Taideyliopisto

Kevät keskellä syksyä – Kuvan Kevät -maisterinäyttely avautuu lokakuussa

Jaa

Monet taidekoulut kotimaassa ja maailmalla ovat pandemian seurauksena joutuneet perumaan lopputyönäyttelyitään tai siirtämään ne verkkoon. Toukokuiselle Kuvan Keväälle löytyi uusi näyttelyaika keskeltä syksyä, 10.10.–8.11.2020.

Näyttelyn ajankohta loka-marraskuussa on toki erikoinen kevään airuena tunnetulle maisterinäyttelylle, mutta muilta osin näyttelyn idea on entuudestaan tuttu.

Tänä vuonna maisterinäyttelyssä taiteellista työskentelyään esittelee 40 opintojaan viimeistelevää kuvataiteilijaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian kaikilta opetusalueilta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. Kuvan Kevät on esillä 10.10.–8.11.2020 Kuvataideakatemian Helsingin kantakaupungin näyttelytiloissa Exhibition Laboratoryssa ja Project Roomissa sekä väliaikaisessa lisätilassa Exhibition Laboratoryn naapurissa.

”Ilman koronaakin Kuvan Kevät on omalaatuinen näyttely,” muistuttaa näyttelysuunnittelun ja tilallisuuden lehtori Sakari Tervo, joka on työskennellyt opiskelijoiden kanssa läheisesti vuoden alusta. ”Näyttelyyn osallistuu keskenään hyvin erilaisia taiteilijoita teoksillaan, joita ei muuten nähtäisi samassa tilassa. Moniäänisyys on sen suurin anti.”

Poikkeusajan uudelleenjärjestelyt tuottivat mielenkiintoisen tilanteen, jossa näyttely-yleisöllä on tänä syksynä mahdollisuus tutustua peräjälkeen kaikkien Kuvataideakatemian koulutusasteiden taiteelliseen toimintaan. Ennen Kuvan Kevättä nähdään Kandinäyttely 11.–27.9. ja maisterinäyttelyn jälkeen on vuorossa tohtorikoulutuksen näyttely Cooking for Apocalypse 20.11.–9.12. sekä KuvAn tutkimuspäivät 7.–9.12.

Kuvan Kevät 2020 -taiteilijat: Sampo Aatos, Henna Aho, Timo Aho, Inka Bell, Heta Bilaletdin, Anna Broms, Laura Dahlberg, Ida Sofia Fleming, Venla Helenius, Kaija Hinkula, Tuomas Holst, Verna Joki, Maaria Jokimies, Topi Juntunen, Hanna Kanto, Teresa Kari, Reetta Koskinen, Aura Kotkavirta, Eva Lamppu, Iisa Lepistö, Aino Lintunen, Emma Luukkala, Maisa Majakka, Sari Majander, Inga Meldere, Emma Nurminen, Rosaliina Paavilainen, Jaakko Pietiläinen, Sampsa Pirtola, Iiri Poteri, Salome Rajanti, Mia Saharla, Sandra Schneider, Val Smets, Emilia Tanner, Lauri Tiainen, Toni Vallasjoki, Timo Viialainen, Sakari Vinko, Risako Yamanoi

Tänä vuonna emme järjestä Kuvan Kevät -yleisöavajaisia. Näyttelyn aikana järjestetään koronaturvallisesti puheenvuoroja ja opastettuja kierroksia pienryhmille.

Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely 10.10.–8.11.2020

Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 B & 36 C, 00150 Helsinki
Project Room, Lönnrotinkatu 35, 00180 Helsinki

Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Lisätietoa näyttelystä, taiteilijoista ja ohjelmasta: www.kuvankevat.fi

Media voi tutustua näyttelyyn ennakkoon erikseen sovittuna ajankohtana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Paavo Heinisen sävelkielestä syntyi ensimmäinen väitöskirja9.9.2020 11:30:00 EESTTiedote

Paavo Heininen hyödyntää Silkkirumpu-oopperassaan uudenlaisia intermediaalisia kerronnan keinoja. Tämä käy ilmi Inkeri Jaakkolan väitöskirjasta "Laakeripuun luona: Tekstin ja musiikin vuorovaikutus Paavo Heinisen oopperassa Silkkirumpu op. 45", joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26.9.2020. Jaakkolan tutkimus on ensimmäinen Heinisen sävelkieleen musiikkianalyysin keinoin pureutuva suomalainen väitöskirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme