Kokoomuksen Kopra ihmettelee sisäministeri Mikkosen puheita Ykkösaamussa – Kokoomus haluaa nostaa poliisien määrää

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ihmettelee sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) väitteitä siitä, ettei kokoomus esittäisi vaihtoehtobudjetissa lisärahaa poliiseille. Kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissaan poliisin resurssien vahvistamista 8 miljoonalla jo ensi vuodelle.


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jukka Kopran mukaan kokoomus haluaa nostaa poliisien määrän 8000 poliisiin. Kopra muistuttaa, että kokoomus esittää vaihtoehtobudjetissa sisäisen turvallisuuden ja oikeusvaltion vahvistamiseen 37 miljoonaa euroa.

”En ymmärrä sisäministeri Mikkosen puheita ollenkaan. Hän väitti Ylen Ykkösaamussa, etteivät oppositiopuolueet ole esittäneet vaihtoehtobudjeteissaan lisärahaa poliiseille. Ainakaan kokoomuksen osalta tämä ei pidä paikkaansa. Esitämme hallituksen budjetin päälle sisäisen turvallisuuden ja oikeusvaltion vahvistamiseen 37 miljoonaa euroa, josta poliisitoimelle 8 miljoonaa”, Kopra avaa.

”Haluamme vahvistaa koko sisäisen turvallisuuden resurssointia. Epävakaina aikoina on panostettava maanpuolustuksen ja huoltovarmuuden lisäksi mm. poliisin, syyttäjälaitoksen, tuomioistuinten, rikosseuraamuslaitoksen ja pelastustoimen määrärahoihin”, Kopra sanoo.

Sisäministeri Kirsta Mikkonen (vihr.) esitti Ykkösaamussa poliisin reserviä. Mikkosen mukaan vapaaehtoisista koostuva poliisin reservi voisi toimia poliisin apuna rajatuissa tehtävissä kriisitilanteissa, joissa ammattipoliisien voimavarat tai muiden viranomaisten virka-apu eivät riittäisi.

”Suomi tarvitsee lisää nimenomaa virkapoliiseja. Reservissä olevilla poliiseilla emme ratkaise sisäisen turvallisuuden ongelmia, kuten jengiytymistä ja nuorisorikollisuutta. On välttämätöntä, että poliisien määrä nousee vähintään 8200 poliisiin viimeistään 2030 mennessä”, Kopra sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme