Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Kiinteistöliitto Uusimaan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin 6.10.2021 DI eMBA Juhani Aalto

Jaa

Kiinteistöliitto Uusimaa järjesti jo kolmesti koronan vuoksi siirretyn sääntömääräisen vuosikokouksensa 28.9.2021. Kokoukseen osallistui jäsentalojen edustajia niin hotelli Presidentin auditoriossa kuin etäyhteydellä, molempiin reilut 60 osallistujaa. Kokous oli yhdistyksen historian pisin, lähes kahdeksan tuntia, viisi äänestystä sekä lukuisia puheenvuoroja. Kokous pidettiin kehittävässä hengessä ja jäsenet saivat äänensä kuuluviin, niin puheenvuoroissa kuin tehdyissä päätöksissä.

Vuosikokous valitsi äänestyksessä hallitukseen seuraavat uudet jäsenet; Jussi Aikala, Tuula Jurmu, Olli-Veikko Kurvinen ja Tarja Teräväinen. Yhdistyksen edellinen puheenjohtaja Olavi Merikanto ja varapuheenjohtaja Pentti Vähäkuopus eivät enää asettuneet ehdolle hallitukseen. Erovuorossa olleista jatkokauden saivat Katariina Haigh, Paul Nouro ja Martti Suomela. Hallituksessa jatkavat Juhani Aalto, Juhana Heikonen, Olavi Kailari, Saku Lehtinen, Anssi Ticklén, Hannu Sjöblom ja Mika Vesterinen.

Hallitus piti järjestäytymiskokouksen 6.10.2021, jossa uudeksi puheenjohtajaksi nousi diplomi-insinööri, executive MBA Juhani Aalto, 59 ja uudeksi varapuheenjohtajaksi maa- ja metsätieteiden kandidaatti Paul Nouro, 56.

Uuden puheenjohtajan tavoitteena on muun muassa taloyhtiöille suunnatun koulutuksen kehittäminen ja hyvän asiakastyytyväisyyden ylläpito jäsenpalveluissa.

”Toivotan myös kaikki tänä vuonna Kiinteistöliitto Uusimaahan liittyneet taloyhtiöt lämpimästi tervetulleiksi! Asunto-osakeyhtiöiden edunvalvonnassa olemme jäsenmäärältämme suuri ja merkittävä tekijä. Historiallisen pitkä ja keskusteleva vuosikokous evästi uutta hallitusta tarttumaan reippaasti isännöintialan vääriin toimintamalleihin. Sain johdettavakseni erinomaisen laaja-alaisen ja ammattitaitoisen hallituksen. Lähden johtamaan hallitustyöskentelyä nöyrällä mielellä ja järjestäydymme uusiin toimikuntiin lokakuun aikana. Taloyhtiöiden edunvalvonnassa tulemme tekemään ensimmäiset ulostulot syksyn ja talven aikana.

Esitän samalla parhaimmat kiitokset ekonomi Olavi Merikannolle! Olet luotsannut Kiinteistöliitto Uusimaata erinomaisesti. Siitä kertovat hyvä asiakastyytyväisyys ja yhdistyksen vahva taloudellinen asema. Tästä on hyvä jatkaa!”

Yhdistystä viimeiset kuusi vuotta luotsannut Olavi Merikanto toivoo, että toiminnassa jatkaville luottamushenkilöille kelpaisi hänen itselleen asettama ohjenuora: kaiken tekemisen tulee olla jäsenten etujen mukaista. Merikanto myös kannustaa jäseniä hyödyntämään jäsenpalveluita ja aktiivisesti ehdottamaan yhdistykselle, kuinka parantaa niitä.

– Toivon toki myös olleeni saamani luottamuksen arvoinen. Ja toivotan kaikille onnea, menestystä ja intomielisyyttä taloyhtiöiden asioiden edistämisessä!

Olavi Merikannon läksiäishaastattelu on julkaistu 1.10. ilmestyneessä Kiinteistölehti Uusimaassa. Lehti löytyy kokonaisuudessaan nettiversiona yhdistyksen kotisivuilta.

Yhteyshenkilöt

Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n puheenjohtaja Juhani Aalto, gsm 050 69655 ja
toiminnanjohtaja Mika Heikkilä, 050 591 0995.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Kiinteistöliitto Uusimaa ry
Annankatu 24, 4.krs
00100 HELSINKI

(09) 1667 6761http://www.ukl.fi

Kiinteistöliitto Uusimaa on alueellinen ja puolueeton taloyhtiöiden yhdistys, joka palvelee monipuolisesti yli 12.000 jäsenyhtiötään. Yhdistys on toiminut kiinteistönomistajien asialla jo vuodesta 1933 ja se on valtakunnallisen Suomen Kiinteistöliiton suurin alueyhdistys.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto Uusimaa ry

Oikeus ilmalämpöpumpun asentamiseen parvekkeelle ei ole itsestäänselvyys23.8.2021 16:04:18 EEST | Tiedote

Kevään korkeimman oikeuden ennakkopäätös (2021:32) ja menneen kesän helteet lisäsivät entisestään keskustelua ilmalämpöpumpuista taloyhtiössä. Kiinteistöliitto Uusimaa haluaa muistuttaa, ettei ilmalämpöpumpun asentaminen ole mahdollista kaikissa taloyhtiössä. - "Osakkaiden oikeudesta asentaa ilmalämpöpumppu liikkuu jonkin verran virheellistä ja yksinkertaistettua tietoa”, toteaa yhdistyksen lakimies, varatuomari Niklas Lindberg.

Taloyhtiö, naapurisopu ja turvallisuus uuden vuoden juhlinnassa30.12.2020 11:10:02 EET | Tiedote

Varsinkin tänä vuonna moni odottaa vuoden vaihtumista. Vuoden 2021 toivotaan tarkoittavan paluuta kohti ”normaalia” elämää. Erityisesti tiheästi asutuilla kaupunkialueilla on syytä muistaa, että lain mukaan ilotulitteiden käyttäjä vastaa niiden turvallisesta käytöstä. Henkilö- ja omaisuusvahinkojen vaaraa ei saa aiheuttaa. Rakettien ampuminen taloyhtiön pihalla ei yleensä onnistu turvallisesti ja siksi se ei ole suositeltavaa.

Täydennysrakentaminen Helsingissä ei kasva nykytoimin23.10.2020 07:00:56 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan Asumisen ja maankäytön tulevaisuus 2020 -ohjelmaa. Sen yhtenä keskeisenä tavoitteena on lisätä täydennysrakentamista taloyhtiöiden hallitsemilla tonteilla. Jopa 50 % tulevasta asuntotuotannosta on kaavailtu tehtäväksi näille jo asuinkäytössä oleville tonteille. Hankkeita ei tähän mennessä ole saatu riittävästi liikkeelle, koska taloyhtiöt eivät ole kokeneet niitä kannattaviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme