MessukeskusMessukeskus

Kevätmessujen mallipihoista ideoita oman puutarhan, mökkipihan sekä pientalopihan rakentamiseen

Jaa

Kevätmessuilta voi ensi keväänä poimia ideoita sekä omaan puutarhaan että mökin ja omakotitalon pihoihin. Kolmen mallipihakokonaisuuden suunnittelusta vastaa tänäkin vuonna Puutarhaetsivät eli maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti, maisema-arkkitehti Tiina Holmberg (SAFA, MARK). Kevätmessut järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 4.–7.4.2019.

Huhtikuun Kevätmessut tuo ihania ideoita oman puutarhan ja pihan toteuttamiseen – nyt kolmen messuille rakennetun kokonaisuuden voimin. Ideapuutarhan ja Mökkipihan lisäksi on nyt ensimmäistä kertaa suunniteltu myös uudistuneelle Asu & Remontoi puolelle kompakti omakotitalon piha, Kotipiha.

”Lähdimme suunnittelussa liikkeelle konkreettisista mallipihoista, ei niinkään satuhahmoista ja mielikuvitusilottelusta, toteaa Tanja Nieminen Puutarhaetsivistä. ”Tällä kertaa kaikissa pihoissa korostuvat helposti toteutettavat, valmiista tuotteista kootut kokonaisuudet, joista löytyvät saatavuustietojen lisäksi myös hinnat. Toteutuksia on monen suuruisille budjeteille, mutta Ideapuutarha on silti toteutettu puutarhakärpäsen puraisemille, Mökkipiha vapaa-ajan asujille ja Kotipiha pientaloasujille”, hän jatkaa.

Puutarha-puolella on tänä vuonna neljä teemapuutarhaa, joiden aiheet ovat city-eko - joka pihan kotiapteekki, rakkausretriitti sekä pihat lapsi- ja koiraperheille. City-eko tuo ideoita siihen, miten omaa terveyttään voi edistää kasvattamalla ja hoitamalla pihallaan erilaisia syötäviä kasveja ja yrttejä. Rakkausretriittiin on toteutettu rauhallisen meditatiivinen metsä-spa, joka huumaa aistit kukkaloistollaan ja antaa mahdollisuuden ihanaan rentoutumiseen. Lapsiperheen pihaan on koottu helppoa tekemistä ja puuhailua, joka onnistuu vanhempien ruuhkavuosista riippumatta. Koiraperheen pihassa näytetään käytännössä, miten lemmikit ja isännät saadaan viihtymään pienessä pihassa, sulassa sovussa.

Mökkipiha antaa aikaa joutilaalle oleilulle

Kevätmessujen Mökkipiha on suunniteltu siten, että se antaa mahdollisuuden sekä puuhailuun että oleiluun.

”Nykyisin tuntuu, että varsinaiseen lomailuun ja oleiluun varattu loma-aika on lyhentynyt. Halusimme suunnitella mökkipihan siten, että kaikki vapaa-aika ei kulu pihan hoitamiseen. Muun muassa hyötypuutarha toteutetaan kerroskakkumaisella rakenteella, joka istutetaan täyteen valmiita salaatti- ja yrttitaimia”, Tiina Holmberg Puutarhaetsiviltä toteaa.

Mökkipihalta löytyvät luonnollisesti sauna, puuvaja, puucee, grillipaikka sekä mönkkärivaja. Hevoshakamaista tunnelmaa tuovat puuhepat ja pihan koristeina ovat risuista ja varvuista tehtyjä lintuja ja muita metsän eläimiä.

Asu & Remontoi -osion Kotipihalta näkyy, mitä pienimmänkin omakotitalon pihaan mahtuu

Kevätmessujen asumisen alueen nimi on vaihtunut aluetta paremmin kuvaavaksi Asu & Remontoi -nimeksi. Halliin 3 rakennetaankin ensimmäistä kertaa Kotipiha terasseineen, autotalleineen ja kasveineen. Kotipiha toteutetaan valmiista, suoraan toimittajilta hankittavista elementeistä ja taimista, joten kokonaisuuden tai sen osien toteuttaminen omaan pihaan on helppoa. Mallipihasta huomaa myös käytännössä, mitä kaikkea kaikkein pienimmällekin omakotitontille mahtuu, ja miten se on hyvä toteuttaa.

Kevätmessut tekee yhteistyötä Lyhty ry:n työpajalaisten sekä Omnian opiskelijoiden kanssa

Kevätmessujen Ideapuutarhojen, Mökkipihan sekä Kotipihan suunnittelusta vastaa Puutarhaetsivät Oy. Sen rakentamisesta vastaavat Rainset Oy:n ammattilaiset yhdessä Omnian opiskelijoiden ja Lyhty ry:n työpalajalaisten kanssa.

Kevätmessut järjestetään 4.–7.4.2019 Messukeskuksessa. Kokonaisuudessa ovat Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, OmaMökki, Sisusta, Lähiruoka & Luomu sekä Lautasella -tapahtumat.

Lisätiedot:

maisemasuunnittelija (ylempi AMK) Tanja Nieminen, Puutarhaetsivät, puh. 040 534 0723, tanja@puutarhaetsivat.fi

tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, Messukeskus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Kuvia edellisen vuoden tapahtumasta http://messukeskus.mediabank.fi

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme