Taideyliopisto

Kevät keskellä syksyä – Kuvan Kevät -maisterinäyttely avautuu lokakuussa

Jaa

Monet taidekoulut kotimaassa ja maailmalla ovat pandemian seurauksena joutuneet perumaan lopputyönäyttelyitään tai siirtämään ne verkkoon. Toukokuiselle Kuvan Keväälle löytyi uusi näyttelyaika keskeltä syksyä, 10.10.–8.11.2020.

Näyttelyn ajankohta loka-marraskuussa on toki erikoinen kevään airuena tunnetulle maisterinäyttelylle, mutta muilta osin näyttelyn idea on entuudestaan tuttu.

Tänä vuonna maisterinäyttelyssä taiteellista työskentelyään esittelee 40 opintojaan viimeistelevää kuvataiteilijaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Kuvan Kevät on esillä 10.10.–8.11.2020 Kuvataideakatemian Helsingin kantakaupungin näyttelytiloissa Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa sekä väliaikaisessa lisätilassa Exhibition Laboratoryn naapurissa.

”Ilman koronaakin Kuvan Kevät on omalaatuinen näyttely,” muistuttaa näyttelysuunnittelun ja tilallisuuden lehtori Sakari Tervo, joka on työskennellyt opiskelijoiden kanssa läheisesti vuoden alusta. ”Näyttelyyn osallistuu keskenään hyvin erilaisia taiteilijoita teoksillaan, joita ei muuten nähtäisi samassa tilassa. Moniäänisyys on sen suurin anti.”

Poikkeusajan uudelleenjärjestelyt tuottivat mielenkiintoisen tilanteen, jossa näyttely-yleisöllä on tänä syksynä mahdollisuus tutustua peräjälkeen kaikkien Kuvataideakatemian koulutusasteiden taiteelliseen toimintaan. Ennen Kuvan Kevättä nähdään Kandinäyttely 11.–27.9. ja maisterinäyttelyn jälkeen on vuorossa tohtorikoulutuksen näyttely Cooking for Apocalypse 20.11.–9.12. sekä KuvAn tutkimuspäivät 7.–9.12.

Kuvan Kevät 2020 -taiteilijat: Sampo Aatos, Henna Aho, Timo Aho, Inka Bell, Heta Bilaletdin, Anna Broms, Laura Dahlberg, Ida Sofia Fleming, Venla Helenius, Kaija Hinkula, Tuomas Holst, Verna Joki, Maaria Jokimies, Topi Juntunen, Hanna Kanto, Teresa Kari, Reetta Koskinen, Aura Kotkavirta, Eva Lamppu, Iisa Lepistö, Aino Lintunen, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Sari Majander, Inga Meldere, Emma Nurminen, Rosaliina Paavilainen, Jaakko Pietiläinen, Sampsa Pirtola, Iiri Poteri, Salome Rajanti, Mia Saharla, Sandra Schneider, Val Smets, Emilia Tanner, Lauri Tiainen, Toni Vallasjoki, Timo Viialainen, Sakari Vinko, Risako Yamanoi

Tänä vuonna emme järjestä Kuvan Kevät -yleisöavajaisia. Näyttelyn aikana järjestetään koronaturvallisesti puheenvuoroja ja opastettuja kierroksia pienryhmille.

Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely 10.10.–8.11.2020

Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 B & 36 C, 00150 Helsinki
Project Room, Lönnrotinkatu 35, 00180 Helsinki

Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Lisätietoa näyttelystä, taiteilijoista ja ohjelmasta: www.kuvankevat.fi

Media voi tutustua näyttelyyn ennakkoon erikseen sovittuna ajankohtana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Ryhmänäyttely Cooking for the Apocalypse tutkii lajien välisiä suhteita kriisiaikana20.11.2020 10:15:00 EETTiedote

Vuoden viimeinen näyttely Exhibition Laboratoryssa, 20.11.2020 yleisölle avautuva Cooking for the Apocalypse, tutkii lajien välisiä suhteita taiteen ja teknologian välityksellä. Taiteilija ja elokuvantekijä Jack Faberin kuratoimassa näyttelyssä on mukana teoksia kuudeltatoista kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta, niiden joukossa videota, installaatioita, valokuvaa ja performanssia. Näyttelyn alaotsikko Interspecies Relations in Time of Crisis johdattaa ajattelemaan, kuinka nykyinen globaalien kriisien ja kiihtyneen kulutuksen aikakausi on vienyt ihmisen ja luonnon yhä etäämmälle toisistaan. Näyttely kysyy, ovatko ahdistus ja apatia ainoat tuntemamme suhtautumistavat, joiden avulla kykenemme reagoimaan etenevään ekokatastrofiin. Voisiko nykytaide tehdä muutakin kuin muistuttaa tragediasta tai surra? Entä mikä on kulttuuriteollisuuden osuus kriisin vahvistamisessa? Sen sijaan että tuijottaisimme nykyisten ja tulevien sukupuuttojen aiheuttamaan tyhjyyteen, näyttelyn teokset tar

Sopraano Kajsa Dahlbäck nostaa valokeilaan barokkiajan naislaulajat ja -säveltäjät18.11.2020 12:15:00 EETTiedote

Sopraano Kajsa Dahlbäck on taiteellisessa tohtorintutkinnossaan tarkastellut barokkimusiikkia laulajan näkökulmasta. Viidessä jatkotutkintokonsertissaan hän nosti esille erityisesti barokkiajan naislaulajat ja -säveltäjät ja havaitsi, että 1600-luvun naislaulajat ja -säveltäjät olivat aikanaan taitavia ja vaikutusvaltaisia taiteilijoita. Dahlbäckin tohtorintutkinto tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 28. marraskuuta.

Emilie Gardberg Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi17.11.2020 12:19:29 EETTiedote

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian dekaaniksi valittiin Master of Arts Emilie Gardberg. Suomen Lontoon-instituutin johtajana työskentelevällä Gardbergilla on monipuolinen kokemus erilaisista taide- ja kulttuurialan johtotehtävistä. – Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on kansainvälisesti erittäin arvostettu. Sen tulokset näkyvät kauas maamme rajojen ulkopuolelle. Sibelius-Akatemialla on mahdollisuus ainutlaatuiseen yhteistyöhön ja alan dynaamiseen kehittämiseen. Dekaanina haluan erityisesti korostaa taiteen yhteiskunnallista merkitystä sekä yliopistoyhteisön inspiroivaa toimintakulttuuria, Gardberg toteaa. Emilie Gardberg on työskennellyt Suomen Lontoon-instituutissa vuodesta 2018. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana ja Turun filharmonisen orkesterin intendenttinä. Hän on myös opettanut taidehallintoa ja johtamista vierailevana luennoitsijana useissa korkeakouluissa. Dekaanin tehtävänä on johtaa Sibelius-Akatemiaa osana Taideyliopistoa. Kokona

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme