Asuntosäätiö

Kodin päivää vietetään lauantaina 9.10.

Jaa

Koti saa vihdoin oman päivän kalenteriin, kun Suomessa vietetään kaikkien aikojen ensimmäistä Kodin päivää tulevana lauantaina 9.10. Jatkossa Kodin päivää juhlitaan vuosittain lokakuun toisena lauantaina.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksen mukaan kodilla on keskeinen vaikutus suomalaisten onnellisuuteen. Koti on terveyden ja läheisten rinnalla suomalaisten tärkein onnellisuuden lähde.

– Kodin tärkeys elämässä on kiistaton, mutta onko kotia oikeasti huomattu? Kalenteri on täynnä erilaisia teemapäiviä, mutta maailman tärkeimmältä paikalta, kodilta, on sellainen puuttunut. Koti ansaitsee ehdottomasti oman päivänsä kalenteriin, sanoo Asuntosäätiön viestintä- ja markkinointijohtaja Johanna Otranen.

Kaikkien aikojen ensimmäistä Kodin päivää juhlitaan tulevana lauantaina. Kodin päivää vietetään kotoilemalla tehden juuri niitä tavallisia, mukavia asioita – yhdessä läheisten kanssa tai omasta rauhasta nauttien.

– Kotionnellisuus-tutkimuksemme mukaan lauantai on suomalaisten suosikkipäivä. Lauantaina tyypillisesti vietämme myös eniten aikaa kotona, joten Kodin päivää on luontevaa viettää juuri lauantaina, kertoo Johanna Otranen.

Jatkossa Kodin päivä on vuosittain aina lokakuun toisena lauantaina.

Asuntosäätiö kutsuu kaikki jakamaan Kodin päivän tunnelmia somessa tunnuksella #kodinpäivä.

Asuntosäätiön Kotionnellisuus-tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten onnellisuuden lähteitä ja erityisesti kodin merkitystä onnellisuuteen. Kesällä 2021 tehtyyn väestökattavaan tutkimukseen osallistui 1 579 vastaajaa, jotka edustavat 18–69-vuotiaita suomalaisia. 

Lisää tutkimustuloksia osoitteessa asuntosaatio.fi/kotionnellisuus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Otranen
viestintä- ja markkinointijohtaja
Asuntosäätiö
johanna.otranen@asuntosaatio.fi
puh. +358 40 747 2461

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntosäätiö
Asuntosäätiö
Tuulikuja 2
02100 Espoo

020 161 2400http://www.asuntosaatio.fi

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Tarjoamme lähes 18 000 kotia 31 paikkakunnalla; asokoteja, vuokrakoteja ja omistuskoteja. Vuosittain käynnistämme noin 400 uuden asunnon tuotannon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli lähes 200 miljoonaa euroa. Kaiken toimintamme ytimessä ovat vastuullisuus ja yleishyödyllisyys: emme tavoittele välitöntä voittoa tai taloudellista etua.

asuntosaatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntosäätiö

Asuinkorttelin yhteisöllisyyttä vauhdittavat muunneltavat yhteistilat ja sujuva tiedonkulku20.6.2022 09:35:01 EEST | Tiedote

Kaupunkiasumisen yhteisöllisyyttä edesauttavat monikäyttöiset yhteistilat, selkeät pelisäännöt sekä hyvä tiedonkulku, selviää Asuntosäätiön, Setlementtiasuntojen ja Hoasin toteuttamasta kyselystä. Yhteisöllisyyttä selvittäneessä kyselyssä nousi myös esiin, että naapureihin tutustumista ja yhteisten asioiden edistämistä helpottaisi erikseen nimetty yhteistyötä koordinoiva henkilö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme