Muoviteollisuus ry

Kierrätystempaus Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa - Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset tuotteet kiertoon 5.6.

Jaa

Muovi kuuluu kiertoon. Tiistaina, Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 viidellä paikkakunnalla järjestettävä Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet. – Pulkan puolikas, muovinen terassituolinrähjä, vanhat pakastusrasiat ja rikkoutuneet ämpärit ovat hyviä esimerkkejä kovamuovituotteista, jotka voi tuoda keräyspisteisiin, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Vastuullinen muovien käyttäminen ei tarkoita muovin käytöstä luopumista.

- Haluamme tempauksellamme muistuttaa muovin vastuullisesta käytöstä ja kierrätyksen tärkeydestä. Muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu, Kärhä sanoo.

Ämpäristöteko järjestetään Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa. Lähimmän keräyspisteen voi tarkistaa osoitteesta www.muovikuuluukiertoon. Tempauksen järjestävät Muoviteollisuus ry:n jäsenyritykset.

- Tavoitteemme on, että Ämpäristöteko on jatkossa vuosittainen, valtakunnallinen tempaus.

Tee #ämpäristöteko – laita muovit kiertoon!

Ämpäristöteko on helppoa: kerää rikkinäiset, käytöstä poistetut kovamuovitavarat varastoista, kaapeista ja komeroista ja tuo ne keräyspisteeseen. Keräyspisteissä otetaan vastaan puhtaita muovituotteita eli esimerkiksi lumikolasta pitää irrottaa metallinen varsi, lapiosta puinen kahva. Ennen kerätykseen tuomista muovit on mahdollisuuksien mukaan hyvä huuhdella tai pyyhkiä puhtaiksi. Keräys on tarkoitettu ainoastaan kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

Kerätyt kovamuoviset tuotteet kuljetetaan Fortumille Riihimäelle, jossa ne ohjataan eteenpäin materiaalina tai energiana.

- Hyvin suunnitellut, laadukkaat kovamuoviset tuotteet kestävät käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Tällä hetkellä käytöstä poiston jälkeen nämä muovit hyödynnetään energiana, sillä toistaiseksi kovamuovisille tuotteille ei ole järjestetty jatkuvaa kierrätystä, Kärhä sanoo.

Kuluttajapakkausten kierrätys on järjestetty valtakunnallisesti vuoden 2016 alusta. Tällä hetkellä muovipakkauksista kierrätetään Suomessa 27,5 % markkinoille saatettavasta määrästä. Kehitettävää on edelleen, vaikka EU:n asettama 22,5 % tavoite onkin jo ylitetty.

Muovi ei ole roskaa

Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja, selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja.

Muovien aiheuttamien ympäristöhaittojen ratkaisuiksi on esitetty muovien kulutuksen vähentämistä.

- Useissa elinkaarianalyyseissä on osoitettu, että oikeissa tuoteryhmissä muovit tuottavat pienimmät kokonaisympäristövaikutukset. Positiiviset vaikutukset syntyvät muun muassa raaka-aineiden ja energian säästönä sekä hävikin ja energiatarpeen pienenemisenä jakelussa ja liikenteessä, sanoo Vesa Kärhä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

www.muovikuuluukiertoon.fi

Vesa Kärhä
toimitusjohtaja
Muoviteollisuus ry
p. 040 559 7557
vesa.karha@plastics.fi

www.plastics.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Muoviteollisuus ry
Muoviteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 Helsinki

09 172 841http://www.plastics.fi
Muoviteollisuus ry on vuonna 1961 perustettu muovituotteita valmistavien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, Kemianteollisuus ry:n toimialajärjestö sekä Elinkeinoelämän keskusliiton jäsen. Muoviteollisuus ry osallistuu alansa kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa PlasticsEuropen ja monen muun alan yhteistyöjärjestön kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muoviteollisuus ry

Muoviteollisuus ottaa suuntaa muovitiekartasta16.10.2018 09:00:00 EESTTiedote

Suomen 16.10.2018 julkistettu kansallinen muovitiekartta on valmisteltu monen eri alueen asiantuntijan yhteistyönä. Myös paljon valmisteluryhmän ulkopuolista näkemystä on kerätty ja hyödynnetty sinänsä lyhyen prosessin aikana. Tuloksena on saatu aikaan tiivistetty kokoelma toimenpide-ehdotuksia, joilla muoveihin ja niiden käyttöön liittyviä asioita voidaan edistää. Muoviteollisuus ry kiittää tiekartan laajuutta ja sitä, että muovien hyödyt tunnistetaan.

Ämpäristöteko-tempaus laittoi kovamuoviset tuotteet kiertoon29.6.2018 09:48:03 EESTTiedote

Kesäkuun alussa viidellä paikkakunnalla järjestetty kovamuovisten tuotteiden keräystempaus, Ämpäristöteko, osoitti, että kuluttajilla on kiinnostusta kierrättää kovamuovisia tuotteita. Kuluttajien innostus kovamuovituotteiden kierrättämiseen oli erittäin rohkaisevaa. Tämä on ehdottomasti kehittämisen arvoinen malli matkallamme kiertotalouteen, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Muoveista luopuminen olisi vahingollista ihmisille ja ympäristölle19.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

- Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja sekä selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme