Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan Chydenius-seminaari etsii ratkaisuja työvoima- ja osaajapulaan

Jaa
Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään perjantaina 30.6. (klo 12.30–16.00) Kokkolan kaupungintalon Kokkolasalissa. Seminaarin otsikkona on ”Huutava pula tekijöistä – Ihmettelyn sijasta ratkaisuja”.
Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 15:sta kertaa.
Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 15:sta kertaa.

– Tänä vuonna aiheenamme on työelämän tekijä- ja osaajapula, jota lähestymme seminaarissa mahdollisimman ratkaisukeskeisesti. Haastamme jokaisen puhujan esittämään konkreettisia ratkaisuja tai jakamaan onnistuneita kokemuksia tähän valtakunnalliseen ja myös alueelliseen ongelmaan, sanoo Anders Chydenius -säätiön asiamies Anu Rantamäki.

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 15:sta kertaa. Tänäkin vuonna sisällön suuntia ammennetaan Anders Chydeniuksen teoista ja kirjoituksista.
– Työvoiman vapaa liikkuvuus kuului niihin asioihin, joita hän halusi edistää, kertoo Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström.

E2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila esittelee tuloksia tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miten Suomeen saadaan kansainvälisiä osaajia. Anders Chydenius-säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström tuo keskusteluun suvaitsevaisuuden ja vuorovaikutuksen näkökulman. Rehtori Minna Martikainen esittelee Vaasan yliopiston ratkaisuja osaajapulaan. Keskustelua johtaa Tiina Ojutkangas Hilla Group -konsernilta.

Seminaarin ensimmäisen puoliskon päättää paneelikeskustelu ”Kansainvälisten osaajien kokemuksia Kokkolasta”. Keskustelua vetää Francesca Cucinotta, kansainvälisten asioiden johtaja Centria-ammattikorkeakoululta. Keskustelijoina ja kokemuksia jakamassa opiskelija Fabrice Awa ja kv-asettautumispalveluiden asiantuntija Sofia Behluli.

Toisen puoliskon aluksi Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen valottaa, miten puuttuva työvoima vaikuttaa talouden kasvumahdollisuuksiin, hyvinvointivaltion rahoitukseen ja eläkejärjestelmän kestävyyteen. Kansanedustaja Janne Jukkola tuo kommenttipuheenvuorossaan tilaisuuteen eduskunnan terveiset. Lopuksi saamme kuulla miten Osuuskauppa KPO on kohdannut työvoima- ja osaajapulan, kun matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Riku Asukas kertoo yrityksen toimintatavoista.

Tilaisuuden avaa Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja päätössanat pitää Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Marko Aittola. Seminaarin pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupunki, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Anders Chydenius -säätiö. Kumppaneita ovat Osuuskauppa KPO, Keski-Pohjanmaan Osuuspankki, Hilla Group ja Pohjanmaan kauppakamari ja tänä vuonna myös Vaasan yliopistosäätiö ja Vaasan yliopistoseura.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Ilmoittautumisia pyydetään 27.6. mennessä osoitteessa www.chydenius.fi/seminaari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 15:sta kertaa.
Kokkolan Chydenius-seminaari järjestetään nyt 15:sta kertaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitöstutkimus kokoaa yhteen pedagogisia ratkaisuja kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen tueksi2.6.2023 11:02:13 EEST | Tiedote

KM Lauri Räty tarkasteli väitöstutkimuksessaan kehitysvammaisten oppilaiden opetukseen liittyviä pedagogisia ratkaisuja. Tarkastelun kohteena olivat kansainvälisiset tutkimusartikkelit, suomalaisten opettajien kirjoittamat oppilaiden henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevat asiakirjat (HOJKS) sekä yhden perusopetuksen pienryhmän oppituntien videotallenteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme