KIASMA

Kiasma viettää 25-vuotisjuhlaansa

Jaa
Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, tanssia ja yleisöopastuksia Tom of Finland -näyttelyyn. Juhlapäivää vietetään perjantaina 2. kesäkuuta, jolloin Kiasmaan on ilmainen sisäänpääsy.
Kiasma on yksi aikansa merkkirakennuksista. Arkkitehti Steven Hollin suunnittelema museo avattiin yleisölle 30.5.1998. Kuva: Kansallisgalleria / Susanna Kesänen
Kiasma on yksi aikansa merkkirakennuksista. Arkkitehti Steven Hollin suunnittelema museo avattiin yleisölle 30.5.1998. Kuva: Kansallisgalleria / Susanna Kesänen

Juhla levittäytyy Kiasman koko ensimmäiseen kerrokseen. Museon aulassa esiintyy Ben Fury & street dancers, joka tuo katutanssia yleisön joukkoon viiden tanssijan voimin. Kiitetyn koreografi-ohjaaja Furyn teos Space/Heritage nähdään kesällä URB23-festivaalilla.

Lapsille järjestetään ohjelmaa Kiasma-teatterissa ja sen lämpiössä klo 16–18. Sade ry järjestää teatterissa Call out Junior -katutanssidiskon. Lämpiön puolella pääsee luonnostelemaan graffiteja työpajassa. Lasten ohjelmanumerot on tarkoitettu alle 12-vuotiaille, ja aikuiset osallistuvat niihin lastensa kanssa.

Kiasma Caféssa ja museokaupassa on juhlan kunniaksi tarjouksia, ja museon alakerrassa jaetaan yleisölle taidejulkaisuja ja -julisteita vuosien varrelta. Kahvilassa esiintyy DJ:itä klo 12 alkaen aina klo 22 saakka, johon asti museon alakerta palveluineen on auki. Näyttelyt suljetaan klo 20.30. Kaikki juhlapäivän ohjelma on maksutonta.

Avoimet opastukset avaavat Tom of Finlandin uraa

Tom of FinlandRohkea matka -näyttelyn yleisöopastuksella pääsee tutustumaan näyttelyn teoksiin ja taiteilijan elämään syvemmin. Opastukset järjestetään suomeksi klo 17–18 ja englanniksi klo 18–19. Näyttelyä ei suositella lapsille sen sisältämän suorasukaisen seksuaalisen kuvaston vuoksi.

Illalla Kiasma-teatterissa voi syventyä Tom of Finlandin uraan dokumenttielokuvan Daddy and the Muscle Academy parissa klo 19 alkaen. Elokuvan ikäraja on 16.

Rohkean matkan lisäksi museossa on käynnissä näyttely Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida, joka keskittyy seksuaalisuuden ja sukupuolen kysymyksiin Kansallisgallerian kokoelmista valituissa teoksissa. Kiasman neljännessä ja viidennessä kerroksessa on puolestaan Daniel Steegmann Mangranén näyttely. Sen teokset herättelevät aisteja ja kyseenalaistavat tapoja, joilla olemme tottuneet katsomaan maailmaa.

Merkittävä arkkitehtuurikohde Helsingin ytimessä

Arkkitehti Steven Hollin suunnittelema Nykytaiteen museo Kiasma avattiin yleisölle 30.5.1998. Kiasma on yksi aikansa merkkirakennuksista.

Kiasma on vuosien saatossa tuonut yleisön nähtäville kiinnostavinta nykytaidetta kotimaasta ja ulkomailta. Museon yhteenlaskettu kävijämäärä on tähän mennessä yli 5,6 miljoonaa ihmistä.

Kiasman 25-vuotisjuhlan koko ohjelma: https://kiasma.fi/muut-tapahtumat/kiasma-25-vuotta/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kiasma on yksi aikansa merkkirakennuksista. Arkkitehti Steven Hollin suunnittelema museo avattiin yleisölle 30.5.1998. Kuva: Kansallisgalleria / Susanna Kesänen
Kiasma on yksi aikansa merkkirakennuksista. Arkkitehti Steven Hollin suunnittelema museo avattiin yleisölle 30.5.1998. Kuva: Kansallisgalleria / Susanna Kesänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Strike over – Kiasma_strike accepts outcome of negotiations28.4.2023 15:23:40 EEST | Press release

A strike by more than two hundred artworkers and four organisations against Museum of Contemporary Art Kiasma has ended with a negotiation outcome that will affect the entire art and museum field. A meeting of the Board of the Finnish National Gallery on 27.4 approved revised ethical guidelines for private funding, which will hopefully bring about a significant change on the Finnish museum scene, and beyond.

Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida -näyttelyn teoksista voi löytää oman paikan etsimistä, kipua, rakkautta ja himoa27.4.2023 09:36:18 EEST | Tiedote

Ryhmänäyttely Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida keskittyy seksuaalisuuden ja sukupuolen kysymyksiin Kansallisgallerian kokoelmista valituissa teoksissa. Näyttely avautuu Kiasmassa perjantaina, ja sen teemoja ovat muun muassa yhteyden hakeminen, kodin löytäminen ja rakkauden etsiminen. Teemoja syventää entisestään Kiasma-teatterin ohjelmisto.

Kutsu medialle: Tom of Finland – Rohkea matka- ja Dreamy-näyttelyiden esittely Kiasmassa to 27.4. klo 10–1412.4.2023 09:06:45 EEST | Kutsu

Maailman tunnetuimpiin suomalaistaiteilijoihin kuuluva Tom of Finland on kuuluisa omaleimaisesta tyylistään ja ikonisista kuvistaan. Kiasmassa avautuva näyttely nostaa esiin Tom of Finlandin taituruuden kuvantekijänä ja osoittaa hänen asemansa yhtenä 1900-luvun taiteen ja visuaalisen kulttuurin keskeisistä tekijöistä. Samaan aikaan avautuu omista kokoelmistamme koottu näyttely Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida. Tervetuloa näyttelyiden tiedotustilaisuuteen Kiasmaan torstaina 27.4.2023 klo 10–14. Ilmoittauduthan: kiira.koskela@kiasma.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme