Keski-Suomen ELY-keskus

Kirri-Tikkakoski avataan – hoitovastuu ELY-keskuksella

Jaa

Odotettu uusi moottoritie avautuu liikenteelle tiistaina 21.12.2021 klo 12.00. Samalla tieosuuden hoitovastuu siirtyy Keski-Suomen ELY-keskukselle ja sen kilpailuttamalle Jyväskylän urakka-alueesta vastaavalle urakoitsijalle YIT Suomi Oy:lle.

Keski-Suomen ELY-keskus on valmistellut yhdessä Väyläviraston kanssa moottoritien avaamista yleiselle liikenteelle jo tovin aikaa. On muun muassa suunniteltu auraamisen toteuttamista ja muita talvikunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Valtaväylänä moottoritie kuuluu luonnollisesti korkeimpaan hoitoluokkaan, mikä tarkoittaa sitä, että liukkaudentorjunnassa ei ole toimenpideaikaa vaan ne aloitetaan välittömästi ja ennakoivasti sitä mukaa, kun kelit sitä edellyttävät.

– Viime viikon sää mahdollisti suolaamisen ja polanne on saatu pois tien pinnasta. Sääolosuhteista johtuen ja varsinkin nyt alussa tiellä saattaa kuitenkin esiintyä liukkautta. Pakkanen on kiristynyt niin paljon, että suolaamista ei enää hyödytä tehdä ennen avaamista, se ei pure tiehen. Autoilijoiden on syytä ottaa tämä huomioon, vaikka kuinka hienolta tuntuukin ajaa upouutta väylää pitkin, aluevastaava Timo Hyvönen muistuttaa ELY-keskuksesta.

Kirri-Tikkakoski-moottoritie avataan liikenteelle kahdeksan kuukautta suunniteltua aikaisemmin. Yhteistyökumppanina ja tien suunnitteluvaiheen keskeisenä toimijana Keski-Suomen ELY-keskus haluaa kiittää ja onnitella Väylävirastoa sekä hankkeeseen osallistuneita urakoitsijoita hyvin tehdystä työstä.

– On hieno joululahja, että tie saadaan avattua juuri sopivasti ennen jouluruuhkia. Tämä on merkittävä askel myös alueen elinkeinotoiminnalle, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tien kunnossapitoon liittyen:

Aluevastaava
Timo Hyvönen
p. 0295 024 682

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen5.7.2022 09:24:45 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 17 hankkeelle, joilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 232 000 euroa. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 2 483 ja 39 250 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme