Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kirjalansalmen sillan nopeusrajoitus alennetaan 30 km:iin/h

Jaa
Kirjalansalmen silta on jo pitkään ollut huonokuntoinen ja erityisseurannassa. Sillan jatkuvassa kuntoseurannassa on ilmennyt talven ja kevään aikana ajoittain poikkeuksellisia mittaustuloksia. Siltaa on tänään tarkastettu ja sen perusteella on todettu tarve laajemmalle tarkastukselle. Ensiviikolla tehtävien tarkastusten pohjalta määritetään jatkotoimia sillan käytön turvaamiseksi uuden sillan valmistumiseen saakka v. 2025. Ensivaiheessa sillan nopeusrajoitus alennetaan 30 km:iin/h tänään klo 16.

Kirjalansalmen sillan käytön turvaamiseksi on jouduttu jo aiemmin asettamaan sillalle liikennöintirajoituksia. Sillalla on ollut alennettu nopeusrajoitus 50 km/h, raskaan liikenteen 60 metrin etäisyys ja erikoiskuljetusten massoja on rajoitettu. Sillan kunto on ollut jatkuvassa tarkkailussa kiinteän monitorointilaitteen avulla. Talven ja kevään aikana monitorointilaitteisto on ilmoittanut ajoittain poikkeuksellisia tuloksia. Tänään sillan rakenteita on tarkastettu. Sen perusteella on todettu, että rakenteille pitää suorittaa vielä tarkempi tutkimus, joka tehdään ensi viikolla. Ensivaiheen toimenpiteenä alennetaan ajonopeuksia sillalla 30 km:iin/h. Ajonopeutta alentamalla pystytään vähentämään sillan liikkeitä ja rasitusta. Mahdolliset muut jatkotoimenpiteet tarkentuvat selvityksen myötä. Niistä tiedotetaan lähiaikoina tarkemmin.

Jokaisen autoilijan on nyt äärimmäisen tärkeää noudattaa alennettua nopeusrajoitusta! Raskaan liikenteen on puolestaan tärkeää tarkistaa kuormien painot, ettei sallittuja massoja ylitetä. Sillan monitorointi on antanut viitteitä, että sillalla on ajettu toistuvasti sallittua suuremmilla massoilla. Ajoneuvojen valvontaa sillalla tullaan tehostamaan.

Lisätietoja:

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, siltainsinööri Ari Salo, p. 0400 510 391

- Väylävirasto, silta-asiantuntija Jari Nikki, p. 0400 821 596

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kaarinantien jalankulku- ja pyöräilyväylää päällystetään viikkojen 24 ja 25 aikana9.6.2023 10:16:28 EEST | Tiedote

Jalankulku- ja pyöräilyväylän päällystäminen on osa jalankulku- ja pyöräily-yhteyksien liikenneturvallisuuden parantamisen urakkaa. Päällystystyöt alkavat ensi viikolla ja jatkuvat viikon 25. Jalankulku- ja pyöräilyväylä päällystetään Uudenmaantien (tie 110) ja Uuden Littoistentien väliseltä matkalta, pois lukien lyhyt osuus Krossinkaaren ja Helsingin valtatien välillä, jonka päällyste on hiljattain jo uusittu. Työt aloitetaan Uudenmaantien suunnasta.

Päällystystöitä valtatiellä 9 Loimaalla sekä valtatiellä 10 Marttilassa ja Koskella.9.6.2023 08:35:44 EEST | Tiedote

12.6.2023 alkavan viikon aikana tehdään valtatien 9 päällystystyön jälkeistä piennarmursketäyttöä Loimaalla Mellilän ja Karhulan liittymien välillä. Työkohde on pistemäinen ja liikkuva. Valtatien 10 päällystystyö etenee aikataulussaan Marttilassa ja Koskella. Työtä tehdään kahdessa kohteessa. 37 kilometrin mittaisen osuuden päällystystyön arvioidaan valmistuvan heinäkuun alkuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme