Kansallinen kokoomus

Kokoomus kannattaa kuntien eriytyvää kehitystä, esittää uutta vapaakuntakokeilua

Jaa
Kokoomus tavoittelee kuntien erilaistumista, uutta vapaakuntakokeilua ja kaupunkien vahvistumista, jotta ne voisivat tukea paremmin koko Suomen talouskasvua. Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikosen mukaan tämä edellyttää uudenlaista lainsäädäntöä ja uutta suuntaa.

Kokoomus julkaisee puolueen kunta- ja kaupunkipolitiikan tavoitteensa tänään Tampereella.

- Tarvitaan uusi vapaakuntakokeilu, jolla kunnat ja kaupungit saavat nykyistä vapaammat kädet järjestää toimintaansa. Kunnille on annettava oikeus tehdä lakialoitteita pysyvän muutoksen tekemiseen, toteaa Kokoomuksen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen.

Ikonen muistuttaa, että kuntien tehtävien eriytyminen on jo tosiasiallisesti alkanut. Sote- ja TE-palvelujen uudistukset ovat ajaneet kohti tilannetta, jossa kunnissa on syntynyt erilaisia alueellisia ratkaisuja ja yhteistyön malleja.

- Jokaisen kunnan on voitava vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi profiloitumista vaikkapa mökkikunnaksi tai teollisuuden kehdoksi. Jokaisen kunnan pitää voida hakea itselleen parhaat kumppanit kuhunkin tehtävään, Ikonen sanoo.

Suurten kaupunkiseutujen taloudellista toimintakykyä on parannettava eri keinoin, jotta ne pystyvät puskemaan entistä vahvemmin elinvoimaa Suomeen.

- Kaupunkien erityistä roolia tulee edistää valtion ja kaupunkien välisillä sopimuksilla ja strategisella kumppanuudella, Ikonen toteaa.

Ikonen muistuttaa, että kaupungeissa ja kaupunkiseuduilla syntyy noin 80 prosenttia Suomen bkt:sta ja enemmistö innovaatioista. Kaupunkiseuduilla asuu noin 80 prosenttia suomalaisista ja sijaitsee sama prosenttimäärä Suomen työpaikoista. Vahvan kaupunkipolitiikan synnyttämä kasvu hyödyttää koko yhteiskuntaa ja tuo resursseja myös maaseudun kehittämiseen.

Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: Nyt on oikea aika kuntien ja kaupunkien uudelle suunnalle – kokoomus.fi

Lisätietoja: varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen, anna-kaisa.ikonen@tampere.fi, haastattelupyynnöt sihteeri Anne Valtakari, 050 484 0040

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme