Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailmalla 900 kaupan huhtikuu – keskivertohuhtikuun kauppamääristä jäätiin noin 10 prosenttia

Jaa

Kiinteistömaailman Pulssi 3.5.2022

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki huhtikuussa 2022 tasan 900 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. ”Helmikuun lopussa alkaneen Ukrainan sodan vaikutus alkoi näkyä kauppamäärissä odotetusti huhtikuussa; asuntokaupassa poikkeustilanteet heijastuvat kauppalukuihin muutaman viikon viiveellä. Viime vuoden ennätyshuhtikuun luvuista jäätiin nyt noin 30 prosenttia ja kymmenen viime vuoden keskimääräisistä huhtikuun luvuista noin 10 prosenttia”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä huhtikuussa 855 käytettyjen ja 45 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 900 kauppaa.

”Ukrainan sota lisää epävarmuutta asuntomarkkinoilla. Se näkyy kuitenkin asuntokaupassa vähemmän kuin koronakriisi alkuvaiheissaan kaksi vuotta sitten. Ensimmäisenä koronakeväänä huhtikuussa 2020 nähtiin yli kolmanneksen lasku tavanomaisen kevään kauppamäärissä, kun nyt laskua on kymmenkunta prosenttia kymmenen viime vuoden keskimääräisistä huhtikuun kauppamääristä”, sanoo Risto Kyhälä.

Kyhälä uskoo, että vielä toukokuussakin asuntokauppa käy keskimääräistä toukokuuta maltillisemmin.

”Positiivista on kuitenkin se, että saamme uusia kohteita myyntiin tällä hetkellä selkeästi paremmin kuin vielä puoli vuotta sitten. Silloin asuntokauppaa rajoitti se, ettei yksinkertaisesti ollut riittävästi, mitä myydä. Patoutuneeseen kysyntään on tällä hetkellä paremmin tarjontaa, vaikkakin hyväkuntoisista uudehkoista perheasunnoista on edelleen pula lähes kaikkialla. Vahvasti tarvevetoinen suomalainen asuntokauppa voi laskea erilaisissa häiriö- tai kriisitilanteissa hetkellisesti varsin voimakkaastikin, mutta patoutunut tarve purkautuu ja tasaantuu tyypillisesti joidenkin kuukausien kuluessa”, Kyhälä sanoo.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0503070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

Kiinteistömaailman kuvapankki
https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman 56. barometri: Asuntojen hintojen nousu pysähtyy kriisin aikana – vanhat vuokra-asunnot haasteellisia7.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailma ennustaa tekoälymalliin ja laajaan välittäjäkyselyyn pohjautuen keskimääräistä 1,5% hinnannousua seuraavan 12 kuukauden ajalle (viimeisen 12kk toteuma +4,1%). Arvio pitää sisällään muutaman kuukauden hintojen nousun pysähtymisen. ”Hinnankehitysennustettamme on korjattu selkeästi alaspäin; Ukrainan sodan aiheuttamat epävarmuudet ja sen myötä elinkustannusten hintapaineet ovat sulattaneet merkittävästi hinnankorotusodotuksia”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Perheasuntojen kysynnän odotetaan jatkuvan vilkkaana, mutta pienistä kerrostaloasunnoista on paikoin ylitarjontaa. Tämä tuo haasteita varsinkin vanhojen asuntojen vuokraamiseen ja vuokratasojen säilyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme