Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Keskuspuistoon suunnitellaan uusia latuja – suunnitelmia voi kommentoida verkossa

Jaa

Keskuspuiston pohjoisosaan suunnitellaan kahta uutta latureittiä perinteisen tyylin hiihtoon. Uudet ladut mahdollistavat hiihtämisen jatkossakin latuverkoston yhteyksillä, joilla nykyiset ladut muutetaan ympärivuotisiksi kävelyn ja pyöräilyn reiteiksi.

Havainnekuva Kuninkaantammen eteläpuolen ladusta. Kävely- ja pyöräilyreitti kulkee ladun vierellä. Kuva: WSP
Havainnekuva Kuninkaantammen eteläpuolen ladusta. Kävely- ja pyöräilyreitti kulkee ladun vierellä. Kuva: WSP

Toinen suunnitelluista latureiteistä sijoittuu Kuninkaantammentien eteläpuolelle Pitkäkosken kohdalla ja toinen Paloheinänmajan länsipuolelle. Latureitit ovat noin 600 metrin mittaisia. 

Uudet ladut mahdollistavat hiihtämisen jatkossakin kyseisillä latuverkoston yhteyksillä, kun niiden nykyiset ladut muutetaan ympärivuotisiksi kävelyn ja pyöräilyn reiteiksi loppuvuodesta 2022.  

Latujen muuttamisesta talvikunnossapidettäviksi reiteiksi päätettiin vuonna 2020 hyväksytyn Keskuspuiston opastuksen yleissuunnitelman yhteydessäTaustalla on kaupungin saama runsas asukaspalaute, jossa on toivottu lisää käveltäviä ja pyöräiltäviä talviulkoilureittejä Keskuspuiston pohjoisosaan. Tavoitteena on myös vähentää laduilla kävelyä ja pyöräilyä. 

Vaikutukset metsämaisemaan ja luontoon minimoidaan 

Uudet ladut on suunniteltu siten, että niiden vaikutus metsäiseen maisemaan ja luontoon on mahdollisimman pieniAlueen kulttuurihistorialliset ja luonnonsuojelulliset arvot on säilytetty. 

Kahden vierekkäisen perinteisen hiihtotyylin ladun vaatima tila on kapea, jolloin puiden kaatamistarve on vähäinen. Suunnittelun yhteydessä on selvitetty, ettei puiden kaatamisesta ei ole haittaa liito-oraville. Latupohjat pinnoitetaan hakkeella, jolloin niiden luiskat maisemoituvat luonnonkasvillisuudella. 

Latusuunnitelmista voi antaa palautetta 13.2. asti 

Molemmista laduista on tehty erilliset puistosuunnitelmat. Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua ja niitä voi kommentoida 13.2.2022 asti Kerrokantasi-palvelussa.  

Suunnitelmia kehitetään tarvittaessa saadun palautteen pohjalta. Latujen puistosuunnitelmat viedään kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi maaliskuussa 2022. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Saukkonen
Suunnitteluvastaava
Kaupunkiympäristön toimiala/Maankäyttö ja kaupunkirakenne
09 310 38508
tiina.saukkonen@hel.fi

Petri Angelvuo
Yksikön päällikkö, Ulkoilupalvelut
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
09 310 87906
petri.angelvuo@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Kuninkaantammen eteläpuolen ladusta. Kävely- ja pyöräilyreitti kulkee ladun vierellä. Kuva: WSP
Havainnekuva Kuninkaantammen eteläpuolen ladusta. Kävely- ja pyöräilyreitti kulkee ladun vierellä. Kuva: WSP
Lataa
Keskuspuiston uusien latureittien sijoittuminen kartalla.
Keskuspuiston uusien latureittien sijoittuminen kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme