Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kläppi 2021 kerää yhteen Lapin nuorisotyöntekijät

Jaa

Laaja joukko lappilaisia nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia kokoontuu 5.−6.10.2021 yhden välivuoden jälkeen Lapin alueellisille Kläppi-nuorisotyöpäiville. Nuorisotyöpäiville on ilmoittautunut yli 130 nuorten kanssa työskentelevää toimijaa 40:stä eri organisaatiosta. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Lapin aluehallintovirasto järjestää tapahtuman yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Osallistujia on lähes kaikista Lapin kunnista. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2015 lähtien, mutta tänä vuonna se järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti.

Vakiintuneen tavan mukaisesti nuorisotyöpäivät koostuvat sekä kaikille yhteisestä ohjelmasta että toimialakohtaisista kokoontumisista. Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen. Hänen jälkeensä Kuntaliiton erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker pohtii, mikä on vaikuttavaa nuorisotyötä ja -politiikkaa. Kaksipäiväisen seminaarin päättää lappilaislähtöisen Petri Rajaniemen vetämä elokuvaelämys Miltä sinun työsi näyttää ulkopuolelta isossa kuvassa?

Kaikille yhteisen ohjelman lisäksi kuntien ja järjestöjen nuorisotyöstä vastaavat, etsivät nuorisotyöntekijät, nuorten työpajoissa toimivat ja ohjaajat kokoontuvat kukin omiin työkokouksiinsa. Niissä käsitellään ajankohtaisia teemoja alueellisten koordinaattorien ja muiden asiaan perehtyneiden vetäjien johdolla. Esillä ovat muun muassa oppivelvollisuusiän noston tuomat mahdollisuudet ja työhyvinvointiin liittyvät asiat.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä avi.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Lisätietoja:

nuorisotoimentarkastaja Susanna Lammassaari, p. 0295 017 383

nuorisotoimen ylitarkastaja Marja Hanni, p. 0295 017 393

etunimi.sukunimi@avi.fi

Lapin aluehallintovirasto

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Janakkalan kolmannen lintuinfluenssalöydöksen vuoksi siipikarjan siirtoja on rajoitettu jälleen laajemmalla alueella - kaikkien siipikarjanpitäjien on rekisteröidyttävä eläintenpitäjärekisteriin15.10.2021 17:40:07 EEST | Tiedote

Linnuille korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa H5N1-tyypin lintuinfluenssaa todettiin Janakkalassa jälleen uudella tilalla luontoon istutetusta fasaanista 15.10.2021. Ruokavirasto on uuden löydöksen vuoksi laajentanut edelleen tartuntavyöhykettä, jolla rajoitetaan siipikarjan ja luonnonvaraisista linnuista saatavien tuotteiden siirtoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo ravintoloita myös koronapassilainsäädännön noudattamisessa - jo ensi yönä asiakkailta tarkastettava koronapassi15.10.2021 17:29:29 EEST | Tiedote

Jos ravintoloitsija ottaa käyttöön koronapassin eli velvoittaa asiakkailta todistusta koronarokotuksesta, negatiivisesta koronatestituloksesta tai sairastetusta koronataudista, ravintolan ei tarvitse noudattaa alueella voimassa olevia aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoituksia. Ravintolan henkilökunnan on ohjattava ilman passia ravintolassa oleskelevat asiakkaat poistumaan tiloista ensi yönä klo 24, jos ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi välittömästi lain tullessa voimaan.

Sivistystoimi sai kiitosta onnistumisesta korona-aikana – jälkityö jatkuu pitkään14.10.2021 12:52:49 EEST | Tiedote

Ylijohtaja Terttu Savolainen ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Mikko Kinnunen vierailivat 14.10.2021 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sivistysjohdon verkoston kokouksessa. Johtaja Veijo Kosola kertoi avauksessaan, että koronapandemian aikana kuntien sivistysjohto on kokoontunut verkostossa 66 kertaa. Ylijohtaja esitti suuret kiitokset kuntien sivistysjohdolle ja sivistystoimen työntekijöille alueellamme menestyksekkäästä koronaepidemian torjuntatyöstä. Kouluissa ja oppilaitoksissa on selvitty erinomaisesti järjestämään opetus haasteellisissa olosuhteissa koronakriisin aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme