Kangasala-talo Oy

Kitaravirtuoosi Marzi Nyman taituroi Avantin solistina Kangasala-talossa

Jaa

Kamariorkesteri Avantin Space Taxi- konsertissa ma 20.5. klo 19 virtuoosimaista soittoa tarjoilevat myös vibrafonisti Arttu Takalo ja käyrätorvisti Tero Toivonen.

Konsertissa kuultavat sävellykset ovat Arttu Takalon (vibrafoni), Tero Toivosen (käyrätorvi) ja Marzi Nymanin (sähkökitara, laulu) käsialaa. Kuva: Maarit Kytöharju.
Konsertissa kuultavat sävellykset ovat Arttu Takalon (vibrafoni), Tero Toivosen (käyrätorvi) ja Marzi Nymanin (sähkökitara, laulu) käsialaa. Kuva: Maarit Kytöharju.

Kamariorkesteri Avantin Space Taxi -konsertissa mikään ei ole sitä miltä se näyttää, mutta kaikki on kumminkin sitä miltä se kuulostaa. Elämyksellisessä konsertissa Marzi Nymanin sähkökitara, Arttu Takalon vibrafoni ja Tero Toivosen käyrätorvi sulautuvat Avantin jousikvartetin sointiin.

Konsertin monipuolinen ohjelmisto on pääosin solistikolmikon käsialaa. Lisäksi mukana on muutama lainakappale.

Popista, jazzista ja klassisesta musiikista ammentavat kappaleet on sovitettu Avantin jousikvartetille, jossa soittavat viulistit Maija Linkola ja Mikaela Palmu, alttoviulisti Tuula Riisalo sekä sellisti Iida-Vilhelmiina Sinivalo.

Kitaristi, laulaja Marzi Nymanin uusin soololevy Kelluva katedraali julkaistiin syksyllä 2018.

Vibrafonisti, säveltäjä Arttu Takalon 9. sooloalbumi "themanintheshadows" ilmestyy 22.5.2019. 

Edellinen levy L’Alliance Takalo on vuodelta 2017.

Käyrätorvisti Tero Toivosen sävellykset ovat melodista instrumentaalimusiikkia ja ammentavat monista musiikin genreistä klassisesta pop-musiikkiin.

Esittelyt:

Kitaristi Marzi Nyman on tunnettu huikean monipuolisena muusikkona. Vuosien varrella Nyman on vaikuttanut mm. kitaristina eturivin jazzyhtyeissä, säveltänyt orkesteriteoksia, työskennellyt televisioon ja elokuviin ja toiminut Espoo Big Bandin kapellimestarina. Avantin kanssa Nyman on tehnyt yhteistyötä useita kertoja ja kesän 2018 Suvisoitossa Nyman konsertoi urkurina yhdessä sopraano Anu Komsin kanssa.’

Monitaitoinen vibrafonisti ja säveltäjä Arttu Takalo tuli tunnetuksi aikoinaan Jarmo Saaren perustamassa XL-yhtyeessä, jonka lisäksi Takaloa on kuultu myös monissa muissa yhtyeissä ja kiertuekokoonpanoissa. Tyylejä yhdistelevänä säveltäjänä Takalo on kirjoittanut musiikkia niin big bandeille kuin kamari- ja sinfoniaorkestereillekin ja sovittanut musiikkia mm. Ismo Alangolle. Takalo on julkaissut useita sooloalbumeita, joista viimeisin L’Alliance Takalo ilmestyi vuonna 2017.

Kitaristi Marzi Nyman on tunnettu huikean monipuolisena muusikkona. Vuosien varrella Nyman on vaikuttanut mm. kitaristina eturivin jazzyhtyeissä, säveltänyt orkesteriteoksia, työskennellyt televisioon ja elokuviin ja toiminut Espoo Big Bandin kapellimestarina. Avantin kanssa Nyman on tehnyt yhteistyötä useita kertoja ja kesän 2018 Suvisoitossa Nyman konsertoi urkurina yhdessä sopraano Anu Komsin kanssa.

Käyrätorvisti Tero Toivonen on monipuolinen muusikko, joka soittaa Tapiola Sinfoniettan riveissä, toimii Taideyliopiston käyrätorvimusiikin lehtorina, Kamariorkesteri Avantin käyrätorvien sekä Vantaan Viihdeorkesterin käyrätorviryhmän äänenjohtajana. Tämän lisäksi Toivonen tekee säännöllisesti yhteistyötä rytmimusiikin ammattilaisten kanssa niin studiossa kuin konserttilavoillakin. Musiikin tohtorina Toivonen on myös erikoistunut yleisötyöhön, jota on hän tehnyt erityisesti nuorten parissa ympäri Suomea

Avanti! (ital. Eteenpäin!) on Esa-Pekka Salosen ja Jukka-Pekka Sarasteen vuonna 1983 perustama kamariorkesteri, jonka kokoonpano vaihtelee jousikvartetin ja sinfoniaorkesterin välillä riippuen tilanteesta. Avantin korkealaatuisissa konserteissa lähtökohtana on itse musiikki eikä orkesterin kokoonpano.

Esiintyjät:

Marzi Nyman, laulu & sähkökitara
Arttu Takalo, vibrafoni
Tero Toivonen, käyrätorvi
Maija Linkola, viulu
Mikaela Palmu, viulu
Tuula Riisalo, alttoviulu
Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello

Avanti! Space Taxi Kangasala-talossa ma 20.5.2019 klo 19

Kangasala-talolta 25/22/12 €, Lippu.fi 27,50/24,50/13,50 € + toimitusmaksu

Mediakuvia:

https://www.dropbox.com/sh/1fjtb406pe8808d/AAB2lIKuyIByNMbHgYnFWe4ja?dl=0

www.kangasala-talo.fi

www.k-kino.fi

www.facebook.com/kangasalatalo

www.twitter.com/Kangasalatalo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

Kuvat

Konsertissa kuultavat sävellykset ovat Arttu Takalon (vibrafoni), Tero Toivosen (käyrätorvi) ja Marzi Nymanin (sähkökitara, laulu) käsialaa. Kuva: Maarit Kytöharju.
Konsertissa kuultavat sävellykset ovat Arttu Takalon (vibrafoni), Tero Toivosen (käyrätorvi) ja Marzi Nymanin (sähkökitara, laulu) käsialaa. Kuva: Maarit Kytöharju.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Tinapillin alkeet vai sosiaalinen ryhmätanssi? Kangasala Irish Festival tarjoaa irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta aloittelijoista edistyneisiin12.4.2019 15:39:14 EESTTiedote

Huhtikuun lopulla 25.- 27.4.2019 järjestettävä irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering tarjoaa ohjelmistossaan konsertteja, elokuvia, tanssia, työpajoja ja jameja. Työpajoissa kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan mm. tinapillien alkeita, irlantilaista musiikkia viululla ja kitaralla ja sosiaalista ryhmätanssia. Työpajoja on tarjolla sekä aloittelijoille että edistyneemmille.

Kangasala Irish Festivalin ohjelmassa tanssi vahvasti mukana - esiintyjänä irlantilaisen tanssin maailmanmestari Ruairi McCabe10.4.2019 09:03:54 EESTTiedote

Kangasalla järjestetään vapun alla 25.- 27.4.2019 irlantilaisen musiikin, tanssin ja kulttuurin festivaali: Kangasala Irish Festival - The Spring Gathering. Kangasala-talossa ja useissa Kangasalan keskustan paikoissa järjestettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu konsertteja, elokuvia, irlantilaisen musiikin ja tanssin opetusta sekä jameja, joissa soittajat kokoontuvat yhteen musisoimaan rennossa ilmapiirissä.