Raittiuden Ystävät ryRaittiuden Ystävät ry

Kingi lapsele kained jõulud – 2020: Tasakaalustatud puhkuseajad on keset erakordset igapäevaelu olulised

Jaa

COVID-19 pandeemia on mitmel viisil muutnud lastega perede igapäevaelu. Erakorralised protseduurid, kaugtöö, hirm töötuse ees ja ebakindel tulevik mõjutavad nii laste kui ka täiskasvanute toimetulekut. Lastel pole alati võimalusi oma tunnete ja mõtete jagamiseks. Nagu täiskasvanud, vajavad nad igapäevaeluga toimetulekuks tuge ja julgustust.

Erandlikel aegadel rõhutatakse vanemate ja kõigi haridusvaldkonnas olevate inimeste vastutust hoolitseda laste heaolu ja vajaduste eest. Täiskasvanutel on oluline meeles pidada, et elumuutused on laste jaoks enamasti palju suuremad kui nende vanematel. Seetõttu on uute ja erakordsete olukordade keskmes esmatähtis nende arutamine ja laste turvatunde tugevdamine. Tasakaalustatud igapäevane elu ja pidustused tagavad lastele parimad elu- ja kasvutingimused.

Erinevad pidustused pakuvad kõigile võimaluse taastumiseks ja ühtekuuluvuse ergutamiseks. Siis rõhutatakse perekonna ja sugulaste poolt lastele pakutavat tuge ja turvalisust. Hariduse eest vastutavad isikud peavad tagama, et lapsed ei jääks üksi, näiteks vanemate uimastite tarvitamise või hooletuse tõttu. Joovastavad ained hajutavad kergesti tähelepanu lastelt ja nende vajadustelt. Nii takistavad need lapse ja vanema vahelise usaldussuhte tekkimist. Halvimal juhul põhjustab narkootikumide tarvitamine füüsilist ja vaimset vägivalda, mis kahjustab tõsiselt lapse arengut ja suurendab lapse vägivaldse ja ennasthävitava käitumise ohtu.

Kingi lapsele kained jõulud kampaania julgustab täiskasvanuid tagama lastele turvalise ja tervisliku piduliku õhkkonna. Kampaania korraldajad kutsuvad kõiki laste eest vastutajaid üles korraldama lastele kained jõulud, mis tagaks turvalise ja vastutustundliku keskkonna. Parimal juhul saavad vanemad tagada oma lapsele täiesti kaine elu.

Kampaaniat tutvustatakse erinevates kanalites ja töökeskkondades novembris-detsembris. Plakatit eksponeeritakse Soome erinevates paikades, sealhulgas nõustamiskeskustes, lasteaedades, koolides, raamatukogudes, munitsipaalametites ning ühingute ja koguduste ruumides. YLE edastab kampaania videot 52. nädalal Yle TV1 ja Yle Fem vahendusel. Kampaania materjalid on vabalt saadaval kampaania veebisaidil www.annalapselleraitisjoulu.fi.

Sel aastal on kampaania partneriteks koos Raittiuden Ystävät ry-ga A-Kiltojen Liitto ry, Barnavårdsföreningen i Finland rf, Eesti Karskusliit – Viron Raittiusliitto, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Elämäni Sankari ry, Ensi- ja turvakotien liitto, Erkki Poikosen säätiö, ETRA-liitto, Förbundet Hem och Skola, Helsingin Kouluraittiuspiiri, Koulutus Elämään säätiö, KRAN rf, Kristillinen Terveys- ja Raittiusjärjestö, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllyhoitoyhdistys ry, Nuorisokasvatussäätiö, Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, Radio Foni, Radio Pori, Raittiuden Ystävien Urheiluliitto, Sininauhaliitto, Sinuli, Stiftelsen Bensow, Suomen ASH ry, Suomen Punainen Risti, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Suomen Valkonauha-liitto, Suomen Vanhempainliitto ja Yle.

Yhteyshenkilöt

Tegevjuht
Marko Kailasmaa
Raittiuden Ystävät ry
marko.kailasmaa@raitis.fi
p. 040 455 4356
@RYYSTAVAT
https://facebook.com/annalapselleraitisjoulu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Raittiuden Ystävät ry
Raittiuden Ystävät ry
Annankatu 29 A 4b
00100 Helsinki

040 455 4356http://www.raittiudenystavat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raittiuden Ystävät ry

Nykter – Solklart! Problem hos barn och unga ska förebyggas i ett tidigare skede18.5.2021 12:21:32 EEST | Tiedote

Deltagarna i kampanjen Nykter – solklart kallar de vuxna i vårt land att med gemensamma krafter ta hand om alla barn och unga. Vuxna ska se till att barn och unga får växa upp i sunda och säkra förhållanden. Samtidigt ger kampanjens deltagare alla aktörer inom hälso- och sjukvården, ungdoms- och socialarbetet, polisen och räddningsväsendet sitt stöd i den exceptionella situationen, som fortsätter.

Selvin päin kesään! Lasten ja nuorten vaikeuksia ehkäistävä varhaisemmassa vaiheessa18.5.2021 12:21:32 EEST | Tiedote

Selvin päin kesään -kampanjan kumppanit kutsuvat maamme aikuisväestön pitämään yhdessä huolta lapsista ja nuorista. Aikuisten tulee yhdessä taata nuorille terveelliset ja turvalliset elinolosuhteet. Samalla kumppanit antavat tukensa kaikille terveydenhuollon, nuoriso- ja sosiaalityön sekä poliisin ja pelastusalan toimijoille edelleen jatkuvassa poikkeustilanteessa.

Kampanjen En nykter jul för barnens skull 2020: Balanserade festhögtider är viktiga mitt i den exceptionella vardagen14.12.2020 10:02:10 EET | Tiedote

COVID-19-pandemin har förändrat de finländska barnfamiljernas vardag på många sätt. Undan-tagsförfarandena, distansarbetet, fruktan för arbetslöshet och den osäkra framtiden tär på både barnens och de vuxnas krafter. Ett barn har inte alltid de färdigheter som behövs för att berätta om sina tankar och känslor. Precis som vuxna behöver också barn stöd och uppmuntran för att klara sig i vardagen.

Anna lapselle raitis joulu -kampanja 2020: Tasapainoiset juhla-ajat ovat tärkeitä poikkeuksellisen arjen keskellä14.12.2020 10:02:09 EET | Tiedote

COVID-19-pandemia on muuttanut monin tavoin suomalaisten lapsiperheiden arkea. Poikkeusme-nettelyt, etätyöt, pelko työttömyydestä ja epävarma tulevaisuus vaikuttavat sekä lasten että aikuis-ten jaksamiseen. Lapsilla ei aina ole keinoja tunteistaan ja ajatuksistaan kertomiseen. Hekin tarvit-sevat aikuisten tavoin tukea ja kannustusta selviytyäkseen arjesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme