Kokoomuksen Valkonen: Perussuomalaiset, kertokaa mistä leikkaisitte!

Jaa
Kokoomuksen kansanedustaja Ville Valkonen patistelee perussuomalaisia kertomaan avoimesti kuinka paljon ja mistä kohteista puolue sopeuttaisi julkista taloutta tulevan vaalikauden aikana.
Ville Valkonen.
Ville Valkonen.

Valtiovarainministeriö suosittaa 9 miljardin euron sopeutuksia seuraavan kahden vaalikauden aikana. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei suostunut tiistaina 7.3. pidetyssä Politiikkaradion haastattelussa nimeämään selkeää säästöjen kokoluokkaa tai avaamaan tarkasti konkreettista säästölistaa. 

– Perussuomalaisten talouspoliittinen uskottavuus kokee hurjan kolauksen, jos näin keskeisessä asiassa venkoillaan. On äänestäjien oikeus tietää mistä perussuomalaiset säästäisivät ja kuinka paljon mahdollisessa hallitusvastuussa. Kansalla on oikeus tietää sitoutuuko perussuomalaiset valtiovarainministeriön 9 miljardin suositukseen vai ei, Valkonen tivaa.

Purra totesi haastattelussa, että “on mahdotonta sanoa yksiselitteistä summaa” sekä “en kerro mitään miljardisummaa” puhuttaessa menosäästöjen kokoluokasta. Purra totesi lisäksi, että poliittiset päättäjät voivat antaa säästöille raamit, mutta “hallinnonalalla joku henkilö virkavastuulla tekee päätöksiä ja tarjoilee niitä poliittisille päättäjille”.

– Pidän ongelmallisena, että suuri puolue menee sammutetuin lyhdyin vaaleihin. Säästökohteiden kertominen on aivan keskeinen politiikanteon ytimeen kuuluva arvovalinta. Näiden valintojen tueksi valtiovarainministeriö kartoitustyön teki. Ei tämän tason poliittisten päätösten tekemistä voi ulkoistaa virkamiehille, Valkonen jatkaa.

Perussuomalaisten talousohjelmassa esitetään 2 – 4 % säästöjä jokaisen ministeriön hallinnonalalle, joskin puolue sulkee säästöjen ulkopuolelle mm. opetuksen, poliisin, hoitoalan ja armeijan. Politiikkaradion haastattelussa kysyttäessä Purra jatkuvasti laajensi listaa kohteista, johon talousohjelmassa määriteltyä juustohöyläsäästöä ei sovellettaisi.

– Herää kysymys, että mistä kohteista perussuomalaiset lopulta raapivat kasaan säästönsä, kun Purra rajaa yhä useamman kohteen säästöjen ulkopuolelle. Tämä on äänestäjien aliarviointia, ihmettelee Valkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville ValkonenKansanedustaja

(Varsinais-Suomi)

Puh:044 567 2201

Kuvat

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme