Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen Työkaluja koronasta selvitymiseen -seminaarisarja

Jaa

Kesäkuussa verkossa käynnistyvä seminaarisarja tuo meidän ulottuvillemme huippuasiantuntijoita, joilla on sanottavaa koronakriisistä selviytymiseen. Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan!

Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikkö tarjoaa sinulle digitaalisen työkalupakin kohti post-koronaa. Seminaarisarjassa saamme tämän vuoden aikana vieraaksemme lukuisia johtamisen, talouden, viestinnän, markkinoinnin, yrittäjyyden ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijaa. He tarjoilevat raskaan sarjan työkaluja niin pk-yrityksille kuin julkisorganisaatioille, tuoden näkökulmia koronasta selviytymiseen.

–Seminaarisarja sai alkunsa ajatuksesta tarjota tutkimukseen perustuvaa, ajankohtaista tietoa niin Pohjanmaan toimijoille, kuin laajemmalti koronasta, varautumisesta ja taloudesta kiinnostuneille kuuntelijoille, toteaa yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikön professori, Monika von Bonsdorff Vaasan yliopistosta.

Koronaepidemian vaikutukset yhteiskuntaamme ovat olleet merkittävämpiä kuin osasimme maaliskuun alussa odottaa. Eivätkä vaikutukset ole suinkaan ohi. Koronavirusaalto heijastuu jokaisen suomalaisen yrittäjän arkeen ja vaikuttaa kaikkien julkisten organisaatioiden toimintaan. Vaikutukset vaihtelevat organisaation koosta, toimialasta ja mukautumiskyvystä riippuen. Kaikkia yhdistää epätietoisuus poikkeuksellisen tilanteen kestosta ja vaikutuksista.

–Taloustieteet ovat koronakriisin keskiössä usealla tavalla. Tämä seminaari mahdollistaa meille tieteen ja koulutuskokemuksen viemistä käytäntöön ja samalla tarjoaa yliopistokeskus Chydeniuksen sidosryhmille ja alueen toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan huippuasiantuntijoiden kanssa, kertoo kauppatieteen yksikönjohtaja Paula Kivinen.

Kesäkuussa alkavassa ja syksyllä jatkuvassa seminaarissa saadaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Milloin koronavirus on selätetty? Kuinka ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet ja kuinka mukaudumme aikaan koronan jälkeen? Mitä korona tarkoittaa johtajuudelle ja miten varmistan henkilöstöni hyvinvoinnin? Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia kauppatieteiden yksikön työkalupakista.

Tilaisuudet toteutetaan verkossa Zoom-alustalla. Kukin tilaisuus sisältää puolen tunnin alustuksen ja puoli tuntia varataan keskustelulle ja kysymyksille. Osallistuminen on kaikille maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Tilaisuudet nauhoitetaan ja ne ovat katsottavissa Kokkolan yliopistokeskuksen sivuilla https://www.chydenius.fi/fi/kauppatieteet.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään 17.6.2020 klo 16–17.00

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma:

17.6.2020 klo 16–17.00 Organisaation varautuminen korona-skenaarioissa;
Mika Hannula Turun yliopiston vararehtori, Yliopistojen rehtorineuvoston korona-skenaarioryhmän puheenjohtaja
Moderaattori Jyväskylän yliopiston kehitysjohtaja Jarkko Pirkkalainen

KESÄTAUKO, SEMINAARIT JATKUVAT ELOKUUN LOPUSSA

  • Koronan isku suomalaiseen talouteen
  • Osaava ja hyvinvoiva ihminen kriisissä
  • Koronaepidemia muuttaa nopeasti työn tekemisen tapoja
  • Digitaalinen transformaatio markkinoinnissa
  • Yrityksen strateginen ketteryys koronakriisissä
  • Viestinnän monet vaatimukset kriisissä
  • Jatkuva oppiminen ja korona
  • Pienten yritysten osaamisen vahvistaminen ja ponnistaminen vahvempana liikkeelle poikkeusolojen jälkeen
  • Rahamarkkinat ja sijoitustoiminta
  • Covid-19 and implications for international business

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Monika von Bonsdorff, monika.von.bonsdorff@univaasa.fi, p. 040 5412524

Kuvat

Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Monika von Bonsdorff, Paula Kivinen
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Vaasan ja Oulun yliopistot yhdistävä sadan hengen työyhteisö. Yliopistokeskuksen kauppatieteiden yksikön monitieteistä ja monipuolista toimintaa koordinoi Vaasan yliopisto. Tavoitteenamme on erityisesti lisätä ympäristöllisesti kestävien ratkaisujen kehittämistä yrityksissä, sekä löytää uusia, toimialojen välisiä arvoketjuja. Yhteistyökumppaneina ovat alueen toimijat, julkiset ja yksityiset yritykset. Liiketoiminnan kehittämisen tutkimuksessa keskiössä ovat yrityksen elinkaari sekä yksilön elämänkulku, osaaminen ja hyvinvointi.

Yksikö vastaa liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmasta, yksikön tutkimusta rahoittaa mm. Suomen Akatemia, EAKR ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Yksikössä toteutetaan koulutus- ja tutkimushankepalveluja, jotka vastaavat yliopistokeskuksen tehtävää vahvana alueellisena kehittäjänä ja tutkimus- ja koulutuskumppanina. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä 12 henkilöä. Opetusta ja tutkimusta tehdään ja hankkeita rakennetaan yli organisaatiorajojen.

www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 17.9.2020: Kun kirjaimet vaihtuvat – Tutkimus lukutaidosta kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä konson kielessä Etiopiassa9.7.2020 13:40:25 EESTTiedote

FM Aija Katriina Ahlberg tutkii väitöksessään luku- ja kirjoitustaidon oppimista kahdella erilaisella kirjoitusjärjestelmällä. Tulokset osoittavat kirjainmerkkien tärkeän roolin siinä, miten lukija hahmottaa kielen äännerakenteita. Tutkimus toteutettiin Lounais-Etiopiassa konson kieltä puhuvien aikuisten parissa, mutta tutkimuksen tuloksilla on annettavaa myös maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opetukseen Suomessa.

Väitös 14.8.2020: Mitä silmämme kokevat? Uusi tulkinta Merleau-Pontyn ruumiinfenomenologiasta (Yli-Tepsa)9.7.2020 11:29:20 EESTTiedote

Kun havaitaan kohde, nähdään vaikkapa sohva, katseen on jo täytynyt tarkentua siihen. Huomion kiinnittämistä on luontevaa kuvailla aivoissa tapahtuvana prosessina, joka säätelee silmien liikettä. Entä jos prosessia pitää kuvailla kokemuksellisesti? Mitä koetaan ennen kuin varsinaisesti havaitaan, vai koetaanko mitään? Onko havaitsemista edeltävä katseen tarkentuminen ja huomion kiinnittyminen luonteeltaan tiedostamatonta, ja tapahtuuko havaitsemisessa siirtymä tiedostumattomasta tietoiseen?

Vertailu osoitti: suomalaisten yksinolo lisääntynyt8.7.2020 10:06:30 EESTTiedote

Koronan aikana on huomattu yksinolon lisääntyminen. Suomalaisten sosiaalinen etäisyys on tutkimusten mukaan muuttunut tosin jo aiemmin. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on tarkastellut ajankäyttöaineistojen avulla sosiaalisen vuorovaikutuksen muutosta 1980-luvulta 2010-luvulle. Ryhmä osallistui myös kansainväliseen tutkimukseen, jossa vertailtiin lasten ja nuorten ajankäyttöä Suomessa, Englannissa ja Espanjassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme