Kansallinen kokoomus

Kokoomukselta uusi tieto- ja teknologiapoliittinen ohjelma

Jaa
Kokoomus on uudistanut tieto- ja teknologiapoliittisen ohjelmansa. Puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen sekä puolueen digi- ja tulevaisuusverkoston puheenjohtaja, kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo toivovat, että tuleva hallitus tarttuisi aiheeseen kokonaisvaltaisella otteella.
Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Tieto- ja teknologiapolitiikka läpäisee kaikki politiikan ja hallinnon osa-alueet. Se tarjoaa parhaimmillaan valtavat mahdollisuudet tehdä asioita paremmin ja tuottavammin, karsia kustannuksia ja luoda hyvinvointia. Toisaalta vaarana on, että tieto- ja teknologiapoliittisen asiantuntemuksen sivuuttaminen päätöksenteossa johtaa pahimmillaan miljardien suuruusluokassa oleviin lisäkustannuksiin. Kokoomuksen ohjelmassa käsitellään sekä julkisen että yksityisen sektorin kysymyksiä. Kansanedustajat Wallinheimo ja Valtonen nostavat esiin muutamia esimerkkejä siitä, miksi tieto- ja teknologiapolitiikka on tärkeää:

-          Suomessa on liikaakin esimerkkejä esimerkiksi julkisen sektorin epäonnistuneista tietojärjestelmähankinnoista, joissa potentiaaliset hyödyt ovat suurelta osin jääneet saamatta, kun suunnittelua ja hankintaa ei ole alun alkaen tehty esimerkiksi tiedon liikkuvuus ja järjestelmien yhteentoimivuus varmistaen. Tarvitsemme määrätietoista johtamista, mikä tarkoittaa digiministeriryhmän ja digitoimiston roolien vahvistamista ministeriöitä yhdistävinä toimijoina. Samalla myös eduskunnassa johtamista pitää terävöittää. Sisällöistä kokoomus haluaa esimerkiksi käynnistää heti vaalikauden alusta valmistelun, joka tähtää sote-tietojärjestelmien yhteentoimivuuden varmistamiseen. Tämä on sekä kustannusten hallinnan että mahdollisimman sujuvan ja laadukkaan hoidon kannalta aivan keskeistä, sanoo kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo.

-          Meillä on kaikki edellytykset olla Euroopassa kärkimaa ja suunnannäyttäjä teknologian hyödyntämisessä ja kehittämisessä. Meidän täytyy huolehtia, että kansallisella tasolla toimintaympäristömme on houkutteleva sekä tänne tuleville että täällä perustettaville yrityksille. Haluamme kasvattaa ICT-alan osaajien määrää Suomessa sekä koulutusta lisäämällä että kansainvälistä rekrytointia vahvistamalla. Tarvitaan tehokkaasti toimivat kilpailulliset ja teknologianeutraalit markkinat, mieluiten EU:n laajuisesti yhtenäisellä sääntelyllä ilman kansallisia lisävirityksiä. Näin avaamme suomalaiselle teknologiaosaamiselle tasaisen polun kansainvälisille markkinoille, visioi kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen.

Kokoomuksen tietopolitiikka- ja teknologiaohjelma perustuu osaltaan puolueiden välisen tietopolitiikka.fi -yhteistyön ehdotuksiin. Kokoomuksen ohjelma on julkaistu osoitteessa:
https://www.kokoomus.fi/kokoomuksen-tietopoliittinen-ohjelma-2023/ 

Lisätiedot:

Jouni Markkanen,
Kokoomuksen tietopolitiikka.fi -yhteyshenkilö
ja teknologiapolitiikan asiantuntija
jouni.markkanen@kokoomus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Elina Valtonen Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi
Lataa
Sinuhe Wallinheimo.
Sinuhe Wallinheimo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme