Kokoomuksen Kopra: Ulkomaalaisten kiinteistöomistusta rajoitettava lisää

Jaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra kannattaa ulkomaalaisten kiinteistöomistuksen rajoittamista ja tiukempaa valvontaa kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.

Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Ulkomaisen kiinteistöhankinnan lisärajoituksia selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä puolustusministeriölle keskiviikkona 1.3. Mietinnössä esitetään useita uudistuksia EU- ja ETA-valtioiden ulkopuolista kiinteistöomistusta koskevan valvonnan kehittämiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra kannattaa työryhmän esitysten nopeaa toimeenpanoa.

”Tarvitsemme ripeästi uutta lainsäädäntöä EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tapahtuviin suorien ja epäsuorien kiinteistökauppojen rajoittamiseen ja valvontaan. Kyse on ennen kaikkea venäläisten ostajien kiinteistökauppojen turvallisuusuhista, mutta meidän ei pidä olla sinisilmäisiä myöskään esimerkiksi kiinalaisten kiinteistöostojen suhteen”, Kopra sanoo.

”Kannatan työryhmän esittämää kiinteistökauppojen luvanvaraisuutta yrityskauppoihin, joissa kaupan mukana siirtyy myös kiinteistöjä EU- ja ETA-alueen ulkopuoliselle ostajalle. Näitä tilanteita varten on luotava oma seurantamekanismi”, Kopra lisää.

Kopra kannattaa myös asunto-osakkeiden omistuksen pilkkomisen estämistä, jos sitä käytetään viisumikäytänteiden helpottamiseksi. Kopra sanktioisi myös bulvaanien hyödyntämisen kauppojen toteuttamisessa.

”Kaikki porsaanreiät nykylainsäädännöstä on tukittava väärinkäytösten estämiseksi. Valvonnan pitää olla mieluummin ennakoivaa kuin jälkijättöistä. Loppupeleissä valtion etuosto-oikeudella on estettävä kansallista turvallisuutta vaarantavien kiinteistökauppojen toteutuminen sijainnista riippumatta. Etuosto-oikeus on ehdottomasti ulotettava erityisesti huoltovarmuuskohteiden ympärille, jotta yhteiskunnalle elintärkeät toiminnot saadaan suojatuksi”, Kopra sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat


Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Jukka Kopra. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme