Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO:lta valituslupa työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamista koskevassa asiassa

Jaa

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt valitusluvan sekä syyttäjälle että asianomistajalle.

Työnantajaliittoon kuulumattoman yrityksen edustajat tuomittiin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamisesta, koska yrityksessä oli lakkautettu luottamusmiehen tehtävä. Hovioikeus katsoi, että järjestäytymättömän työnantajan edustaja ei voinut syyllistyä työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamiseen estäessään luottamusmiehen asettamisen. Hovioikeus hylkäsi syytteen.

KKO:ssa on käsiteltävänä kysymys siitä, ovatko työnantajayrityksen edustajat syyllistyneet työntekijöiden järjestäytymisvapauden loukkaamiseen. Valituslupa myönnettiin sekä syyttäjälle että luottamusmiehenä tehtävän lakkauttamisen aikaan toimineelle asianomistajalle.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2021/201

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Heikki Kemppinen
p. 029 56 40062
heikki.kemppinen(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme