lopussa sillä hetkellä työsuhteessa oleville Keskimaan työntekijöille. Vastaavanlainen ylimääräinen tulospalkkio maksettiin myös vuoden 2021 tuloksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ylimääräisen tulospalkkion piirissä ovat Keskimaan koko- ja osa-aikaiset työntekijät, yhteensä lähes 2 000 henkilöä. Kuva: Tero Takalo-Eskola
Ylimääräisen tulospalkkion piirissä ovat Keskimaan koko- ja osa-aikaiset työntekijät, yhteensä lähes 2 000 henkilöä. Kuva: Tero Takalo-Eskola
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaa
Ahjokatu 7
40320 JYVÄSKYLÄ

010 767 3000http://www.keskimaa.fi

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä yli 666 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on yli 135000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme lähes 2000 keskisuomalaista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa

Keskimaa mukaan Himoksen seuraavaan kehitysvaiheeseen – noin 120 korkeatasoista majoitushuoneistoa ja ravintola länsirinteiden välittömään läheisyyteen15.3.2023 10:00:00 EET | Tiedote

mos-Yhtiöt Oy ja Osuuskauppa Keskimaa ovat solmineet esisopimuksen, jonka mukaan Osuuskauppa Keskimaa ostaa kolme tonttia Himoksen länsirinteiden juurelta. Alueelle suunnitellaan rakennettavaksi noin 120 korkealaatuista majoitushuoneistoa ja ravintola. Lopullinen rakentamispäätös tehdään kustannustason varmistuttua 2023 aikana. Rakentaminen toteutuisi 2024–2025 ja kokonaisuus olisi valmiina laskettelukaudelle 2025–2026.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme