Kokoomuksen Risikko: Kulttuurin ja luovien alojen aika on nyt!

Jaa
Kokoomus haluaa osaltaan nostaa kulttuurin, taiteen ja luovat alat vaalikeskusteluun. Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko esittää, että Suomeen laaditaan kulttuurialan poikkihallinnollinen kasvustrategia osana kulttuuripoliittista selontekoa.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

”Kulttuuri on osa hyvinvointia ja turvallisuutta. Kulttuurialan kasvu tukee koko yhteiskuntaa vahvistaen sen hyvinvointia, luovuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä. Se vahvistaa erityisesti kansalaisten resilienssiä vaikeina ja epävarmoina aikoina”, Risikko aloittaa.

Risikko muistuttaa, että koronapandemian rajoitustoimet iskivät poikkeuksellisen kovaa juuri kulttuurikentälle. Sivistysvaliokunnan puheenjohtajana Risikko huolehti, että valiokunta seurasi aktiivisesti rajoitustoimien vaikutuksia kulttuurialan toimijoihin.

”Kulttuuriala toipuu yhä koronapandemian jäljiltä ja yhteinen tehtävämme on saada se jälleen kukoistamaan. Kulttuurialan kasvu tukee koko yhteiskuntaa ja kansalaisia vahvistaen hyvinvointia, luovuutta, turvallisuutta ja kestävyyttä. Kasvustrategian tavoitteena on vauhdittaa luovien alojen kasvua ja saada tätä kautta myös yksityistä rahoitusta alalle”, Risikko toteaa.

Risikon mukaan monipuolinen ja arvostettu kulttuurielämä on sivistysvaltion ja sivistyskunnan tunnusmerkki. Siksi kulttuurialan rahoituksen on Risikon mielestä oltava pitkäjänteistä ja ennakoitavaa.

”Vaikka julkisen talouden näkymät ovat huolestuttavat, taiteen ja kulttuurin resurssit on kyettävä turvaamaan. Samalla on kehitettävä luovan talouden yrittäjyyden edellytyksiä. Pitkän aikavälin tavoitteena on oltava kulttuurin rahoituksen nostaminen prosenttiin valtion budjetista”, Risikko päättää.

Kokoomuksen Sivistys kasvaa kulttuurista -linjaus luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Paula Risikko. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme