Kokoomuksen Multala: Osaamistason nostaminen edellyttää lasten ja nuorten perustaitojen vahvistamista

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsen Sari Multala on huolissaan nuorten oppimistulosten heikkenemisestä ja suomalaisten koulutustason laskusta. Multala esittää ratkaisuksi lasten ja nuorten perustaitojen vahvistamista.
Sari Multala. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sari Multala. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tällä viikolla Sivistyskatsauksen, josta käy ilmi, että perusopetuksen oppimistulokset sekä koulutustaso ovat laskussa. Sama suunta on ollut nähtävissä jo vuosia eikä pitäisi tulla yllätyksenä. Kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala vaatii hallitusohjelmaan uskottavaa mutta kunnianhimoista ohjelmaa oppimistulosten ja koulutustason nostamiseksi.

”Näiden tulosten ei pitäisi yllättää ketään vaan suunta on ollut nähtävissä jo useamman vuoden ajan. Nyt tarvitaan määrätietoisia toimenpiteitä, joilla kehityssuunta käännetään. Päätösten on perustuttava tutkittuun tietoon”, Multala aloittaa.

Multalan mielestä tulevaisuudessa on keskityttävä oppilaiden perustaitojen parantamiseen ja siirryttävä varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen vakaaseen perusrahoitukseen. Multalan mukaan jokaisella peruskoulun päättävällä nuorella on oltava riittävät perustiedot ja -taidot toisen asteen opintoihin.

”Jos perusta ei ole kunnossa, on siihen haastavampaa myöhemmässä vaiheessa puuttua. Panostetaan perustaitojen oppimiseen antamalla lisää aikaa opettajille ja oppilaille alakouluissa. Tämä tarkoittaa enemmän aikaa opetukseen ja parempaa oppimisen tukea”, jatkaa Multala.

Multala pitää yhtenä keskeisenä kehittämisen kohteena oppimisen tukea. Multalan mielestä oppilaat eivät saa tällä hetkellä riittävästi tarvitsemaansa tukea oppimiseen. Kokoomus on sitoutunut siihen, että oppimisen tukea on tarjolla yksilöllisesti ja oppilaan tarpeita vastaavasti. 

”Oppimisen tukea on kehitettävä tulevalla hallituskaudella. Tuen keinovalikoiman on oltava laaja ja pienryhmäopetuksen on mahdollista silloin, kun se on paras tapa tukea oppimista. Lisäämällä aikaa oppimiselle sekä riittävällä tuella voidaan oppimista parantaa”, Multala päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sari Multala. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Sari Multala. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme