Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kevyen liikenteen väylää suunnitellaan Jylhämäntielle Vaalassa

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa ”Maantien 8792 jalan-kulku- ja pyöräilyväylä välillä Harritie – Koskentie, Vaala”. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Vaalan kunnan kanssa.

Maantien 8792 (Jylhämäntie) tiesuunnitelmaan sisältyy uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän (pituus noin 2,8 km) suunnittelu Jylhämäntielle välille Harritie-Koskitie. Alkumatkasta jalankulku- ja pyöräilyväylä sijoittuu Vanhan Vaalantien linjaukselle ja tämä osuus parannetaan sekaliikenneväyläksi (kiinteistöille ajo sallittu).

Väylä sijoittuu alkumatkastaan myös asemakaavoitetulle alueelle ja siltä osin laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain mukainen katusuunnitelma. Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään keskiviikkona 15.3.2023 klo 17.00 – 18.30 Vaalan kunnan valtuustosalissa, osoitteessa Vaalantie 14, Vaala.

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutustua 10.3.2023 alkaen osoitteessa https://www.sitowise.com/fi/tie-ja-rakentamissuunnitelmat-vaalassa. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. Tiesuunnitelman valmistuttua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäville verkkosivuillaan 30 päivän ajaksi ja huolehtii nähtävillä olon kuuluttamisesta. Tällöin kansalaiset voivat perehtyä suunnitelmaan ja tarvittaessa jättää siitä muistutuksia.

Lisäksi tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Vaalan kunnalta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen liikenne- ja viestintävirasto Traficom antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen. Jalankulku- ja pyöräilyväylän tiesuunnitelman valmistuttua laaditaan rakentamissuunnitelma, joka valmistuu loppuvuodesta 2023.

Hankkeen rakentamiskustannusarvio on yhteensä noin 1,4 milj. euroa (alv 0 %), Hanke pyritään toteuttamaan vuoden 2024 aikana. Rakentamiskustannukset ja rakentamisen aikataulu tarkentuvat suunnittelun aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tie- ja rakennusuunnitteluvastaava Ari Kuotesaho, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 259, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Tekninen johtaja Matti Kaikkonen, Vaalan kunta, p. 0400 855 954, etunimi.sukunimi@vaala.fi
Projektipäällikkö Pirkka Hartikainen, Sitowise Oy, p. 0400 735 1998, etunimi.sukunimi@sitowise.com

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Likalantien rakennetta vahvistetaan Oulaisissa, tie suljetaan töiden ajaksi29.5.2023 13:18:55 EEST | Tiedote

Likalantie (Mt 18281) rakennetta Oulaisissa vahvistetaan viikoilla 23 ja 24. Rakennustöiden aikana Likalantie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä ja kevyeltä liikenteeltä 6. - 8.6. ja 13. - 15.6. Suljettavat tieosuudet ovat Likalantie 98 ja Likalantie 494. Tieosuudet on merkitty oheiseen karttaan. Tonteille kulku säilytetään. Hankkeen tilaajana toimii Tuulipuisto Karahka Oy ja pääurakoitsijana NYAB Finland Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100 (suomi.fi) Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen käynnistyy Kalajoen Rautiossa29.5.2023 10:42:04 EEST | Tiedote

Maantien 774 jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkaa Kalajoen Rautiossa. Urakassa rakennetaan uutta kevyen liikenteen väylää noin 500 metrin matkalle nykyisen ajoradan viereen. Uusi kevyen liikenteen väylä sijoittuu maantien 774 (Rautiontie) pohjoispuolelle välillä Raution seurakuntakoti – Essonkuja. Samassa urakassa uusitaan alueen tievalaistusta, rakennetaan 4 uutta suojatiesaareketta ja parannetaan linja-autopysäkkejä Rautiontien ja Kannuksentien liittymäalueella. Hankkeen tavoitteena on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta. Urakan tilaajina ovat ELY-keskus ja Kalajoen kaupunki. Työt alkavat kesäkuussa 2023. Urakka valmistuu syksyllä 2023. Urakoitsijana toimii Nyab Finland Oy

Matalasuhdanne kahlitsee Pohjois-Pohjanmaan elinkeinoja ja työllisyyttä - muutosta parempaan odotetaan ensi keväälle25.5.2023 09:31:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan aluetalous on kärsinyt kustannusnoususta ja heikentyneestä kysynnästä kuluvan talven aikana. Moni työnantaja on sopeutunut tilanteeseen vähentämällä työvoimaansa. Dramaattista muutosta heikompaan ei ole kuitenkaan toteutunut ja useilla toimialoilla tilanne on vakaa. Maakunnan eri seuduilla talouden ja työllisyyden odotetaan piristyvän ensi vuoden puolella. Nämä huomiot ilmenevät tuoreesta Alueelliset kehitysnäkymät -raportista, johon Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on koostanut maakuntaamme kuvaavan osuuden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme