Kiinteistöliitto

Kiinteistöliitto vahvistaa eurooppalaista edunvalvontaansa

Jaa

Kiinteistöliitto vahvistaa suomalaisten kiinteistönomistajien edunvalvontaa Euroopassa liittymällä UIPI:n (The International Union of Property Owners – Union Internationale de la Propriété Immobilière) jäseneksi. Jäsenyys tuli voimaan tammikuun alussa.

Eurooppalaisen edunvalvonnan merkitys on viime vuosina korostunut, sillä kiinteistöalaa ja esimerkiksi taloyhtiöitä koskevista säädöksistä yhä useampi on lähtöisin Euroopan unionista.

”Moni suomalaisiin taloyhtiöihin viime aikoina vaikuttaneista lainsäädäntöhankkeista on lähtöisin juuri EU:sta. Esimerkiksi taloyhtiöiden velvollisuus sähköautojen latauspistevalmiuden rakentamiseen sekä velvollisuus siirtyä laskuttamaan vedestä kulutuksen mukaan ovat lähtöisin EU-direktiiveistä, jotka ovat nyt tulleet osaksi myös suomalaista lainsäädäntöä”, sanoo Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen.

UIPI on yleiseurooppalainen, voittoa tavoittelematon järjestö, jossa on kolmisenkymmentä jäsentä 28 maasta. Ne edustavat yhteensä yli viittä miljoonaa yksityistä kiinteistönomistajaa.

”UIPIn jäsenenä pääsemme aiempaa paremmin vaikuttamaan EU:n kiinteistöjä ja asumista koskevaan päätöksentekoon. Jäsenyytemme myötä myös UIPI saa käyttöönsä asiantuntijoidemme osaavan panoksen edunvalvontatyöhönsä”, Hiltunen toteaa.

Kiinteistöliitto on jo vuodesta 1997 lähtien ollut Euroopan Kiinteistöfederaation (European Property Federation, EPF) jäsen ja osallistunut aktiivisesti sen toimintaan.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Sosiaalipalveluiden huoli-ilmoitus tunnetaan yhä huonosti – uusi videokampanja lisää tietoisuutta12.1.2021 09:01:00 EETTiedote

Sosiaalipalveluihin voi tehdä huoli-ilmoituksen, kun lapsen, aikuisen tai iäkkään henkilön huolenpidosta, terveydestä tai turvallisuudesta herää huoli. Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Muistiyhdistys tuottivat yhteistyössä videokampanjan, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta vähän tunnetusta ilmoitusmenettelystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme