Kokoomus julkaisi talouspoliittisen ohjelman: Nyt on oikea aika laittaa talous kuntoon

Jaa
Kokoomus julkaisi Nyt on oikea aika laittaa talous kuntoon -nimeä kantavan talouspoliittisen ohjelman vaaliristeilyllään sunnuntaina. Kokoomus nimeää hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen seuraavan hallituksen tärkeimmäksi tehtäväksi. Kokoomus tasapainottaisi julkisen talouden seuraavan kahden vaalikauden aikana.

Kokoomus tasapainottaisi julkisen talouden seuraavan kahden vaalikauden aikana vauhdittamalla talouskasvua, nostamalla työllisyysastetta, toteuttamalla rakenteellisia uudistuksia sekä karsimalla julkisen sektorin vähiten tärkeitä menoja.

”Seuraava vaalikausi on ratkaiseva velkaantumiskehityksen pysäyttämiseksi. Suomalaiset ansaitsevat hallituksen, joka kykenee vastuulliseen taloudenpitoon ja rohkeaan kasvupolitiikkaan. Velkaantumisen tiellä Suomi ei voi enää jatkaa. Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus tai menoleikkaus”, puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo. 

Kokoomuksen mukaan seuraavan vaalikauden aikana valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien taloutta on tasapainotettava 6 miljardilla eurolla. Lisäksi kokoomuksen tavoitteena on vahvistaa työllisyyttä 100 000 työllisellä, mikä puolueen mukaan vahvistaisi julkista taloutta yli 2 miljardilla eurolla.

”Seuraavan hallituksen on käynnistettävä rohkeita uudistuksia, jotka vahvistavat talouskasvua, työllisyyttä ja julkista taloutta. Hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi tarvitsemme pohjoismaisen työllisyysasteen ja kasvua vauhdittavia investointeja. Rakenteellisilla uudistuksilla on hidastettava menojen kasvua, mutta on rehellistä myöntää, että tarvitsemme myös menojen priorisointia ja vähiten tärkeistä menokohteista säästämistä”, puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen sanoo. 

Kokoomus korostaa, että myös veropolitiikan on tuettava talouskasvua, työllisyyttä ja julkisen talouden tasapainottamista. Puolueen tavoitteena on yksinkertainen ja läpinäkyvä verojärjestelmä sekä laaja veropohja ja matala kokonaisveroaste

”Veroja kiristämällä julkista taloutta ei voi tasapainottaa. Suomen kansainvälisesti korkeaa koronaisveroastetta pitää pikemminkin pyrkiä laskemaan talouskasvun ja työllisyyden vahvistamiseksi. Kokonaisveroasteen lisäksi myös sillä on väliä, mitä verotetaan. Meidän tavoitteemme on keventää nimenomaan työnteon verotusta, jotta tarjottua työtä kannattaa ottaa vastaan”, eduskuntaryhmän veroasioista vastaava kansanedustaja Matias Marttinen sanoo. 

Talouspoliittinen ohjelma on luettavissa täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme