Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikertomuksessa 2020 pohditaan muun muassa korkeimpien oikeuksien yhteistyötä ja oikeusvaltiota

Jaa

Korkeimman hallinto-oikeuden vuoden 2020 vuosikertomus avaa tuomioistuimen menneen vuoden tapahtumia ja toimintaa. Kirjoituksissa pohditaan mm. koronan tuomia haasteita tuomioistuimissa, korkeimpien oikeuksien yhteistyötä ja vuoden aikana käsiteltyjä mielenkiintoisia oikeudellisia kysymyksiä ja ratkaisuja.

Vuosikertomus kuvaa ajankohtaisten esimerkkien avulla sitä laajaa yhteiskunnallista kenttää, jolla KHO ylimpänä hallintotuomioistuimena operoi.

Mukana on poimintoja menneen vuoden päätöksistä. Kirjoittajat käsittelevät teksteissään mm. niin kutsuttua sateenkaaripappia, suden ja ahman suojelua ja kullankaivuproblematiikkaa Lapissa.

KHO:n henkilökuntaa ei sovi unohtaa. Henkilökunta on jatkuvasti nuortumassa. Kirjoittajat sivuavat teksteissään sekä henkilökunnan tuntoja, korkeinta hallinto-oikeutta työpaikkana, että työmäärien kasvua.

Kertomukseen sisältyy kattava tilastollinen katsaus kuluneesta vuodesta.

KHO siirtyy käyttämään STT:n tiedotejakelua. Pyydämme tilaamaan tiedotteemme ja päätöksemme STT:ltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Korkein hallinto-oikeus
Korkein hallinto-oikeus
Paasivuorenkatu 3 / Paasivuorigatan 3
00530 Helsinki / Helsingfors

029 56 40200http://www.kho.fi

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein hallinto-oikeus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme