Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen osallistuu Münchenin turvallisuuskokoukseen

Jaa
Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja Suomen Nato-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen osallistuu viikonloppuna järjestettävään Münchenin turvallisuuskokoukseen.
Elina Valtonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Elina Valtonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja Suomen Nato-valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen osallistuu viikonloppuna järjestettävään Münchenin turvallisuuskokoukseen. Turvallisuuskokous järjestetään tänä vuonna 59. kertaa. Kokous järjestettiin edellisen kerran viime vuoden helmikuussa.

Viime vuonna kokoukseen saapui noin 600 osallistujaa, joihin lukeutuu 30 länsimaan valtioiden ja hallitusten johtajia. Suomesta kokoukseen osallistuvat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi viime vuonna vain muutama päivä Münchenin turvallisuuskokouksen jälkeen. On selvää, että tämän vuoden kokous keskittyy vahvasti Ukrainan tilanteeseen ja Euroopan turvallisuusarkkitehtuuriin,” Valtonen sanoo.

Tämän vuoden kokouksen tavoitteena on edistää ja tukea länsimaisten valtioiden yhtenäisyyttä sekä vahvistaa valtioiden poliittista sitoutumista sääntöihin perustuvaan kansainväliseen järjestykseen. Myös Suomi on huomion kohteena, sillä Suomi ja Ruotsi palkitaan kokouksessa Nato-ratkaisustaan Ewald von Kleist -palkinnolla.

“Suomen ja Ruotsin Nato-ratkaisu ja jäsenyysprosessi kiinnostavat. Kokous tarjoaa erinomaisen paikan käydä keskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. On tärkeää, että Eurooppa kantaa yhä vahvemmin vastuuta omasta puolustuksestaan. Samalla vahvistamme transatlanttista suhdettamme ja läntisten demokratioiden vahvuutta. Suomella on tässä työssä suunnannäyttäjän rooli”, Valtonen sanoo.

Turvallisuuskokous kestää kolme päivää ja päättyy sunnuntaina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elina Valtonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Elina Valtonen. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme