Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailma: Asuntokauppa kävi edelleen vaisusti huhtikuussa – laihaa lohtua tarjoaa markkinaosuuden kasvu

Jaa
Kiinteistömaailman Pulssi 3.5.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä huhtikuussa yhteensä 790 kohdetta. Niistä 595 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 180 vuokrakotien välitystä. ”Asunto- ja kiinteistökauppa on käynyt selvästi tavanomaista vaisummin koko alkuvuoden ajan. Kiinteistömaailman osuus tehdyistä kaupoista on kuitenkin kasvanut. Uskomme keskeisen syyn tähän olevan toimintatapamme eli yhteismyynnin ja Tarjouskaupan. Näin asuntokaupan ketjuja on saatu liikkeelle hiljaisemmassakin markkinassa”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Asuntokaupan hiljaiselo jatkui vielä huhtikuussakin kasvattaen näin odottamaan jääneiden kodinvaihtajien määrää entisestään.

”Yhdessä suhteessa tilanne kuitenkin muuttui huhtikuussa. Siinä missä alkuvuoden markkinaa on leimannut se, että sekä myyjiä että ostajia on ollut selvästi tavanomaista vähemmän, ovat asuntojen ja kiinteistöjen myyjät lähteneet nyt liikkeelle. Myyjäasiakkaiden yhteydenottojen määrä kasvoi koko huhtikuun ajan verkkopalvelussamme, ja sen seurauksena myös myynnissä olevien kohteiden määrä on viikko viikolta kasvanut helmikuun pohjakosketuksen jälkeen. Kaupan vilkastumiselle on siten nyt aiempaa paremmat edellytykset”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n analyytikko Tony Korkala.

Pienillä kierroksilla käyneessä asunto- ja kiinteistökaupassa Kiinteistömaailma on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan, joka oli vuoden ensimmäisen kvartaalin jälkeen prosenttiyksikön enemmän kuin vuosi sitten, eli nyt 14,4 prosenttia. Vahvimmin ketju onnistui nostamaan markkinaosuuttaan pääkaupunkiseudulla ja PKS-kehyskunnissa, paikoin (Kauniainen, Kerava ja Nurmijärvi) yli kymmenen prosenttiyksikköä.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Myös kiinteistökaupan voi tehdä sähköisesti DIAS-järjestelmän avulla – asunto-osakkeissa digikauppojen osuus Kiinteistömaailmassa jo kaksi kolmesta27.4.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman asiakkaat ovat jo useiden vuosien ajan voineet hoitaa asunto-osakekauppansa sähköisesti, ilman ostajan, myyjän ja kiinteistönvälittäjän samanaikaista kokoontumista pankkiin. Myös kiinteistökaupat voi nyt hoitaa sähköisesti DIAS-järjestelmässä merkittävässä osassa kiinteistökauppatilanteita kaikkien Kiinteistömaailma-ketjun asuntomyymälöiden välittämissä kiinteistökaupoissa.

Kiinteistömaailma Mikkeli ostaa paikallisen Kotijoukkueen liiketoiminnan19.4.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

Pertti Oravan ja Sisko Koobaksen luotsaama Kiinteistömaailma Mikkeli (Asuntoporras Oy) on ostanut Merja Kaustolta Mikkelin Kotijoukkueen (Kaikki Kotona Oy) liiketoiminnan. Kausto ja koko Mikkelin Kotijoukkueen henkilöstö siirtyy osaksi Kiinteistömaailman paikallista välitystiimiä, jossa asiakkaiden palvelu ja toimeksiantojen hoito jatkuvat saumattomasti tuttujen välitysammattilaisten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme