Oscar Software Oy

Kevyet ERP-käyttöönotot kiinnostavat nyt yrityksiä – ERP-toiminnanohjausjärjestelmä sopii myös pienelle yritykselle

Jaa
Ohjelmistotalot tarjoavat nykyään kevyitä ERP-käyttöönottoja, joissa yritys saa toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönsä jopa muutamassa päivässä. Yksi toimittajista on suomalainen Oscar Software Oy, joka tarjoaa ERP-järjestelmää myös pienille yrityksille.
Kosmala iloitsee työssään siitä, että pitkän kokemuksensa kautta hän pystyy olemaan aidosti hyödyksi ja avuksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä. Kuva: Kerttu Liukkala, Oscar Software Oy
Kosmala iloitsee työssään siitä, että pitkän kokemuksensa kautta hän pystyy olemaan aidosti hyödyksi ja avuksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä. Kuva: Kerttu Liukkala, Oscar Software Oy

Suomessa on paljon yrityksiä, joilla ei ole käytössä yhtä järjestelmää yrityksen liiketoiminnan hallinnointiin, vaan arkea pyöritetään useilla eri ohjelmistoilla, vanhentuneilla ohjelmistoilla tai jopa pelkästään Exceleiden avulla. Miksi yritykset eivät hanki toiminnanohjausjärjestelmää (ERP eli enterprise resource planning)?

- Mielikuva ERPin käytöönotosta on tyypillisesti, että se on kallista, hidasta ja aikaa vievää, ja että ERP sopii vain isojen yritysten tarpeisiin, kertoo Oscar Softwaren liiketoimintajohtaja Sami Kosmala.

Kosmalan mukaan mielikuva vaativasta ERP-projektista pitääkin osittain paikkansa. Kilpailu on koventunut, markkinoille on tullut uusia toimijoita ja lisäksi epävarma maailmantilanne ja muuttuneet markkinat ovat vahvistaneet asiakasyritysten vaatimusta nopeasta ja ketterästä ERP-projektista.

ERP-toimittajat ovat reagoineet tähän ja kehittäneet kevyempiä, modulaarisia ja helposti käyttöönotettavia ERP-järjestelmiä, Kosmala kertoo.

- Kun yrityksissä keskitytään ydinliiketoimintaan ja bisneksen pyörittämiseen, ei ole resurssia ja aikaa investoida massiivisiin järjestelmähankkeisiin. Tämä on ollut selkeä suunta viime vuodet. Tähän me olemme Oscarilla pyrkineet vastaamaan – tuomaan tarjolle eri kokoisia toimitusmalleja, ja nyt myös täysin uuden toiminnanohjausjärjestelmän mikroyrityksille, Kosmala kertoo.

Oscar T5 Lite on pienen yrityksen ERP

Oscar T5 Lite on Oscar Softwaren toiminnanohjausjärjestelmä, joka on suunnattu pienille yrityksille, joiden liikevaihto on noin sadasta tuhannesta yhteen miljoonaan euroa. Oscar T5 Litessä on perustoiminnot yrityksen arjen hallinnointiin: myynti-, osto-, asiakkuudenhallinta (CRM) ja varastotoiminnot sekä raportointi.

- Oscar T5 Lite on täysverinen ERP kaikille myyntiorganisaatioille, jotka tekevät kauppaa BtoB-puolella tai BtoC-puolella. Yritys voi myydä konkreettisia tuotteita tai palveluja, Kosmala kertoo.

Kosmalan mukaan järjestelmän käyttäminen on joustavaa ja suoraviivaista, ja kaikki ylimääräinen on karsittu pois.

- Oscar T5 Lite sopii hyvin aloitteleville yrityksille ensimmäiseksi ERPiksi, sillä ohjelma skaalautuu yrityksen kasvaessa. Kun yritys kasvaa ja tarpeet muuttuvat, järjestelmä voidaan päivittää Oscar T5 Basic tai Oscar T5 Premium -malleihin, joissa toiminnallisuuksia on enemmän ja asiakaskohtaiset erityistarpeet ovat mahdollisia, Kosmala kertoo.

ERP tuo raamit yrityksen arkeen

Sami Kosmala on työskennellyt Oscar Softwarella vuodesta 2009. Tukkukaupan yritysten toiminnasta hänellä on 20 vuoden kokemus. Kosmala tapaa asiakkaita lähes päivittäin ja näkee millaisia muutoksia toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto saa aikaan.

-Yllättävän suurissakin yrityksissä arkea pyöritetään pelkästään Exceleiden varassa tai useilla eri päällekkäisillä ohjelmistoilla, jolloin toiminta on tehotonta. Kun ERP otetaan käyttöön, tulee yrityksen arjesta prosessimaista ja sen myötä tehokkaampaa. Näin samassa ajassa pystytään hoitamaan enemmän mm. myyntityötä kuin ennen ERPin käyttöönottoa. Oscar onkin kattava kokonaisratkaisu inboundin ja koko liiketoiminnan kasvattamiseen.

Kosmala tähdentää, että nykyaikaisessa ERP-järjestelmässä yrityksen asiat löytyvät reaaliaikaisesti yhdestä ja samasta järjestelmästä.

- Tiedot tallennetaan järjestelmään kerran, jonka jälkeen ne ovat helposti koko organisaation käytettävissä reaaliaikaisesti. Tämä tehostaa tekemistä ja vapauttaa työaikaa ydintekemiseen. Nykyaikainen ERP tarjoaa digitaalisen tilannekuvan yrityksen liiketoiminnasta, Kosmala sanoo.

Verkkokauppa, taloushallinto ja ERP yhdessä järjestelmässä

Verkkokauppa on yrityksen myynnissä ja markkinoinnissa oleellinen tekijä. Miten ERP-järjestelmä toimii yrityksen verkkokaupan kanssa?

- Oscarilla on vahva verkkoliiketoiminnan osaaminen ja meiltä saa ERP-järjestelmään integroidun verkkokaupan BtoB- ja BtoC-myyntiin. ERPin kautta voidaan hallinnoida useampaa verkkokauppaa. Yrityksellä voi siis olla useita erilaisia brändikauppoja, jotka ovat kaikki integroitu ERP-järjestelmään, Kosmala kertoo.

Ideaalitilanteessa myös yrityksen taloushallinto hoidetaan samassa järjestelmässä. Tällöin kaikki tieto on läpinäkyvästi hyödynnettävissä.

Usein yrityksillä on luottokumppanina ulkopuolinen tilitoimisto, joka hoitaa taloushallinnon.

- Pienille yrityksille suunnattuun Oscar T5 Lite on laajennettavissa reskontra ja kirjanpitomoduuleilla. Oscarilla on myös tarjolla Oscar Talousosasto® -palvelu, joka on sisäinen tilitoimistomme ERP-asiakkaillemme, Kosmala kertoo.

Kosmala iloitsee työssään siitä, että pitkän kokemuksensa kautta hän pystyy olemaan aidosti hyödyksi ja avuksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä.

- Olemme siinä mielessä poikkeuksellinen softatalo kokoluokassamme, että meillä on oma tuotekehitys ja kehittäjät. ERP-järjestelmää käytetään meidän pilvipalvelussamme. Meillä on myös kotimaiset kumppanit eli palvelimet sijaitsevat fyysisesti Suomen rajojen sisäpuolella. Koska tuotteemme ovat täysin meidän omia, voimme kehittää järjestelmää markkinan toiveita kuunnellen, Kosmala sanoo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kosmala iloitsee työssään siitä, että pitkän kokemuksensa kautta hän pystyy olemaan aidosti hyödyksi ja avuksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä. Kuva: Kerttu Liukkala, Oscar Software Oy
Kosmala iloitsee työssään siitä, että pitkän kokemuksensa kautta hän pystyy olemaan aidosti hyödyksi ja avuksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisessä. Kuva: Kerttu Liukkala, Oscar Software Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oscar Software Oy
Oscar Software Oy
Vuolteenkatu 2
33100 Tampere

010 820 1000https://www.oscar.fi/

Vuonna 2005 perustettu Oscar Software Oy on toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) kehitykseen ja liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut suomalainen ohjelmistopalveluyritys.

Toiminnanohjausjärjestelmien lisäksi Oscar Software tarjoaa taloushallinnon, verkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen lisäpalveluita. Noin 700 asiakasyrityksen joukkoon kuuluu pk-yrityksiä eri toimialoilta (mm. teollisuus, tukkukauppa, huoltoliiketoiminta, palvelut).

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Henkilöstöä Oscar Softwarella on noin 150 henkilöä. Liikevaihto päättyneellä tilikaudella 11/20–10/21 oli 11 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oscar Software Oy

Pk-yritysten toiminnanohjaus siirtyy web-sovelluksiin16.1.2023 08:12:00 EET | Tiedote

ERP-järjestelmien kehitys staattisista rekistereistä reaaliaikaiselle digialustalle ja web-sovelluksiin ei ole tavoittanut vielä läheskään kaikkia pk-yrittäjiä. Siirtyminen pelkän työpöytä-ERP:n käytöstä kaiken tiedon kokoavalle liiketoiminta-alustalle tuo web-sovellukset osaksi jokaisen työntekijän työtä. Yrityksen toimintatavan mallintaminen digitaaliseen muotoon tekee yrityksestä houkuttelevan vastavalmistuneille osaajille. Sähköinen tilannekuva myös kasvattaa yrityksen arvoa uutta omistajaa etsiessä.

Puristeteosta johdetaan tiedolla – Oscar Liiketoiminta-alusta antaa yritykselle reaaliaikaisen digitaalisen tilannekuvan joka hetkestä12.12.2022 14:21:56 EET | Tiedote

Analyyttisyys ja automaatio on viety huippuunsa metalliteollisuuden tuotteita toisille yrityksille valmistavassa Puristeteoksessa. Jokainen kauppa ja tuotanto analysoidaan jälkilaskennassa ja automaatiota kehitetään jatkuvasti. Toimitusjohtaja Ville Mäenpää kääntää joka kiven ja kannon – hän tekee yrityksensä valinnat perustuen analysoituun tietoon.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies leikkaa Oscar Softwaren pääkaupunkiseudun aluekonttorin avajaisnauhan6.11.2019 15:29:07 EET | Kutsu

Oscar Software Oy:n uusin aluekonttori avataan virallisesti Espoon Technopolis Otaniemessä 21.11.2019. Oscarilla on erittäin merkittävä asiakaskunta pääkaupunkiseudulla ja uuden aluekonttorin avaaminen mahdollistaa entistä asiakaslähtöisemmän ja nopeamman palvelun sekä nykyisille että uusille asiakkaille. Konttoria vetää tammikuussa yhtiön palveluksessa aloittanut Heikki Valtonen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme