Springvest Oyj

Kestävä pinta, kestävä tuote – kemian alan kasvuyhtiö Optitune tuo lisävuosia kodin tuotteiden kestävyyteen

Jaa
Suomalaisen kasvuyhtiön Optitunen kehittämä nanopinnoite tekee elektroniikasta ja kodin pinnoista entistä kestävämpiä. Tavoitteena on tehdä arjessa jatkuvasti tarvittavista tuotteista toimivampia ja tuoda lisävuosia tuotteiden käyttöön. Optitunella on parhaillaan meneillään osakeanti ja rahoituskierroksen kerättävistä varoista 3 miljoonaa euroa on suunniteltu käytettäväksi massatuotannon edellyttämiin investointeihin.
Optitunen tavoitteena on parantaa mm. kuluttajaelektroniikan kestävyyttä kehittämällään polysiloksaanipinnoitteella ja vähentää sitä kautta tuotteiden ympäristökuormitusta. Kuva Optitune
Optitunen tavoitteena on parantaa mm. kuluttajaelektroniikan kestävyyttä kehittämällään polysiloksaanipinnoitteella ja vähentää sitä kautta tuotteiden ympäristökuormitusta. Kuva Optitune

Älypuhelinten, kodinkoneiden ja muiden tuotteiden pinnoitusta ajatellaan usein vasta silloin, kun pinta naarmuuntuu tai kuluu, likaa on vaikea irrottaa tai näyttöruutu häikäisee silmiä. 

Lopulta muuten täysin toimiva tuote voi päätyä hävitettäväksi vain siksi, että sen pinta on vahingoittunut tai esimerkiksi liian vaikeaa pitää puhtaana.

Suomalainen kemian alan kasvuyritys Optitune Oy ehkäisee kuluttajaelektroniikan ja kodin pintojen kulumista kehittämällään polysiloksaanipinnoitteella, joka mm. estää naarmuuntumista sekä parantaa erilaisten tuotteiden puhdistettavuutta ja kestävyyttä. 

Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on ehkäistä pintojen suorituskyvyn heikkeneminen kokonaan ja vähentää sitä kautta lukuisten eri tuotteiden ympäristökuormitusta.

Kestävä kehitys vaatii meiltä kaikilta materiaalin kulutuksen vähentämistä. Tekemällä tuotteista kestävämpiä voimme pidentää niiden käyttöaikaa ja samalla vähentää luonnonvarojen kulutusta, kun esimerkiksi uutta puhelinta ei tarvitse ostaa jo vuoden päästä tai tiskiallasta ei tarvitse vaihtaa jo viiden vuoden käytön jälkeen, Optitune Oy:n toimitusjohtaja Jody Paulus toteaa.

Pauluksen mukaan hiusta ohuempi nanopinnoite on jo itsessään ympäristöystävällinen valinta, sillä itse pinnoitemateriaalia tarvitaan tuotteeseen 10 kertaa vähemmän verrattuna siihen, jos samassa tuotteessa käytetään esimerkiksi paksumpaa akrylaattipohjaista pinnoitetta.

Kestävyyttä haastaville teräspinnoille kodissa ja teollisuudessa

Optitunen pinnoitteita käyttävät jo useat kansainväliset suuryritykset, kuten kannettavia tietokoneita valmistavat Asus ja Lenovo sekä maailman suurin tiskialtaiden valmistaja Franke. Sama pinnoitemateriaali taipuu myös vaativan teollisuuden käyttöön.

Polysiloksaanipinnoitteen avulla esimerkiksi LVI-putkistoissa galvanoitua terästä, mikä on 80 prosenttia halvempaa kuin ruostumaton teräs ja lisäksi sen tuotanto vaatii huomattavasti vähemmän energiaa, Paulus kertoo.

Pienemmissä tuotteissa ruostumattoman teräksen käyttö on usein perusteltua ja sen käyttö on lisääntynyt erityisesti keittiön ja kodinhoitohuoneen kodinkoneissa. Moderni teräspinta on tyylikäs, mutta voi aiheuttaa päänvaivaa siivouksessa.

Ilman hyvää pinnoitetta ruostumaton teräs naarmuuntuu herkästi ja pinnassa näkyy jokainen sormenjälki, jolloin pintojen puhtaanapito on usein työlästä. Tämä on yksi arkipäiväinen ongelma, jonka meidän pinnoite ratkaisee, Paulus muistuttaa.

Monikäyttöisen nanopinnoitteen kehittäminen on vaatinut vuosien huolellista tuotekehitystyötä. Nyt Optitune on siirtynyt tuotantoyritykseksi ja yhtiöllä on parhaillaan meneillään osakeanti kasvurahoitusyhtiö Springvestin kautta. 

Rahoituskierroksen kerättävistä varoista 3 miljoonaa euroa on suunniteltu käytettäväksi massatuotannon edellyttämiin investointeihin. 

Tutustu Optitune Oy:n osakeantiin >

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Optitune Oy:n osakeanti käynnissä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jody Paulus
toimitusjohtaja
Optitune Oy
jody.paulus@optitune.com

Kuvat

Optitunen tavoitteena on parantaa mm. kuluttajaelektroniikan kestävyyttä kehittämällään polysiloksaanipinnoitteella ja vähentää sitä kautta tuotteiden ympäristökuormitusta. Kuva Optitune
Optitunen tavoitteena on parantaa mm. kuluttajaelektroniikan kestävyyttä kehittämällään polysiloksaanipinnoitteella ja vähentää sitä kautta tuotteiden ympäristökuormitusta. Kuva Optitune
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Springvest Oyj
Springvest Oyj
Pohjoisesplanadi 21 B
00100 Helsinki

https://www.springvest.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Springvest Oyj

Potilaiden etäseurannan yleistyminen vauhdittaa Medixinen kasvua – 5 miljoonan euron osakeanti merkittiin täyteen viikossa1.12.2022 13:09:53 EET | Tiedote

Ikääntyvä väestö ja paine säästää kustannuksia vauhdittavat terveysalan digitalisaatiota. Terveydenhuollon murros on kiihdyttänyt myös suomalaisen terveysteknologiayrityksen Medixine Oy:n kasvuun ja avannut Yhdysvaltojen markkinat suunniteltua nopeammin. Kasvun tueksi Medixine järjesti 5 miljoonan euron osakeannin, joka merkittiin täyteen vain viikossa.

Energiamurros kiihdyttää sähköpyörien kysyntää – työsuhdepyöräpalveluun erikoistunut Vapaus Bikes Finland Oy hakee osakeannista vauhtia kasvuun3.10.2022 15:02:52 EEST | Uutinen

Yhä useampi yritys tarjoaa työntekijöilleen työsuhdepyöräedun, mikä kiihdyttää energiapihien sähköpyörien kysyntää. Sähköpyörät ovat lisänneet myös talvipyöräilyn suosiota. Ilmiö näkyy voimakkaasti kasvaneessa Vapaus Bikes Finland Oy:ssä, joka aikoo laajentaa toimintaa kansainvälisille markkinoille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme