Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keusotelle lähes puolen miljoonan euron avustus asunnottomuutta vähentävien sote-palveluiden kehittämiseen

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle (Keusote) 478 093 euroa asunnottomuutta ennaltaehkäisevien sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseen. Avustus mahdollistaa monialaisten matalan kynnyksen palvelujen sekä uusien sähköisten toimintakanavien luomisen.

Ministeriön myöntämällä avustuksella jatketaan Keusotessa syksyllä 2021 alkanutta Nestori-hanketta. Hankkeessa kehitetään asiakaslähtöisiä sosiaali- ja terveyspalveluita, joilla ratkotaan asumiseen ja asunnottomuuteen liittyviä haasteita: avustuksen turvin luodaan uusia palveluita ja toimintamalleja Keusoten alueelle, jossa ei ole aiemmin ollut yhtenäisiä toimintatapoja asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn.

– Vaikka asunnottomuus on tilastojen valossa laskussa, esiintyy myös Keusoten alueella piiloasunnottomuutta. Jatkorahoituksen turvin pystymme kehittämään palvelupolkuja myös sellaisille asunnottomille, jotka tällä hetkellä ovat palvelujen ulottumattomissa, kertoo projektipäällikkö Hanne Niemi.

Ennakkoluulottomia ratkaisuja asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn

Nestori-hankkeen toiminnassa painottuvat yhteiskehittäminen asiantuntijoiden ja kohderyhmän kanssa sekä uusien, ennakkoluulottomien ratkaisujen löytäminen asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn. Hankkeessa on työn alla esimerkiksi Keusoten verkkosivuilla syksyllä julkaistava Asumisen Botti. Uudella sähköisellä palvelulla halutaan reagoida asumisen ongelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa: siitä saa apua asumiseen ja asunnottomuuteen liittyvissä asioissa nopeasti, ympäri vuorokauden. Asumisen Botti on tiettävästi valtakunnallisestikin ensimmäinen laatuaan, ja se onkin helppokäyttöisenä ja innovatiivisena ratkaisuna herättänyt kiinnostusta myös muiden asunnottomuustoimijoiden keskuudessa Suomessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät vuodenvaihteessa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle. Samalla myös Keusoten aloittama Nestori-hanke siirtyy hyvinvointialueelle, jossa hankkeen kehittämistyö jatkuu ainakin vuoden 2023 loppuun asti.

– Ministeriöltä saatu jatkorahoitus mahdollistaa hienolla tavalla asunnottomuutta ennaltaehkäisevän verkostotyön juurruttamisen hyvinvointialueen rakenteisiin heti alusta alkaen. Tämä on erinomainen esimerkki siitä, miten hanketyö sujuvoittaa siirtymäämme hyvinvointialueelle: ansiokas kehittämistyö näkyy palveluina, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin, kertoo kuntayhtymän johtaja ja hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanne Niemi
koordinoiva esimies, Nestori-hankkeen projektipäällikkö
hanne.niemi@keusote.fi
puh. 050 497 0595
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Pirjo Laitinen-Parkkonen
kuntayhtymän johtaja
pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi
puh. 040 182 5797
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi kahdeksan hakijaa12.8.2022 14:37:29 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajan virkaan haki määräaikaan (12.8. klo 13) mennessä kahdeksan henkilöä. Tehtävään ovat jättäneet hakemuksensa: Komulainen Mikko, Forssan seudun hyvinvointiyhtymä yhtymäjohtaja, hallintotieteiden tohtori Laakkonen Mika-Petri, filosofian tohtori Laitinen-Parkkonen Pirjo, va. hyvinvointialuejohtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori Louna Timo, vs. toimitusjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Niemi, Merja, hallintotieteiden maisteri Rintala Eija, Seinäjoen kaupunki sosiaali- ja terveysjohtaja, hallintotieteiden maisteri Sandberg Juha, Raision kaupunki sosiaali- ja terveysjohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Yhden hakemuksen tiedot eivät julkisia - Hyvinvointialuejohtajan tehtävämme herätti kiinnostusta ja saimme joukon asiantuntevia hakijoita. Valintaryhmä kokoontuu maanantaina 15.8. käsittelemään saapuneet hakemukset ja päättää rekrytointiprosessin etenemisestä, sanoo aluehallituksen puheenjohtaja He

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme