Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kolmas koronarokotekierros käynnistyy Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

Kolmatta rokoteannosta tarjotaan immuunipuutteisille henkilöille sekä sellaisille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville, jotka saivat ensimmäiset rokotteet lyhyellä rokotevälillä vuoden alussa.

Pohjois-Pohjanmaalla valmistaudutaan käynnistämään koronarokotusten kolmas rokotuskierros. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaan kolmas rokoteannos annetaan sellaisille 12 vuotta täyttäneille henkilöille, joiden immuunivaste on jonkin taudin tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Tällaisia ovat esimerkiksi elin- ja kantasolusiirron saaneet tai aktiivisessa syöpähoidossa olevat henkilöt. Tarkempi listaus kohderyhmään kuuluvista löytyy THL:n verkkosivuilta.  Kolmas annos voidaan antaa immuunipuutteiselle henkilölle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Lisäksi kolmatta rokoteannosta tarjotaan niille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotteen lyhyellä, 3-4 viikon väliajalla vuoden alussa.  Lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneille kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Kolmatta rokotetta ei tällä hetkellä suositella alle 30-vuotiaille, perusterveille miehille, vaikka he työskentelisivätkin sote-alalla. Taustalla on THL:n ohjeistus, jonka mukaan mRNA-rokotteen saaneilla on raportoitu hyvin harvinaisena haittavaikutuksena nuorten miesten sydänlihas- ja sydänpussitulehduksia. Koska nuorilla vakavan koronataudin riski kahden rokoteannoksen jälkeen on pieni, on alle 30-vuotiaat miehet rajattu kolmansia rokoteannoksia koskevan suosituksen ulkopuolelle toistaiseksi. Rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.

Rokotteena kolmansiin rokotuksiin käytetään Modernan rokotetta. Käytännössä koronarokotuksista vastaavat alueen kunnat, joten tarkemmat tiedot koronarokotusten aikataulusta ja myös mahdollisuudesta kolmosrokotteeseen kannattaa tarkistaa esimerkiksi oman kunnan verkkosivuilta. Oulun yliopistollinen sairaala käynnistää 3.rokotukset henkilöstölleen jo tällä viikolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme