Työterveyslaitos

Keskusteleva johtaminen parantaa turvallisuutta

Jaa

Työpaikkojen kiinnostus ja paneutuminen työturvallisuuden parantamiseen on entisestään kasvanut. Nolla tapaturmaa -foorumin vuosittaista tasoluokitusta haki jäsentyöpaikoista ennätysmäärä. Riskien arviointiin on löytynyt uusia käytäntöjä ja tapoja. Tasoluokitusten merkitys työturvallisuuden kehittämisessä nousee esiin foorumin järjestämässä Turvallisuus on yhteinen matka -seminaarissa toukokuun alussa Tampereella.

Työterveyslaitoksen mediatiedote 6.4.2022 

Työturvallisuuden tasoluokituksen sai tällä kertaa 92 yritystä 123:sta hakijasta – ja niistä 37 välttyi viime vuonna kokonaan tapaturmilta. Sekä hakijamäärä että nollan tapaturman saavuttaneiden työpaikkojen lukumäärä ovat jälleen uusia ennätyksiä. Tärkeämpää kuin pyöreän nollan saavuttaminen on kuitenkin turvallisuusajattelun sisäistäminen ja pyrkimys tapaturmien välttämiseen. 

Johdon kannattaa näyttää kiinnostuksensa 

Tasoluokituksen kriteerit on luotu yhdessä jäsentyöpaikkojen kanssa.Kriteereihin lukeutuvat esimerkiksi työtapaturmien määrä ja niiden vakavuus. Tasoluokituksen saadakseen työpaikan on hallittava työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely. 

Työturvallisuuskulttuurin luomisessa on korostunut johdon näkyvä toiminta. Johto voi edistää työturvallisuutta esimerkiksi tekemällä kierroksia, safetywalkeja, tuotannossa ja keskustelemalla henkilöstön kanssa. Johdon näkyvä sitoutuminen kehittää turvallisuutta entisestään työpaikoilla.  

 Työturvallisuustyössä aito dialogi henkilöstön kanssa on jatkuvan parantamisen ja sitoutumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Pelisääntöjen tulee olla kaikille selvillä, ja turvallisen käyttäytymisen havainnoista on pysähdyttävä vuoropuheluun arjessa, sanoo Suomen johtavan betonielementtien valmistajan Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala. 

– Meillä turvallisuuskeskustelut ovat tärkeä osa johdon ja esihenkilöiden päivittäistä näkyvää johtamistapaa. Aiheena on usein positiivinen turvallisuuspalaute ja epäkohtiin puututaan rakentavassa hengessä keskustellen, ei sormella osoittaen, Tuukkala selventää. 

Tuukkala kertoo johtamansa yrityksen matkasta kohti nolla tapaturmaa -kulttuuria kaksipäiväisessä seminaarissa Tampereella 3.-4.5.2022 . Seminaariin voi osallistua joko paikan päällä Tampere-talossa tai verkon välityksellä. 

Korona on lisännyt tietoisuutta riskinarvioinnista 

 

Vuonna 2021 elettiin toista koronapandemian aikaista vuotta, ja niin virustorjunnassa kuin muussa työturvallisuuden edistämisessä onnistuttiin. Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmän keräämien havaintojen mukaan riskinarviointi osataan suomalaisilla työpaikoilla. 

– Tietyssä mielessä korona on lisännyt tietoisuutta riskinarvioinnin merkityksestä. Sen merkitystä ei tarvitse enää selittää, Työterveyslaitoksen tuotepäällikkö ja Nolla tapaturmaa -foorumin johtaja Tiina-Mari Monni toteaa. 

Etätyön yleistyttyä erityistä huomiota tarvitaan etätyön riskien arvioimiseen. Tämä on jo noussut uudeksi kehittämiskohteeksi. 

Turvallisuus kuuluu kaikille 

Työturvallisuuskulttuuri kehittyy aidoimmin, kun kaikki sitoutuvat sen kehittämiseen. Hyviä kokemuksia on saatu turvallisuushavaintokierroksista ja turvallisuushavaintojen tekemisen menetelmien kehittämisestä.  

 Turvallisuushavaintojen idea on, että niitä tehdään työn lomassa, kun havaitaan jokin kehittämiskohta, Monni sanoo. 

Havaintojen määrän kasvattaminen kannattaa. Tähän voidaan pyrkiä vaikkapa asettamalla tavoitteeksi, että kukin työntekijä tekisi ainakin pari havaintoa työvuoden aikana. Samalla lähes järjestään tapaturmien määrillä on taipumus kurvata laskuun. 

Työpaikkojen onnistumiset esillä seminaarissa 

Nolla tapaturmaa -foorumin järjestämä vuosittainen seminaari pystytään parin vuoden tauon jälkeen järjestämään kohtaamisena paikan päällä. Tampere-talossa järjestettävä seminaaritapahtuman lisäksi tarjolla on vaihtoehtona suoratoisto etäyhteydellä. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä tapahtumiin on 20.4.2022, alennettu Early Bird -hinta on voimassa 10.4.2022 asti. 

Seminaarissa joukko tasoluokituksen saaneita yrityksiä avaa työturvallisuuskulttuuriaan. Turvallisuusajatteluun inspiroivaa näkökulmaa antaa myös suomalainen löytöretkeilijä ja vuorikiipeilijä Patrick ”Pata” Degerman. Muun muassa lukuisten Etelämantereen vuorenhuippujen valloittamisesta tunnettu Degerman kertoo, miten riskejä hallitaan, kun ei tiedetä, mitä matka tuo tullessaan ja mitä oppeja tästä voisi siirtää työpaikoille. 

 

Lisätiedot 

tuotepäällikkö Tiina-Mari Monni, Työterveyslaitos, tiina-mari.monni@ttl.fi, 050 433 1607 

ohjausryhmän puheenjohtaja, riskienhallintajohtaja Anna Melleri, Nolla tapaturmaa -foorumi, anna.melleri@vr.fi, 040 862 1880 

Ilmoittaudu tapahtumaan 20.4.2022 mennessä

Työturvallisuuden tasoluokituksen saavat nämä 92 työpaikkaa 

Taso I Maailman kärjessä (46 työpaikkaa) 

Abloy Oy  
Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy Karhulan tehdas  
Alamarin-Jet Oy  
Aurubis Finland Oy  
Bosch Rexroth Oy  
DaniscoSweeteners Oy  
DS Smith, Finland  
Elenia Oy  
Euroports Pietarsaari Oy Ab  
Ewapower Oy Ab  
EvonikSilica Finland Oy  
Forchem Oyj  
Gustav Paulig Oy Ab  
Helen Oy 
Helen Sähköverkko Oy  
Hydac Oy  
Kekkilä Oy  
MeramaTec Oy  
Metso Outotec Finland Oy, Tampereen toimipiste  
Neles Finland Oy  
Neova Oy  
Orion Oyj  
Ovako Imatra Oy Ab  
PrefereResins Finland Oy  
Primo Finland Oy Ab  
Radiometer Turku Oy  
Rauman Satama Oy  
Roal Oy  
Sandvik Mining and Construction Oy, Tampere  
SK Protect Oy  
Solenis Finland Oy  
SSAB Europe, Raahen tehdas  
Steris Finn-Aqua 
Suominen Kuitukankaat Oy  
Suur-Savon Sähkö Oy  
Tapaturva Oy  
Tervakoski Oy  
ThyssenKrupp Aerospace Finland Oy  
Tmi Tiina Lius 
Työterveyslaitos  
Umicore Finland Oy  
Valokuitunen Oy  
Venator P&A Finland Oy  
VEO Oy  
Yara Suomi Oy, Siilinjärvi  
Yara Suomi Oy, Uudenkaupungin tehtaat 

Taso II  – Kohti maailmankärkeä (30 työpaikkaa) 

AGCO Power Oy  
Ahlstrom-Munksjö Tampere Oy  
Aidian Oy  
Anora Group 
Arla Oy  
Arme Oy  
Caverion Suomi Oy  
Dahl Suomi Oy  
Digita Oy  
Finnpilot Pilotage Oy  
Freeport Cobalt Oy  
Gasum Oy konserni 
Golder Associates Oy   
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 
If VahinkovakuutusOyj, Suomen sivuliike 
Inspecta Oy  
Kongsberg Maritime Finland Oy  
KotkanEnergia Oy  
Mirka Oy Ab  
Mölnlycke Health Care Oy  
Nordkalk Oy Ab  
Pohjola Rakennus Oy Suomi  
Sandvik Mining and Construction Finland Oy  
Sandvik Mining and Construction Oy, Turuntehdas 
Sappi Finland I Oy  
Savon voimaOyj 
Skanska Oy  
Sodexo Oy  
UPM Plywood Oy Suomentoiminnot 
Westenergy Oy Ab

Taso III Suuntana maailmankärki (16 työpaikkaa) 

Coor Service Management Oy  
Elekmerk Oy  
ISS Palvelut Oy  
Jaakkoo-Taara Oy  
Kiertokapula Oy  
Kiilto Oy  
Lahti Energia -konserni 
Mantsinen Group Ltd Oy  
Milectria Oy / Milectria Power Oy  
Moventas Gears Oy  
OlviOyj 
Oras Oy  
PunaMusta Media Oyj 
ViskoTeepak Oy Ab  
Vitrulan Composites Oy  
VR-Konserni 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Arbetsförmågan hos dem som arbetar på distans kan stödjas också på organisationsnivå23.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Arbetshälsoinstitutets pressmeddelande 18.5.2022 Under tiden med distansarbete har det utarbetats mångahanda tipslistor och handböcker för att stödja och förbättra arbetstagarnas välbefinnande. Det är dock värdefullt att utvidga perspektivet från individen till organisationen, eftersom arbetsgivarna har ansvaret för att stödja arbetsförmågan. Arbetshälsoinstitutets nya handbok Työkyvyn tukeminen etätyössä (Att stödja arbetsförmågan i distansarbete) tipsar om god praxis för att leda distansarbete, stödja arbetsförmågan samt stödja hälsa och återhämtning.

Etätyötä tekevien työkykyä kannattaa tukea organisaatio edellä23.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Työterveyslaitoksen mediatiedote 23.5.2022 Etätyöaikana on laadittu monenlaisia vinkkilistoja ja oppaita työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja kohentamiseksi. Näkökulmaa on kuitenkin hyvä laajentaa yksilöstä organisaatioon, koska työnantajat ovat vastuussa työkyvyn tukemisesta. Työterveyslaitoksen uusi Työkyvyn tukeminen etätyössä -opas vinkkaa hyviä käytäntöjä etätyön johtamiseen, työkykyyn tuen käytäntöihin ja terveyden ja palautumisen tukemiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme