Kirkko Helsingissä

Kirkon walk-in-terapia auttaa nuoria ilman ajanvarausta

Jaa
Kirkko Helsingissä alkaa tarjota 16–29-vuotiaille walk-in-terapiaa nuorten mielen hyvinvoinnin tueksi. Nuori pääsee ammattilaisen juttusille ilman ajanvarausta ja lähetettä. Palvelu on avoinna maanantai-iltapäivisin Itäkeskuksen Matteuksenkirkolla 24. tammikuuta alkaen.

Nuori päättää itse keskustelunaiheet ja on aktiivinen toimija.

– Keskustelut voivat liittyä esimerkiksi yksinäisyyteen, ahdistukseen, perhetilanteeseen, päihteiden käyttöön ja hengellisyyteen. Samoin sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymykset mietityttävät monia, kuvailee erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari Kettusaari Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellusta. Käynnille voi tulla myös yhdessä oman kumppanin kanssa.

Walk-in-terapia voi olla yksi mahdollisuus ulkopuolisuuden ehkäisyyn eli siihen, että kukaan ei jää yksin. Nyt aloitettava palvelu on yksi vastaus nuorten korona-aikana kasvaneeseen hätään.

Helposti saavutettava walk-in-terapia on maksutonta ja perustuu ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmään.

– Siinä painottuvat omien vahvuuksien tunnistaminen ja ratkaisujen rakentaminen menneisyyden pohtimisen sijaan. Nuoren kanssa keskustelevat tehtävään koulutetut kirkon ammattilaiset, jotka keskittyvät keskustelunaiheen rajaamiseen ja nuoren voimavarojen löytämiseen, Kettusaari kertoo.

Apua saa nimettömänä, ja se on pääosin kertaluontoista. Halutessaan voi toki tulla juttelemaan uudelleen. Kokemuksesta tiedetään, että kertakin voi auttaa eteenpäin.

Kirkon walk-in-terapia käynnistyi viime vuonna Tampereen Vanhalla kirkolla ja laajenee nyt siis Helsinkiin ja seuraavaksi Keravalle. Helsingissä palvelua on saatavissa ennakolta ilmoitettuina aikoina myös ruotsiksi ja englanniksi.

Walk-in-terapia 1629-vuotiaille maanantaisin klo 1216 alkaen 24.1.2022 Matteuksenkirkolla, Turunlinnantie 3, Itäkeskus (sisäpiha, katutaso).

Lisätietoja: Erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari Kettusaari, hkettusaari@evl.fi, p. 09 2340 2355

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä