SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Kolille avautuva uusi kylähotelli jatkaa kansallispuiston retkeilyreiteiltä tuttua tunnelmaa. Tiedossa luonnonläheistä sisustusta, retkieväitä ja puolapuut joka huoneessa.

Jaa

Kesällä 2023 avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä on sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Monipuoliset retkeilyreitit alkavat lähes hotellin pihasta, joten kodikas kylähotelli on luonteva tukikohta aktiiviselle liikkujalle. Kansallispuiston reittien tunnelma jatkuu hotellissa, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota Kolin kauniista vuodenajoista ja retkielämästä. Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla toimivan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.

Hotellihuone puolapuilla
Hotellihuone puolapuilla

”Koli on hyvin monimuotoinen paikka, jossa vaihtelevat suuresti niin maisemat, aktiviteetit kuin eri vuodenajat. Meiltä voikin löytää joka kerta uutta! On hienoa, että jatkossa saamme vaihtelevuutta myös majoitukseen. Kolin huipulla sijaitsevalta Break Sokos Hotel Kolilta löytyy huoneita kansallismaisemalla, näköalaravintola, kylpylä ja suora pääsy rinteisiin. Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä taas tarjoaa kodikkaan tukikohdan aktiivilomaan retkeilyreittien alkupäässä ja keskellä elämänmakuista Kolin kylää”, hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo.  

Kiehtovia yksityiskohtia luonnon inspiroimana

Hotellin kerros kerrokselta vaihtuva tunnelma vie majoittujan Kolin erilaisiin vuodenaikoihin, aina kevään aamusumuisista kuusimetsistä Kolin tykkylumisille huipuille. Hotelliin tulee paljon kiehtovia yksityiskohtia, yllättävimpinä joka huoneesta löytyvät, verryttelyyn sopivat puolapuut sekä baarin ylle ripustettava kelohongasta rakennettu valaisin.

”Tekemämme sisustusratkaisut nojaavat ympäröivään luontoon ja retkielämään: maanläheisiä sävyjä, vaelluspolkujen retkiopasteita, Kolin kallioiden kuviointia. Kalustamisessa hyödynnetään paikallista puusepäntyötä ja lähituottajien materiaaleja, kuten vuolukiveä”, kertoo Nina Ahlroos sisustussuunnittelusta vastaavasta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.  ”Värien ja luontoaiheiden rinnalla toistuvat pelkistetyt puu- ja kivipinnat. Kokonaisuus on rauhallinen ja seesteinen – Kolille ominainen piirre sekin.”  

Kansallispuiston retket eväshetkineen jatkuvat hotellissa

Eväät ovat olennainen osa retkipäiviä. Niitä tarjoilevat kylähotellin konstailematon ruokaravintola Kannonnokka ja kahvilakeidas Puronmutka.  Paikallisuus on valttia täälläkin. Ravintolan menulta löytyy muun muassa polvijärveläisen tilan lihaa, ja retkieväitä tehdään paikallisen leipomon tuotteista.

Lapsivieraiden retket jatkuvat aulan leikkinurkan mökeissä ja kiipeilyseinällä.  Hotellin ullakolta löytyvät saunatilat takkahuoneineen, porealtaineen ja maisemaparvekkeineen tarjoavat hemmottelua ja rentoutumista aktiivipäivän jälkeen.

Break Sokos Hotel Koli Kylä avautuu kesällä 2023. Rakentaminen kylälle sekä valitut materiaalit ja energiamuodot aluelämpökeskuksesta omaan aurinkovoimalaan tukevat hotellia operoivan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vastuullisuusstrategian periaatteita kestävän matkailun puolesta. Uusi hotelli tulee työllistämään vakituisesti 50-60 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista, rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

 Tätä on tiedossa:

  • sijainti keskellä Kolin kylää, pihasta 100 m luontoreiteille
  • neljä kerrosta, 130 huonetta, kaksi ravintolaa
  • ullakkosauna, myös tilaussauna porealtaineen ja maisemaparvekkeineen
  • 130 auton pysäköintialue, 10 sähkölatauspaikkaa
  • oma aurinkovoimala, oma aluelämpökeskus
  • kolme liiketilaa
  • huipulle (vaativaa) retkeilyreittiä pitkin 3 km, autolla 5 min, yhteiskuljetuksia tulossa
  • kylähotellille haetaan sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -tunnukset

Kylähotelliin kolmesta liiketilasta osa on vielä vuokrattavissa. Tiloihin etsitään palveluntuottajia, jotka lisäävät osaltaan matkailijoiden viihtymistä hotellissa ja Kolilla.

Lisätietoja:

Hotellista ja sen avoimista työpaikoista: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli Kylä ja Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, s-posti pasi.ripatti@sok.fi

PKO:n matkailustrategiasta, Break Sokos Hotel Koli Kylän liiketiloista sekä Kolin matkailualueen mahdollisuuksista:

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja hallituksen puheenjohtaja / Kolin Matkailu Oy, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

Break Sokos Hotel Koli Kylä on Kolin kylän keskellä, kansallispuiston retkeilyreittien äärellä sijaitseva luonnonläheinen ja rento hotelli. Kylähotelli tarjoaa vierailleen hyvää oloa niin Kolin monimuotoisen luonnon ja aktiviteettien äärellä kuin hotellilla retkeilypäivän jälkeen. Uusi kylähotelli valmistuu arvion mukaan kesä-heinäkuussa 2023. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla sijaitsevan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, hallituksen puheenjohtaja / Kolin Matkailu Oy, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

Kuvat

Hotellihuone puolapuilla
Hotellihuone puolapuilla
Lataa
Ravintola Kannonnokka, havainnekuva
Ravintola Kannonnokka, havainnekuva
Lataa
Aula, Break Sokos Hotel Koli Kylä, havainnekuva
Aula, Break Sokos Hotel Koli Kylä, havainnekuva
Lataa
Takkahuone, havainnekuva
Takkahuone, havainnekuva
Lataa
Hotellirakennus valmiina, havainnekuva
Hotellirakennus valmiina, havainnekuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

 

Sokos Hotels 

Sokos Hotels on 48 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin. Uusimmassa hotellityypissä, Heymossa maksat vain siitä, mitä kulloinkin tarvitset. Ensimmäinen Heymo-hotelli avataan keväällä 2022. 

Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi monena vuotena peräkkäin, myös tänä vuonna. Ketjun hotelleja on Suomessa, Virossa ja Venäjällä. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus. 

www.sokoshotels.fi   

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Kolille kesällä 2023 avautuvan Break Sokos Hotel Koli Kylän huoneet ovat nyt varattavissa. Polar Adventures toteuttaa ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta.25.1.2023 07:50:00 EET | Tiedote

Juhannukseksi 2023 avautuvan lämminhenkisen Break Sokos Hotel Koli Kylän huoneet ovat nyt varattavissa Sokos Hotellien varauskanavien kautta. Hotellin tiloissa aloittava Polar Adventures tarjoaa vieraille valmiita retkiä ja välinevuokrausta. Break Sokos Hotel Koli Kylä sijaitsee Kolin elämänmakuisen kylän keskellä, kansallispuiston luonnon äärellä. Retkeilypolut alkavat aivan hotellin pihapiiristä.

Kasvisten osuus ostoskoreissa laskee – Prismoista ja S-marketeista hedelmiä ja vihanneksia alle eurolla9.1.2023 09:00:07 EET | Tiedote

Kasvisten osuus suomalaisten ostoskorissa on vähentynyt viime syksynä inflaation aiheuttamien kustannusten nousun vuoksi. S-ryhmässä halutaan kannustaa ihmisiä lisäämään kasvisten osuutta arkiruokailussa ja edistää ravitsemussuositusten mukaista syömistä. Tätä tukemaan Prismoissa ja S-marketeissa nostetaan sydäntalven ajan esille alle euron hedelmiä, vihanneksia ja juureksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme