Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailmalla 900 kaupan huhtikuu – keskivertohuhtikuun kauppamääristä jäätiin noin 10 prosenttia

Jaa
Kiinteistömaailman Pulssi 3.5.2022

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki huhtikuussa 2022 tasan 900 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. ”Helmikuun lopussa alkaneen Ukrainan sodan vaikutus alkoi näkyä kauppamäärissä odotetusti huhtikuussa; asuntokaupassa poikkeustilanteet heijastuvat kauppalukuihin muutaman viikon viiveellä. Viime vuoden ennätyshuhtikuun luvuista jäätiin nyt noin 30 prosenttia ja kymmenen viime vuoden keskimääräisistä huhtikuun luvuista noin 10 prosenttia”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä huhtikuussa 855 käytettyjen ja 45 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 900 kauppaa.

”Ukrainan sota lisää epävarmuutta asuntomarkkinoilla. Se näkyy kuitenkin asuntokaupassa vähemmän kuin koronakriisi alkuvaiheissaan kaksi vuotta sitten. Ensimmäisenä koronakeväänä huhtikuussa 2020 nähtiin yli kolmanneksen lasku tavanomaisen kevään kauppamäärissä, kun nyt laskua on kymmenkunta prosenttia kymmenen viime vuoden keskimääräisistä huhtikuun kauppamääristä”, sanoo Risto Kyhälä.

Kyhälä uskoo, että vielä toukokuussakin asuntokauppa käy keskimääräistä toukokuuta maltillisemmin.

”Positiivista on kuitenkin se, että saamme uusia kohteita myyntiin tällä hetkellä selkeästi paremmin kuin vielä puoli vuotta sitten. Silloin asuntokauppaa rajoitti se, ettei yksinkertaisesti ollut riittävästi, mitä myydä. Patoutuneeseen kysyntään on tällä hetkellä paremmin tarjontaa, vaikkakin hyväkuntoisista uudehkoista perheasunnoista on edelleen pula lähes kaikkialla. Vahvasti tarvevetoinen suomalainen asuntokauppa voi laskea erilaisissa häiriö- tai kriisitilanteissa hetkellisesti varsin voimakkaastikin, mutta patoutunut tarve purkautuu ja tasaantuu tyypillisesti joidenkin kuukausien kuluessa”, Kyhälä sanoo.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0503070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

Kiinteistömaailman kuvapankki
https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme