Visit NaantaliVisit NaantaliVisit NaantaliVisit NaantaliVisit NaantaliVisit Naantali

Kirjahyrrä jäi yleisötavoitteestaan

Jaa
Viidennettä kertaa Naantalissa 2.-3.11. järjestetty lasten ja nuorten kirjallisuusfestivaali Kirjahyrrä jäi yleisötavoitteestaan. Festivaalia on aiemmin järjestetty vuosina 2015-17 sekä 2019. Edellisinä vuosina päiväkodit ja koulut ovat tuoneet paikalle lähemmäs tuhat lasta ja nuorta. Tänä vuonna kävijämäärät jäivät vain puoleen tästä.

Osa Kirjahyrrän ohjelmasta striimattiin, mikä mahdollisti osallistumisen myös hieman kauempaa. Siten Naantalin ja sen lähialueiden ohella festivaalille osallistuttiin etäyhteydellä myös Kaarinasta, Merimaskusta, Pyhärannasta ja Utön saarelta.

Festivaalin ohjelmaa jouduttiin tiivistämään ennakkovarausten vähäisyyden sekä joidenkin ryhmien peruutusten ja esiintyjien sairastumisten vuoksi.

Näistä huolimatta festivaalin laadukas ohjelma pystyttiin viemään läpi onnistuneesti. Suurimman yleisön keräsivät seurakuntakeskuksen lastenteatterinäytelmät, Anna-Maria Toivosen tarinankerrontahetki Naantalin museolla sekä Anniina Mikaman ja Roope Lipastin esitykset kirjastolla. Myös Reetta Niemelän, Katri Kirkkopellon sekä Elina Hirvosen yhteisesiintymistä todisti merkittävä määrä varhaisnuoria.

Kirjahyrrä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa koronaepidemian puhkeamisen jälkeen. Selitys yleisömäärän laskulle voidaan varmasti löytää uudelleen kasvuun lähteneistä tartuntaluvuista. Toisaalta mahdollisuuteen osallistua tapahtumaan etäyhteydellä tarttui kovin harva koulu.

Lasten ja nuorten lukemisharrastuksen vahvistamiseksi tarvitaan edelleen konkreettisia toimenpiteitä sekä laajaa yhteistyötä.

Kirjahyrrän järjesti Naantalin Kirjahyrrä ry yhteistyössä Naantalin kaupungin ja seurakuntien kanssa. Festivaalia tukivat Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto.

Lisätietoa:

Pekka Vartiainen, toiminnanjohtaja

info@kirjahyrra.fi

puh. 050-5479394

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme