Kokoomus valmistelee uudistuksia säästämisen ja sijoittamisen edistämiseksi

Jaa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on käynnistänyt valmistelutyön, jonka tavoitteena on suomalaisten säästämisen ja sijoittamisen edistäminen. Eduskuntaryhmän asettama työryhmä arvioi, millaisia rahoitusmarkkinauudistuksia Suomessa kannattaa toteuttaa.

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on perustanut työryhmän arvioimaan rahoitusmarkkinoiden uudistustarpeita. Eduskuntaryhmän tavoitteena on edistää suomalaisten säästämistä ja sijoittamista. Työryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Ville Valkonen.

”Suomi ja suomalaiset tarvitsee talouskasvua, vaurastumista ja kansankapitalismia. Rahoitusmarkkinat ovat talouden verenkierto. Niitä vahvistamalla voidaan parantaa talouden kasvumahdollisuuksia ja antaa jokaiselle suomalaiselle enemmän mahdollisuuksia vaurastua”, Valkonen sanoo.

“Suomi on jäänyt talouskasvussa ja yksityishenkilöiden varallisuudessa kauas muista Pohjoismaista. Tarvitsemme käänteen. Rahoitusmarkkinoiden uudistukset ovat merkittävä työkalu talouden elinvoiman parantamiseksi. Haluamme selvittää miten uudet innovaatiot ja investoinnit saisivat paremmin ja osaavampaa pääomaa. Meidän täytyy löytää uusia keinoja toisaalta kotimaisen omistamiseen vahvistamiseen, mutta myös vahvistaa niitä syitä, miksi Suomeen halutaan investoida”, Valkonen sanoo.

Työryhmä tarkastelee muun muassa pankkisääntelyä, pörssin elinvoimaa, kuluttajaluottoja, yritysrahoituksen julkisia työkaluja, pääomamarkkinoiden sääntelyä, sijoittamisen verotusta, valtion omaisuuden valjastamista tehokkaampaan käyttöön, työeläkerahastojen roolia rahoitusmarkkinoilla, joukkorahoitusta, suomalaisten talousosaamisen kasvattamista ja lukuisia muita kokonaisuuksia.

”Sijoittamisen suosio on ollut kasvussa ja se on erinomaista. Tätä hyvää kehitystä on syytä vauhdittaa, jotta entistä useampi suomalainen voi varautua tulevaan ja vaurastua. Olemme jo aiemmin esittäneet esimerkiksi osakesäästötilin käyttöalan laajennusta ja ylärajan poistoa”, Valkonen sanoo. 

“Esimerkiksi pienten pääomatulojen verovapaus on harkitsemisen arvoinen kannustin. Samalla täytyy muistaa, että sadat tuhannet suomalaiset kamppailevat ylivelkaantumisen kanssa, ja myös perustaloustaitojen edistämisessä on paljon tekemistä. Suomalaisista pitää tehdä maailman talousosaavin kansa”, Valkonen sanoo.

Eduskuntaryhmä julkaisee ohjelmatyön tuloksia ensi vuonna.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville ValkonenKansanedustaja

(Varsinais-Suomi)

Puh:044 567 2201

Kuvat

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 38 kansanedustajallaan toiseksi suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Eestilä: Suomalainen viljelijä ei saa joutua hallituksen riitojen maksumieheksi7.12.2022 14:32:13 EET | Tiedote

Kansanedustaja Markku Eestilä piti kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron, kun eduskunta keskusteli opposition välikysymyksestä koskien suomalaisen maatalouden kriisiä ja kotimaisen ruoantuotannon turvaamista. Eestilän mukaan viljelijöiden maksuvalmius ei missään nimessä kestä maataloustukien maksuaikataulujen myöhästymisiä ja vaati hallitusta hoitamaan tukien maksun välittömästi kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme