Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Työkaluja koronasta selvitymiseen -seminaarisarja

Jaa
Kesäkuussa verkossa käynnistyvä seminaarisarja tuo meidän ulottuvillemme huippuasiantuntijoita, joilla on sanottavaa koronakriisistä selviytymiseen. Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan!
Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikkö tarjoaa sinulle digitaalisen työkalupakin kohti post-koronaa. Seminaarisarjassa saamme tämän vuoden aikana vieraaksemme lukuisia johtamisen, talouden, viestinnän, markkinoinnin, yrittäjyyden ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijaa. He tarjoilevat raskaan sarjan työkaluja niin pk-yrityksille kuin julkisorganisaatioille, tuoden näkökulmia koronasta selviytymiseen.

–Seminaarisarja sai alkunsa ajatuksesta tarjota tutkimukseen perustuvaa, ajankohtaista tietoa niin Pohjanmaan toimijoille, kuin laajemmalti koronasta, varautumisesta ja taloudesta kiinnostuneille kuuntelijoille, toteaa yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikön professori, Monika von Bonsdorff Vaasan yliopistosta.

Koronaepidemian vaikutukset yhteiskuntaamme ovat olleet merkittävämpiä kuin osasimme maaliskuun alussa odottaa. Eivätkä vaikutukset ole suinkaan ohi. Koronavirusaalto heijastuu jokaisen suomalaisen yrittäjän arkeen ja vaikuttaa kaikkien julkisten organisaatioiden toimintaan. Vaikutukset vaihtelevat organisaation koosta, toimialasta ja mukautumiskyvystä riippuen. Kaikkia yhdistää epätietoisuus poikkeuksellisen tilanteen kestosta ja vaikutuksista.

–Taloustieteet ovat koronakriisin keskiössä usealla tavalla. Tämä seminaari mahdollistaa meille tieteen ja koulutuskokemuksen viemistä käytäntöön ja samalla tarjoaa yliopistokeskus Chydeniuksen sidosryhmille ja alueen toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan huippuasiantuntijoiden kanssa, kertoo kauppatieteen yksikönjohtaja Paula Kivinen.

Kesäkuussa alkavassa ja syksyllä jatkuvassa seminaarissa saadaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Milloin koronavirus on selätetty? Kuinka ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet ja kuinka mukaudumme aikaan koronan jälkeen? Mitä korona tarkoittaa johtajuudelle ja miten varmistan henkilöstöni hyvinvoinnin? Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia kauppatieteiden yksikön työkalupakista.

Tilaisuudet toteutetaan verkossa Zoom-alustalla. Kukin tilaisuus sisältää puolen tunnin alustuksen ja puoli tuntia varataan keskustelulle ja kysymyksille. Osallistuminen on kaikille maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Tilaisuudet nauhoitetaan ja ne ovat katsottavissa Kokkolan yliopistokeskuksen sivuilla https://www.chydenius.fi/fi/kauppatieteet.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään 17.6.2020 klo 16–17.00

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma:

17.6.2020 klo 16–17.00 Organisaation varautuminen korona-skenaarioissa;
Mika Hannula Turun yliopiston vararehtori, Yliopistojen rehtorineuvoston korona-skenaarioryhmän puheenjohtaja
Moderaattori Jyväskylän yliopiston kehitysjohtaja Jarkko Pirkkalainen

KESÄTAUKO, SEMINAARIT JATKUVAT ELOKUUN LOPUSSA

  • Koronan isku suomalaiseen talouteen
  • Osaava ja hyvinvoiva ihminen kriisissä
  • Koronaepidemia muuttaa nopeasti työn tekemisen tapoja
  • Digitaalinen transformaatio markkinoinnissa
  • Yrityksen strateginen ketteryys koronakriisissä
  • Viestinnän monet vaatimukset kriisissä
  • Jatkuva oppiminen ja korona
  • Pienten yritysten osaamisen vahvistaminen ja ponnistaminen vahvempana liikkeelle poikkeusolojen jälkeen
  • Rahamarkkinat ja sijoitustoiminta
  • Covid-19 and implications for international business

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Monika von Bonsdorff, monika.von.bonsdorff@univaasa.fi, p. 040 5412524

Kuvat

Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Vaasan ja Oulun yliopistot yhdistävä sadan hengen työyhteisö. Yliopistokeskuksen kauppatieteiden yksikön monitieteistä ja monipuolista toimintaa koordinoi Vaasan yliopisto. Tavoitteenamme on erityisesti lisätä ympäristöllisesti kestävien ratkaisujen kehittämistä yrityksissä, sekä löytää uusia, toimialojen välisiä arvoketjuja. Yhteistyökumppaneina ovat alueen toimijat, julkiset ja yksityiset yritykset. Liiketoiminnan kehittämisen tutkimuksessa keskiössä ovat yrityksen elinkaari sekä yksilön elämänkulku, osaaminen ja hyvinvointi.

Yksikö vastaa liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmasta, yksikön tutkimusta rahoittaa mm. Suomen Akatemia, EAKR ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Yksikössä toteutetaan koulutus- ja tutkimushankepalveluja, jotka vastaavat yliopistokeskuksen tehtävää vahvana alueellisena kehittäjänä ja tutkimus- ja koulutuskumppanina. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä 12 henkilöä. Opetusta ja tutkimusta tehdään ja hankkeita rakennetaan yli organisaatiorajojen.

www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Taiteen ja kulttuurin valtionavustusten leikkaukset uhkaavat toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan tuoreessa tutkimuksessa25.6.2025 12:05:37 EEST | Tiedote

Taiteen ja kulttuurin (harkinnanvaraisten) valtionavustusten leikkaukset koettelevat lähes kaikkia tukea saavia organisaatioita, erityisesti yhdistyksiä. Vaikka leikkaukset heikentävät perustoimintaa, ne rajoittavat ennen kaikkea toiminnan kehittämistä ja kansainvälistymistä, todetaan Jyväskylän yliopiston tuoreessa tutkimuksessa. Selvityksen tilasi opetus- ja kulttuuriministeriö.

Jyväskylän Kesän puheohjelmassa pohditaan sivistyksen merkitystä ajassa24.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote

Tänä vuonna Jyväskylän Kesän sivistys-teemaisessa puheohjelmassa tarkastellaan muun muassa sananvapauden ja vastuun suhdetta, koulutuksen ja demokratian tulevaisuutta sekä arkkitehtuurin roolia yhteiskunnassa. Festivaaliviikolla 2.–7.7.2025 voi osallistua myös tiedettä ja taidetta yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tutustua niityn perustamiseen niittytalkoisiin osallistumalla.

Sivistyksen vuoksi -kirjan tavoitteena on sivistyneen elämän kunnianpalautus: Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen Jyväskylän Kesän avajaispäivänä ke 2.7.23.6.2025 09:09:04 EEST | Tiedote

Sivistys ei kuulu vain harvoille ja valituille, vaan meille kaikille. Sivistyksen vuoksi -kirjan kantava ajatus on, että sivistyksen tavoittelu niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla rakentaa merkityksellistä, hyvää elämää. Kirjan 32 kirjoittajaa käsittelevät sivistystä eri näkökulmista kirkastaen sivistyksen olemusta, kielen ja kulttuurin sivistävää voimaa, ruumiin sivistystä, polarisaation ja sivistyksen suhdetta sekä sivistyksen merkitystä yksilöllisenä ja yhteiskunnallisena tavoitteena. Kirjoittajajoukkoon kuuluvat muun muassa Tarja Halonen, M. A. Numminen, Jarkko Martikainen, Kirsi Piha, Juha Hurme, Julia Thurén ja Piia Viitanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye