Suomen kirjastoseura

Kiitos kirjasta -palkinto Antti Röngälle

Jaa

Vuosittainen palkinto luovutetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava.

Kiitos kirjasta -palkinto myönnetään tänä vuonna Antti Röngälle kirjasta Jalat ilmassa. 

Palkinto luovutetaan kotimaiselle kirjailijalle, jonka edellisenä vuonna ilmestynyt suomen- tai ruotsinkielinen kaunokirjallinen teos on ollut erityisen virikkeitä antava.  

Kiitos kirjasta -palkinnon jakavat vuosittain Kirjakauppaliitto ryLibro ry ja Suomen kirjastoseura ry 

Palkinto kertoo, minkälaisia teoksia arvostavat ne lukijat, jotka esittelevät työssään kirjallisuutta.

Palkintolautakunnan ja palkintoa ehdottaneiden perusteluja: 

Antti Röngän varmaotteinen esikoisromaani näyttää kiusatuksi tulleen ajatuskuviot, jotka voivat ulkopuolelta näyttää absurdeiltakin, vaikka ne ovat kokijalleen täyttä totta. Traumaattisten muistojen puhumaton, mieleen padottu taakka välittyy lukijalle painavana. Täsmälliset lauseet paljastavat pinnanalaiset asiat liikaa alleviivaamatta, vahvalla äänellä. 
 
Romaanin aihe on valitettavasti edelleen tärkeä vuodesta toiseen, vaikka kouluissa on erilaisia kiusaamista ehkäiseviä projekteja. Monella lukijalla on samankaltaisia lapsuusmuistoja kuin kirjan päähenkilöllä, joten Jalat ilmassa voi toimia myös vertaistukena saman kokeneille. 

Kirjailija kuvaa taidokkaasti erilaisia tunnelmia ja mielen toimintaa. Lukeminen ei varmasti jätä ketään kylmäksi. 

Vallitsevien poikkeusolojen vuoksi palkinto toimitetaan suoraan kirjailijalle. 

Palkinto on tunnustuspalkinto, joka käsittää mitalin ja kunniakirjan. Ensimmäinen Kiitos kirjasta -palkinto jaettiin vuonna 1966. 

 

Lisätietoja: 

Palkintolautakunnan puheenjohtaja  

Tuomas Aitonurmi 

tuomas.aitonurmi@kirjastot.fi  

+35840 547 1431

Tuottaja, Suomen kirjastoseura ry 

Pirjo Soininen  

pirjo.soininen@fla.fi 

+358 44 251 5209 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen kirjastoseura
Suomen kirjastoseura
Runeberginkatu 15 A 6
00100 HELSINKI

044 522 2941http://suomenkirjastoseura.fi

Suomen kirjastoseura on kansalaisjärjestö, joka edistää kirjastojen asemaa. Seura julkaisee Kirjastolehteä, kampanjoi Kirjaston päivänä ja järjestää valtakunnalliset Kirjastopäivät.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen kirjastoseura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme